GRČKA - HRVATSKA 26-31 / Bravo dečki! Pobijedili smo Grčku i izborili EP kolo prije kraja kvalifikacija

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pobijedili smo Grčku i izborili EP kolo prije kraja kvalifikacija. Ovo nam je peta pobjeda nad Grcima

26.4.2023.
18:38
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

UŽIVO

5. kolo kvalifikacija za EP

Mjesto održavanja utakmice: Halkida

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčka - Hrvatska 26-31

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu je navečer u Halkidi pobijedila Grčku 31-26 i kolo prije kraja izborila EP.

Image
KINA 'LUD K'O MINA' /

Zlatni iz Portugala i Atene briljirao za Net.hr: 'Dobili ste dobar broj, nakon zvučnog signala ostavite 50 eura'

Image
KINA 'LUD K'O MINA' /

Zlatni iz Portugala i Atene briljirao za Net.hr: 'Dobili ste dobar broj, nakon zvučnog signala ostavite 50 eura'

"Osmijeh je na licu, osvojili smo dva važna boda. Drugi cilj nam je sad Belgija. Drugo poluvrijeme smo igrali koncentriranije, zalaganje, želja i volja se ne može osporiti. Imamo perspektivu, bit će to dobro", kazao je Borisu Jovičiću u kameru RTL-a Goran Perkovac nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče samog dvoboja, kao što je izbornik Perkovac rekao, prvo poluvrijeme nije baš bilo dobro, ali drugo je i to treba biti pokazatelj kako naši moraju igrati.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Luka Cindrić sa devet pogodaka, a po pet puta su se u strijelce upisali Mario Šoštarić i Josip Šarac. Mateo Maraš i Marin Šipić su postigli po tri pogotka. Vratar Marin Šego je imao sedam obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod domaćina najbolji je bio Savvas sa šest pogodaka, dok je Liapis postigao pet. Vratar Boukovinas je sakupio osam obrana.

U Halkidi izabranike Gorana Perkovca nije dočekala najavljivana paklena atmosfera. Dvorana kapaciteta za 2000 gledatelja bila je poluprazna, a oni koji su došli pogledati ovaj dvoboj nisu bili pretjerano angažirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se da će Hrvatska u takvom ozračju lakše doći do željene pobjede. Do osme minute hrvatski rukometaši su bili u minimalnom vodstvu (4-3), da bi uslijedilo devetominutno razdoblje bez pogotka. Razbranio se domaći vratar Petros Boukovinas, a Grci su s tri uzastopna pogotka poveli sa 6-4, uz mnoštvo propuštenih prilika da tu prednost i povećaju.

Grci se ni jednom trenutku nisu uspjeli odvojiti na više od dva gola razlike, da bi u završnici poluvremena Luka Cindrić i Domagoj Duvnjak doveli Hrvatsku do izjednačenja (10-10), nakon prvih 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi hrvatski reprezentativac Mario Šoštarić je drugo poluvrijeme otvorio pogotkom za 11-10, prvo hrvatsko vodstvo nakon osme minute dvoboja. Do 14-14 Grčka je držala priključak, da bi golovima Marina Šipića i Cindrića hrvatski rukometaši u 41. minuti po prvi put stekli tri gola prednosti (18-15).

Mnogo razigraniji hrvatski napad je do 16. minute drugog poluvremena već postigao 11 pogodaka, jedan više nego u cijelom prvom poluvremenu. Iako su i Grci bili efikasniji nego u prvom dijelu, nisu mogli pratiti ritam Hrvatske na pogon Luke Cindrića, koji je završio dvoboj kao najbolji strijelac utakmice sa devet pogodaka, a stigao je kreirati prilike i za suigrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u 49. minuti prvi put došla do četiri gola prednosti (23-19). Do kraja dvoboja Perkovčevi izabranici su tu prednost održavali i stigli do pobjede koja im je donijela privremeno skok na prvo mjesto u skupini i osiguran plasman na Europsko prvenstvo.

Hrvatska ima sedam bodova iz pet nastupa, jedan više od Grčke. Treća je Nizozemska sa pet bodova, ali i utakmicom manje, koju će odigrati večeras (20.10 sati) u Belgiji, čija reprezentacija je na začelju ljestvice bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve dvije pozicije jamče plasman na završni turnir u Njemačkoj i bolje mjesto u ždrijebu, a plasirat će se i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz osam kvalifikacijskih skupina.

U posljednjem kolu koje je na rasporedu u nedjelju, 30. travnja, Hrvatska će u Rijeci ugostiti Belgiju, dok će Nizozemska biti domaćin Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije za EP rukometaša 2024., skupina 5 - 5. kolo
Grčka - Hrvatska 31-26
Belgija - Nizozemska (20.10)

Ljestvica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Hrvatska 5 3 1 1 146-135 7
  2. Grčka 5 3 0 2 135-140 6
  3. Nizozemska 4 2 1 1 110-108 5
  4. Belgija 4 0 0 4 99-107 0

Parovi 6. kola (30.4.): Hrvatska - Belgija (18.00), Nizozemska - Grčka (18.00)

30' - BRAVO DEČKI - HRVATSKA JE NA EP-U. Peta pobjeda naših rukometaša u međusobnom ogledu s Grcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Pred novim svom nastupom na EP-u kolo prije kraja.

55' - Hrvatska je pred pobjedom u Halkidi, ali ne smijemo se opustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Savas u nepunih 5 minuta zabija 3 gola, nedopustivo.

52 - Luka Cindrić ima simultanku u drugom dijelu, njegovih 8 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51 - Luka Cindrić ima 7 golova, 5 Šoštarića, Šarac i Maraš po 3.

49' - Sedmerac za Šoštarića, isključenje za Grke. Zabija Šoštarić. To mu je 4 sedmerac i gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Grci padaju u igri, a kako padaju, raste iz nervoza.

48' - Šoštarić maksimalno iskorištava svoje minute, sad smo na +3. Tri njegova gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Igra se gol za gol, ali dok smo u vodstvu, ne žalimo se i sretni smo. Za 15 minuta nastavka zabili smo koliko i u cijelom prvom poluvremenu.

45' - Prelagano primamo gol nakon pogotka sa sedam metara Šoštarića. Djelujemo bolje nego u prvom dijelu, ali ne možemo se opustiti jer su Grci blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Evo ga, imamo +3. Luka Cindrić zabija za 18-15, 6 od 8 Luke Cindrića. Mateo Maraš ima 3 gola.

37' - Prvi gol Marina Šipića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34 - Mateo Maraš za prvi put +2 Hrvatske.

32 - Vodimo 10-11, ali uzvraćaju Grci. 11-11.

30 - Počelo je drugo poluvrijeme.

Gotovo je prvo poluvrijeme. Mučimo se, imali smo period od 8 minuta bez gola, ali uspjeli smo se vratiti, anulirati tih -2 koliko su Grci vodili, prijetili da će otići i na -3. Nadamo se boljim vijestima u drugom dijelu.

30' - Luka Cindrić zabija za 10-10. Hvala Bogu, Luka nas drži na životu. Nevjerojatno da se opet mučimo.

29' - Bit će ovo kidanje živaca. Zabijaju Grci za 10-9.

22 - Ne igramo dobro, golman Boukovinas nas uništava. Nevjerojatno što nam radi Boukovinas, golman njemačkog drugoligaša Grosswalstadta. Obranio je zicere Glavašu, Načinoviću, sada i Marašu. Već je na sedam obrana, ali jedna bolja od druge. 

20' - Odličan potez Nančinovića, odličan, idemo sad realizirati napad... Ali ne, Nančinović se izborio za poziciju, ali nije zabio. Grčki golman ima 5 do 6 obrana, od toga tri zicera.. Joj, joj, joj...

18' - Nakon više od osam minuta igre zabili smo gol za 6-5 Grčke. Načinović se izborio. Srećom pa je samo gol minusa jer Grci nisu iskoristili pet napada za tri razlike. Zabili smo tek pet golova u 17 minuta...

15' - Zabili smo samo 4 gola u prvih 15 minuta, loše igramo.

12' - Grci rade seriju 3-0 i vode 6-4, imamo crnu rupu i ne igramo dobro.

11' - Grci su poveli, igraju jako brzo na nepostavljenu našu obranu.

5' - Šarac zabija drugi gol za Hrvatsku. 2-2.

4 - Nakon tri i pol minute igre Josip Šarac zabija prvi gol za Hrvatsku 1-1.

3' - Mučimo se na početku, evo čiste situacije i Grčka vodi 1-0.

2' - Ruka je podignuta, pasivni napad prijeti i ništa od prvog šuta.

1' - Počela je utakmica, sretno Hrvatska!

16.57 - Na redu je himna Grčke.

16.55 - Ustanite dame i gospodo, svira se Lijepa naša.

16.48 - Boris Dvoršek, pomoćnik Gorana Perkovca, je u Halkidi razgovarao s Borisom Jovičićem uoči utakmice, a za RTL je kazao: "Pripremili smo se, odradili smo dobru video pripremu. Recept je da zauzmemo gard, da se visoko postavimo. Jako je bitan početak utakmice, kako uđemo u nju. Moramo čvrsto krenuti i krenut ćemo s obranom 5-1. Bit će izazovno, ali uvijek je tako. Odradili smo tek dva treninga, ali nema puno vremena za uigravanje. Obranu smo uspjeli posložiti".

16.40 - RTL 2 se uključio u prijenos.

16.07 - Važan je ulazak u utakmicu, odnosno pristup. Naši rukometaši moraju shvatiti Grke ozbiljno i shvatiti da su oni ti koje se pita, ali i pokazati to na terenu jer se utakmica neće sama pobijediti.

16.00 - Grci ove kvalifikacije igraju odlično, pobijedili su Nizozemsku i dva puta Belgiju i promaknuli se u senzaciju. Hrvatska rukometna reprezentacija morat će odigrati jednu jako dobru utakmicu ako želi pobijediti.

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu uz prijenos na drugom kanalu RTL-a od 16.40 sati gostuje kod Grčke.

Grčka je iznenađenje

Riječ je o reprezentaciji koja je dva kola prije kraja na vrhu naše skupine. Imaju bod prednosti u odnosu na rukometno kud i kamo poznatije i kvalitetnije reprezentacije Hrvatske i Nizozemske.

Nakon četiri kola Grčka je vodeća reprezentacija u skupini 5 sa šest bodova. Hrvatska i Nizozemska imaju po pet bodova, a na dnu ljestvice je Belgija bez ijednog boda. Na Europsko prvenstvo, koje je na rasporedu od 10. do 28. siječnja sljedeće godine u Njemačkoj, plasirat će se po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine te još četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Traži se bar pobjeda

Hrvatskoj bi pobjede u nadolazeće dvije utakmice (protiv Grčke i Belgije) jamčile osvajanje prvog ili drugog mjesta, a izabranici Gorana Perkovca su trenutačno najbolja od osam trećeplasiranih momčadi pa bi vjerojatno i jedna pobjeda bila dovoljna za plasman na Euro 2024.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo