'Bio sam loš zbog psihičkih problema'

'Siguran sam da će i igra jako brzo doći, u nekim mečevima već sam to pokazao. Bio sam loš zbog psihičkih problema, ali nisam zaboravio igrati tenis', kaže Marin Čilić.

12.4.2011.
14:25
VOYO logo

Marin Čilić u ponedjeljak je otvorio zemljanu sezonu nastupom u Monte Carlu, gdje je u prvom kolu za samo 65 minuta svladao Talijana Filippa Volandrija (6:2, 6:1). Pripremao se u akademiji Boba Bretta u Sanremu, čime je opovrgnuo nagađanja o prekidu suradnje s australskim stručnjakom.

"Ne dolazi u obzir da prekinem suradnju s Brettom. Mi nemamo samo poslovni nego i dobar prijateljski odnos", izjavio je Čilić čiji su rezultati u posljednje vrijeme ispod očekivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Siguran sam da će i igra jako brzo doći, u nekim mečevima već sam to pokazao. A prošle sezone rezultati su bili lošiji više zbog psihičkih problema. Nisam zaboravio igrati tenis, samo se to u nekom smislu malo zagubilo", govori Čilić, koji ni sam ne može odgonetnuti razloge krize koja počela u Wimbledonu.

"Servis može još jako puno napredovati, ali, naravno, i igra mi treba biti mnogo sigurnija i konstantnija. Moram pokušati zadržati odličnu razinu na mečevima od početka do kraja, a onda i ubacivati druge detalje, primjerice prilaz mreži", kaže Čilić koji će, kada sve to doradi, vjerojatno ponovo upasti među 10 najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam postavljao neki cilj za ovu sezonu, ali idealno bi bilo vratiti se među 15 najboljih. Ulazak u top 10 bio bi stvarno vrhunski rezultat i nadam se da ću to moći ostvariti. U drugom dijelu sezone stvarno ne branim bodove i nadam se da bih ponovno mogao doći na visoke pozicije", ističe Čilić i dodaje:

"I te oscilacije i lošije igre pomoći će mi da ojačam, da naučim biti sigurniji u sebe i da znam što mogu očekivati kada mi se nešto slično opet dogodi", objašnjava Čilić, koji trenira i često razgovara s čovjekom koji je stalno imao takve oscilacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Goran Ivanišević doista je odličan i hoće pomoći. Rekao je da mi je na raspolaganju kad god poželim. Prošao je u karijeri deset puta više uspona i padova od mene, tako da zna što očekivati u takvim situacijama. Kad god sam u Zagrebu, pokušavam igrati i družiti se s njim. Kao trener je smiren i jako dobro poznaje detalje tenisa, čita igru i zna što i kada reći. Jednostavno, pokazuje nam neke stvari i kad bi se aktivirao u teniskom svijetu bio bi odličan trener", misli Čilić.

Ne ide ove sezone ni Rogeru Federeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to pad nego, moglo bi se reći – umor i pad motivacije. Na Grand Slamovima i dalje će se pokazivati u najboljem svjetlu, a na ostalim mu je turnirima motivacija manja", objašnjava Čilić te komentira nezaustavljiv put Novaka Đokovića prema broju jedan.

"Ovakav početak sezone za nekog igrača koji je gotovo cijelu karijeru bio treći ili četvrti strašan je zalet i prema preuzimanju prvog mjesta", kazao je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov najbolji prijatelj među tenisačima i susjed iz Međugorja Ivan Dodig ni sam nije očekivao da će tako dobro otvoriti godinu.

"Ivan je napravio jako puno i sada ga u karijeri očekuju pozitivne i lijepe stvari", smatra hrvatski tenisač čijim stopama ide i njegov 18-ogodišnji brat Mile:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam da mu nisam teret. Ne treba se opterećivati stvarima sa strane, ali nadam se da ću mu moći pomoći, da će češće moći putovati sa mnom na turnire, da malo osjeti ATP, da osjeti kako ostali igrači igraju. Nadam se da će me uskoro pobijediti, to bi mi bio najljepši dar u životu", zaključio je Čilić.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo