RUŠI SVE REKORDE, ALI I DALJE NIJE SRETAN: / 'Osvojio je sve u karijeri, ali još ga uvijek boli jedan poraz'

Image

Iako je u onom prvom Ronaldo imao samo 19 godina odigrao je važnu ulogu, ali sada će imati glavnu.

7.7.2016.
12:14
VOYO logo

Cristiano Ronaldo heroj je nacije. Portugal je nakon 12 godina izborio finalu Euroskog prvenstva. Posljedni put kada su tamo bili izgubili su od Grčke, koja je tada prezentirala antinogomet. Međutim, tko ih danas može zbog toga osuditi.

Cilj opravdava sredstvo poznata je izreka, a osim u politici primjenjuje se sve češće u sportu, u nogometu pogotovo. Portugalci su u Francuskoj iskoristili grčki repcept te su sa samo jednom pobjedom u regularnom dijelu stigli do finala. Hoće li strategija Fernanda Santosa, nekadašnjeg izbornika Grčke, upaliti protiv Njemačke ili Francuske teško je predvidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GENIJALAC ZASJAO U SVOM PUNOM SJAJU: /

Ronaldo je ovim čudesnim brojkama dao do znanja tko je gazda u Europi

Image
GENIJALAC ZASJAO U SVOM PUNOM SJAJU: /

Ronaldo je ovim čudesnim brojkama dao do znanja tko je gazda u Europi

Ono što u slučaju da Portugal postane eurospki prvak nije teško predvidjeti je taj da će njihov kapetan gotovo sigurno osvojiti Zlatnu loptu. No, za to treba malo pričekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bliži se Ronaldu

Ronaldo, je, inače, na ovom Euru imao direktan utjecaj na pet od Portugalovh osam golova (3 gola i dvije asistencije). Također, u utakmici s Walesom izjednačio je rekord Michela Platinija od devet golova na Eurima. Postigne li barem jedan pogodak u nedjelju Portugalac će se izjednačiti sa slavnim brazilskim imenjakom po broju postignutih golova za reprezentaciju. Brazilac je na brojci od 62, dok zvijezda Reala zaostaje za jedan manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko Ronaldu znači osvajanje Europskog prvenstva pogotovo nakon bolnog poraza u 2004. najbolje svjedoče riječi njegova drugog oca Aurelia Pereire, čovjeka koji ga je otkrio dok je bio šef Sportingove skautske službe.

"Osvoji je toliko toga u karijeri, ali ga boli što nije s reprezentacijom osvojio Euro. Sada mu se otvorila velika prilika. Da je 2004. osvojio naslov ne bi osjećao tolikli pritisak", smatra Pereira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalu će ovo biti drugo finale Eura u povijesti. Iako je u onom prvom Ronaldo imao samo 19 godina odigrao je važnu ulogu, ali sada će imati glavnu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo