Iskusni vratar na čekanju / Šego: 'Nisam se čuo s izbornikom pola godine. Ne razumijem da me netko ne može zovnuti i reći računaju li na mene'

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Marin Šego, na iznenađenje mnogih, ostao je bez poziva u reprezentaciju i nakon što su se koronavirusom zarazili Mate Šunić i Matej Mandić.

19.1.2022.
18:30
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija i njen izbornik Hrvoje Horvat na Europskom prvenstvu su se našli u nezavidnom položaju. Koronavirus kola svlačionicom i popis zaraženih je svakim danom sve dulji, a drugi krug kuca na vrata. Najgori mogući scenarij se dogodio jučer tijekom dana kad je stigao pozitivan PCR test vrataru Mati Šunjiću. Znamo li da je od ranije na Covid-19 pozitivan i mladi treći golman Matej Mandić, jasno je da se upalio alarm za uzbunu. Jedini zdravi vratar je Ivan Pešić koji se u dosadašnjem dijelu natjecanja ne može pohvaliti nekom spektakularnom statistikom.

Image
Spektakularno zdanje /

Pogledajte prekrasnu dvoranu u Budimpešti u kojoj će Kauboji tražiti plasman u polufinale

Image
Spektakularno zdanje /

Pogledajte prekrasnu dvoranu u Budimpešti u kojoj će Kauboji tražiti plasman u polufinale

Nedavno je izbornik naglasio da je vratarska pozicija najosjetljivija te da se nada da se oni neće zaraziti. Kad se pojavila kriza na vratima, izbornik Horvat je pozvao veterana Mirka Alilovića i mladog Dominika Kuzmanovića. Mnogi su na tu vijest podigli obrve, jer očekivalo se da će pozivnica stići na adresu Marina Šege, po mnogima najkonstantnijeg hrvatskog golmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luda je situacija na Euru"

Vratar Frisch auf Goppingena za Net.hr prokomentirao je slučaj s koronom među Kaubojima, ali i svoju poziciju u reprezentativnoj hijerarhiji.

"Luda situacija na Euru, specifična bolje rečeno. Evo, već dvije godine se borimo s koronom, svi, čitava Europa, svijet, ali turnir je stvarno čudan. Mnogi su se zarazili, pa tu ispadaš iz pogona, izbornici su primorani zvati nove igrače, uglavnom rijetko viđeni 'tulum'. Sigurno da je teško i nije lako. Ali, kako je nama, tako i svima. Nije samo nama tako", prokomentirao je 'kaos s virusom' na Euru, ali i istaknuo kako mu se sviđa kako izgleda naša reprezentacija usprkos svim problemima koje imaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobri su, fina momčad, fina klapa, pun novih imena ima, kao što svi vidimo. Svi koji su došli fino su se uklopili. Koliko mi je žao zbog onih koji su dobili koronu, toliko mi je drago za ove što su iz nekog petog plana, dobili priliku nekako igrati za reprezentaciju. Svoje minute oni su fino iskoristili.', kazao je Šego.

"Iz novina sam saznao idem li na pripreme"

Naposljetku se 36-godišnji Marin Šego osvrnuo i na svoj status u nacionalnoj vrsti te izrazio čuđenje oko toga kako se stvari odvijaju u ovoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Što se tiče mene, sve je u redu, samo ne znam. Zadnjih 6-7 mjeseci nikako se nisam čuo s izbornikom. U nikakvom kontaktu nismo bili. Iz novina sam počeo saznavati idem li na pripreme ili ne idem, hoću li biti u sastavu. Posljednji put smo bili zajedno na kvalifikacijama za OI u Tokiju. Poslije toga smo se čuli možda još jednom, kad je bilo neko ljetno okupljanje. Tada mi je rekao da će zvati mlađe neke i to je to bilo ", otkrio je naš iskusni internacionalac te otkrio kako je pomalo razočaran tretmanom.

"Ja sam u reprezentaciji Hrvatske prošao puno toga. Svakakvih sam stvari doživio. Čovjek sam s 36 godina, s dosta prijeđenih kilometara u rukometu, s dosta solidnih klubova. Jednostavno je smiješno da mene netko ne može zovnuti i reći u jednoj ili dvije rečenice 'Marine, bit ćeš ili nećeš biti u reprezentaciji', na tebe više ne računamo ili računamo ", zaključio je Šego naposljetku u razgovoru za Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo