ZADNJI ISPIT PRIJE SP-A / Dalić najavio okršaj sa S. Arabijom: 'Poštedjet ćemo Livaju, nema potrebe da ga forsiramo. Vida će igrati 100. utakmicu za Hrvatsku'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija u srijedu u Rijadu igra sa Saudijskom Arabijom posljednju utakmicu prije početka Svjetskog prvenstva

15.11.2022.
16:13
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu će u Rijadu (13 sati) odigrati prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom i to će biti posljednji ispit Vatrenih prije Svjetskog prvenstva.

Image
SITNO ODBROJAVAMO /

Dalić okupio Vatrene pa našem novinaru odgovorio na pitanje o sastavu za Maroko: 'Čeka nas teška utakmica, ali ozlijedio im se važan igrač'

Image
SITNO ODBROJAVAMO /

Dalić okupio Vatrene pa našem novinaru odgovorio na pitanje o sastavu za Maroko: 'Čeka nas teška utakmica, ali ozlijedio im se važan igrač'

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić i reprezentativac Marcelo Brozović najavili su tu utakmicu u utorak na press konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će dobra utakmica sutra. Oni su borbena momčad, dat će sve od sebe. Moramo ući u utakmicu sa sto posto, nema nam druge. Naravno, nadam se pobjedi", rekao je Brozović na početku. Dalić, koji je dio svoje trenerske karijere proveo upravo u Saudijskoj Arabiji, gdje je bio vrlo uspješan, a to mu daje i dobar uvid u mogućnosti suparnika, je u uvodu istaknuo:

""Drago mi je osobno da sam došao ovdje sa svojom reprezentacijom. Došli smo odigrati utakmicu s dobrim suparnikom, pratim njihovu reprezentaciju i ligu. Puno se toga promijenilo otkad sam otišao iz Saudijske Arabije, očekujem težak dvoboj, nadam se da neće biti ozljeda i da će obje reprezentacije odraditi dobar test. Saudijska Arabija je slična reprezentacija kao Maroko. To je kvalitetan protivnik i želim im svu sreću na Svjetskom prvenstvu", izjavio je Dalić."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Brozoviću treba minutaža'

Dalić je potom progovorio i o promjeni termina utakmice protiv Saudijske Arabije:

"Na zahtjev domaćina prilagodili smo termin jer bi bilo prevruće, iako u tom terminu igramo protiv Maroka na SP-u. Nadam se da će igrači uspjeti sačuvati svježinu koliko-toliko."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga se Dalić osvrnuo na zdravstveno stanje u momčadi i otkrio da Marko Livaja neće igrati zbog ozljede.

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

"Brozoviću je potrebna minutaža. Vraća se nakon ozljede i nije puno igrao, a Livaja ima ozljedu mišića, njega ćemo poštedjeti, nema potrebe da ga forsiramo. Ne radi se o ničemu ozbiljnome. Svi ostali su zdravi, probat ćemo rasporediti minutažu i dati šansu onima koji su manje igrali u posljednje vrijeme", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vida ulazi u legendu'

"Modrić i Perišić će igrati, ali kraći period utakmice, vidjet ćemo koliko", poručio je izbornik Dalić pa najavio da će Domagoj Vida sutra odigrati posebnu utakmicu, jubilarnu 100. u dresu Vatrenih.

Image
Image

Domagoj Vida senator je Vatrenih i stup obrane. Gvardiol - Duje Ćaleta - Car i Vida trebali bi činiti stoperski par u "trojci" u onoj glavnoj varijanti, prvom sastavu, izboru Zlatka Dalića.

"Ima sjajnu karijeru, jako je važan faktor. Kad netko dosegne 100 utakmica za reprezentaciju, on ulazi u legendu. Svojim ponašanjem i odnosom, veselom naravi donio je puno dobroga reprezentaciji i zaslužio je 100. utakmicu. On je dobri duh, pravi profesionalac. Vida je primjer", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaberi pobjednika Svjetskog prvenstva i osvoji potpisani dres Luke Modrića, televizor i ostale vrijedne nagrade:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo