'MORAM BITI REALAN' / Trebao je utjecati na sudbinu Vatrenih u Kataru, ali veća Dalićeva dilema je bio jedan drugi dinamovac: 'Pao sam u formi'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Josip Mišić i Luka Ivanušec nisu pronašli svoje mjesto u reprezentaciji Hrvatske za SP u Kataru

11.11.2022.
18:40
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Jedan od onih koji su otpali s popisa putnika u Katar na SP je i Luka Ivanušec. Jedan od najvećih zvijezda Dinama priznao je i sam, svjestan je kako je pao u formi, a konkurencija u Dalićevoj reprezentaciji jaka.

Image
ODBROJAVAMO DO SP-A /

Ratnik i fighter, anđeo i demon, bio je dio one slavne Hrvatske: 'Europa i svijet divili su nam se i tugovali s nama. Trebali smo otići do kraja, ali smo pokradeni'

Image
ODBROJAVAMO DO SP-A /

Ratnik i fighter, anđeo i demon, bio je dio one slavne Hrvatske: 'Europa i svijet divili su nam se i tugovali s nama. Trebali smo otići do kraja, ali smo pokradeni'

Mišić bio veća dilema od Ivanušeca

Kad se malo vratimo u prošlost, samo malo, možemo i sami vidjeti kako je takvo što i bilo za očekivati i kako je Josip Mišić bio bliže ulasku u reprezentaciju za Katar, na popis, nego što je to bio slučaj s Ivanušecom. Bez obzira što Josip Mišić nije reprezentativac, ali odigrao je odlično u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za posljednju akciju nacionalne momčadi (utakmice Lige nacija protiv Danske i Austrije) u Maksimir je za Ivanušeca stigao tek pretpoziv. Legitimna je stoga bila pretpostavka da mu je i plasman u "kvotu 26" za Katar upitan. Najskuplji eksponant Dinamove svlačionice nakon operacije ramena nije na onoj razini kao prije. Mišić je ipak u boljoj formi.

'Volio bih ja da sam na popisu'

"Volio bih ja da sam na popisu i putuje u Katar na SP, ali treba biti realan i svjestan situacije, te jačine kadra naše reprezentacije. Znam da moram bolje, probat ću se što je prije moguće vratiti u reprezentaciju. Sve je na meni, zapet ću i, ako budem dobar, bit ću ponovno pozvan", rekao je Ivanušec u petak na dodijeli stipendija za pet učenika i pet studenata Dinamove zaklade Nema predaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Luka Ivanušec je bio na Dalićevom proširenom popisu, ali nije uspio ući na onaj završni.

"Moram biti realan. Pao sam u formi, nisam bio na razini na kojoj sam trebao biti. Svjestan sam toga i to si zamjeram. Neću odustajati, siguran sam da ću se vratiti bolji", dodao je i priznao da se nije čuo s izbornikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čačić mi je rekao da ne očajavam'

"Ni s kime se nisam čuo, jedino mi je Dejan Lovren poslao poruku i na tome mu hvala. Trener Čačić mi je rekao da ne trebam očajavati. Vidi se kakav je kadar, još sam mlad i ima vremena za mene. Trebam nastaviti raditi na sebi i sve će doći na svoje", nastavio je Ivanušec.

Siguran je da Hrvatska na Svjetskom prvenstvu može mnogo i vjeruje u svoje suigrače...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može jako puno, vidi se kakav je popis i kakvi su to igrači, igraju u najvećim svjetskim klubovima. Vjerujem da se može napraviti dobar rezultat", zaključio je Luka Ivanušec.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo