SRETNO! / Službeno predstavljen novi izbornik 'Kraljica šoka': Objavio popis igračica za Svjetsko prvenstvo

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sve utakmice hrvatske ženske rukometne reprezentacije kao i završnicu Svjetskog prvenstva pratite ekskluzivno na platformi Voyo

7.11.2023.
13:22
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza održana je konferencija za medije na kojoj je službeno predstavljen novi izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije Ivica Obrvan te objavljen popis igračica za završne pripreme, odnosno Svjetsko prvenstvo 2023. godine koje će se održati u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Image
JE LI OVO MOGUĆE? /

Na poluvremenu gubili 33-0, a u nastavku su doživjeli još veću katastrofu i srušili negativan rekord

Image
JE LI OVO MOGUĆE? /

Na poluvremenu gubili 33-0, a u nastavku su doživjeli još veću katastrofu i srušili negativan rekord

Obrvan je naslijedio Nenada Šoštarića, koji je preuzeo mjesto trenera RK Zagreba, a kao izbornik ženske reprezentacije uzeo je dvije velike  medalje – europsku broncu iz Danske 2020. te mediteransko srebro prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi izbornik Ivica Obrvan najprije se zahvalio HRS-u na ukazanom povjerenju, a posebna zahvala ide i rukometnom klubu Podravka Vegeta koji je dao dopuštenje da može obavljati obje funkcije.

“Spreman sam i dat ću sve od sebe da reprezentacija nastavi stazom koju je  tako sjajno posložio moj prethodnik. Vremena za upoznavanje svih igračica je jako malo, baš kao i vremena za pripreme za SP. Ali reprezentacija ima svoj čvrsti kostur i igru i samo se nadam da će sve igračice doći zdrave na prvo okupljanje. U ovom trenutku imamo problema s četiri igračice koje su ili ozlijeđene ili u fazi povratka na teren. Riječ je o kapetanici Katarini Ježić, vratarki Ivani Kapitanović, Valentini Blažević i Klari Birtić. Nadam se da će u ova dva tjedna te ozljede biti prošlost i da će djevojke biti spremne za pripreme i SP. Naša želja je da se plasiramo u četvrtfinale. To će biti iznimno teško, jer u prvoj  skupini imamo domaćina Švedsku, Senegal koji ne smijemo podcijeniti i Kinu. Potencijalno u drugoj fazi nas čekaju Mađarska, Crna Gora i Kamerun. I Mađarice i Crnogorke smo pobjeđivali, ali i gubili. Idemo stoga, utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti dokle ćemo stići. Bilo bi sjajno biti među osam jer to vjerojatno donosi olimpijske kvalifikacije“, kazao je Obrvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Stručnog stožera, samo je jedna promjena. Uz izbornika, umjesto Snježane Petike njegov pomoćnik je Antonio Pranjić, voditelj Škole rukometa u Podravka Vegeti.    

Sve utakmice hrvatske ženske rukometne reprezentacije kao i završnicu Svjetskog prvenstva pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo