Petnaesti tenisač svijeta / Borna Ćorić oprezan uoči Umaga: 'Imam naviku ispasti u prvom kolu čim se nešto krene bildati'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Upravo je u Umagu stigao do svoje prve ATP pobjede u karijeri

29.4.2019.
18:30
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Borna Ćorić nakratko je stigao u Zagreb kako bi najavio velike stvari u Umagu

"Rekao sam već puno puta kako mi je to najdraži turnir. Nekako se posebno osjećam tamo, dođe mi cijela familija i baš mi je nekako posebno tako da mi je stvarno drago da smo se dogovorili da ću opet biti tamo, da ću igrati i eto, nadam se da ću pokazati najbolji tenis", rekao je Borna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A baš tamo stigao je do svoje prve ATP pobjede u karijeri. No od četvrtfinala 2015. u Umagu ga nije bilo, prije dvije godine otkazao je zbog ukočenog vrata. Sada stiže kao favorit i najavljuje žestoku borbu, ali s progozama o osvajanju jubilarnog 30. izdanja još je oprezan.

"Mislim da se stvarno ne treba previše žuriti što se tiče toga. S obzirom da imam tu naviku da kad se nešto bilda onda ja baš izgubim prvo kolo, tako da ne bih još gledao na neko osvajanje. Jednostavno kad dođem tamo treba ići kolo po kolo i onda treba vidjeti kako će ići", rekao je Borna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petnaesti igrač svijeta prije mjesec dana zaustavljen je u četvrtfinalu u Miamiju, a igrom nije bio zadovoljan.

"Dosta sam se provlačio, dosta sam imao sreće, moram biti iskren. Nisam bio zadovoljan, tako da sam nakon Miamija uzeo dva tjedna priprema i stvarno sam žestoko radio da vratim tu neku dobru tenisku formu. I mislim da sam to uspio, zadnja dva turnira sam igrao jako dobar tenis", priznao je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je i u Monte Carlu i u Budimpešti ponovno stigao na korak do polufinala. Njegov cilj - top 10.  

"Znam da neće biti jednostavno sigurno. Sad će mi doći ti neki turniri gdje ću morati braniti jako puno poena tako da nadam se da ću u sljedeća dva tri mjeseca igrati jako, jako dobro jer će mi trebati", rekao je hrvatski tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A trebat će mu i u novom formatu Davis Cupa. Jer Hrvatsku čeka najteža skupina. Domaćin Španjolska i Rusija. 

"Pa je, sigurno da stvarno nisamo mogli dobiti težu skupinu i tu stvarno nismo imali sreće, ali mislim da imamo naše kvalitete", rekao je Borna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li Hrvatska na tvrdoj madridskoj podlozi obraniti naslov i ponovno kući donijeti trofej?

"Ako budemo zdravi, ako igramo naš njabolji tenis, naravno da možemo obraniti titulu. Mislim da Marinu tvrda podloga dosta odgovara, meni možda malo manje, ali mislim da njemu to stvarno sjajno odgovara. I kažem, uz malo sportske sreće, zašto ne?", zakljućio je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No i prije toga Borna će na terenu imati što pokazati. 

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo