OKRŠAJ U RIJADU / Livaja neće igrati, ali će na terenu biti Modrić i Perišić: Je li ovo sastav Hrvatske za posljednju provjeru prije Svjetskog prvenstva?

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Utakmica između Hrvatske i Saudijske Arabije igra se u srijedu s početkom u 13 sati, a moći ćete je pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr

15.11.2022.
21:49
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija će u srijedu (13 sati) u Rijadu protiv Saudijske Arabije odigrati posljednju pripremnu utakmicu, točno tjedan dana prije prvog nastupa na Svjetskom prvenstvu, dvoboja s izabranom vrstom Maroka. 

Image
ZADNJI ISPIT PRIJE SP-A /

Dalić najavio okršaj sa S. Arabijom: 'Poštedjet ćemo Livaju, nema potrebe da ga forsiramo. Vida će igrati 100. utakmicu za Hrvatsku'

Image
ZADNJI ISPIT PRIJE SP-A /

Dalić najavio okršaj sa S. Arabijom: 'Poštedjet ćemo Livaju, nema potrebe da ga forsiramo. Vida će igrati 100. utakmicu za Hrvatsku'

Uoči dvoboja sa Saudijcima, izbornik Zlatko Dalić je na konferenciji za medije objavio neke pojedinosti oko sastava u kojem će Hrvatska istrčati na travnjak stadiona Prince Faisal bin Fahd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brozović će igrati malo više nego prije, potrebna mu je minutaža, koristit ćemo ga veći dio utakmice. Imali smo mali problem s Livajom koji ima lakšu ozljedu mišića od udarca iz prošle utakmice. Poštedjet ćemo ga današnjeg treninga i sutrašnjeg dvoboja. Svi ostali su zdravi. Nećemo kalkulirati s utakmicom, ali ćemo kalkulirati s minutažom, imamo pravo na šest izmjena, dat ćemo šansu onima koji su igrali nešto manje u posljednje vrijeme", izjavio je izbornik koji planira koristiti i "senatore" Modrića i Perišića.

"Rasporedit ćemo minutažu da svi budu u istoj potrošnji. Modrić će sigurno igrati, kao i Perišić, nećemo ih siliti da igraju cijelu utakmicu ili veći dio, ali bit će na terenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vida ulazi u legendu

Dvoboj protiv Saudijske Arabije bit će poseban za Domagoja Vidu koji će se upisati u "klub 100" i postati deseti igrač koji je sakupio 100 ili više nastupa za "Vatrene".

"Jako nam je bitan, kad netko dosegne 100 utakmica u reprezentaciji onda ulazi u legendu. On je svojim igrama, odnosom i veselom naravi donio puno toga dobroga u reprezentaciji. Želim mu još puno sreće, zaslužio je stotu utakmicu, on je dobri duh naše momčadi", kazao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Logičan odabir

S obzirom na Dalićevu izjave na presici, pretpostavlja se da će Vatreni istrčati u snažnom sastavu, ali bez najvećih zvijezda Modrića i Perišića, koji bi trebali naknadno ući. Veliku minutažu će dobiti igrači iz drugog plana poput Lovre Majera, Marija Pašalića i Ante Budimira.

Na golu se ne očekuje iznenađenje i mjesto među vratnicama pripast će našoj standardnoj "jedinici", Dominiku Livakoviću. Na stoperskim pozicijama će početi Vida, koji u Rijadu obilježava veliki jubilej, a pored njega bi trebao biti Joško Gvardiol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na lijevom boku će biti Borna Sosa, a na desnom Josip Juranović. U veznom redu će startati Brozović, Pašalić i Kovačić, na lijevom krilu bi umjesto Perišića trebao početi Lovro Majer, a na desnom Vlašić. U vrhu napada također ne bi trebalo biti iznenađenja, pogotovo jer se zna da Livaja neće igrati pa će najistureniji igrač biti Ante Budimir, koji nije pretjerano standardan u vom klubu, Osasuni, i dobro će mu doći minutaža.

Mogući sastav Hrvatske protiv Saudijske Arabije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaković; Sosa, Vida, Gvardiol, Juranović; Brozović, Kovačić, Pašalić, Majer, Vlašić; Budimir

Izaberi pobjednika Svjetskog prvenstva i osvoji potpisani dres Luke Modrića, televizor i ostale vrijedne nagrade:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo