ŠTO NOSI BUDUĆNOST? / Novi neuspjeh hrvatskih rukometaša otvara jedno goruće pitanje: S razlogom strahujemo od jednog scenarija

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska u Njemačkoj ima dvije pobjede, jedan remi i tri poraza. I što je najgore dobar dio nacije navija da izgubimo i od Njemačke, jer tako bismo barem izborili kvalifikacije za Olimpijske igre

24.1.2024.
8:07
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Kada je hrvatska rukometna reprezentacija 2020. na Europskom rukometnom prvenstvu izgubila od Španjolske i osvojila srebro, nismo se baš nadali da ćemo u godinama koje slijede doživjeti rezultatski debakl.

Image
EKSKLUZIVNO /

Karačić za RTL odgovorio na pitanje koje zanima cijelu Hrvatsku: 'Stvarno se puno postavlja to pitanje, ali mi igrači...'

Image
EKSKLUZIVNO /

Karačić za RTL odgovorio na pitanje koje zanima cijelu Hrvatsku: 'Stvarno se puno postavlja to pitanje, ali mi igrači...'

Možda je debakl preteška riječ, ali kada ostaneš bez Olimpijskih igara, na Svjetskim prvenstvima završiš 15. pa deveti, pa tome pridodaš osmo mjesto na Euru prije dvije godine, a vidiš da ništa bolji plasman neće biti niti sada u Njemačkoj, možemo konstatirati da definitivno više nismo ni europski ni svjetski vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Goran Perkovac je dan uoči Njemačke našoj Ines Godi Forjan priznao kako nije pronašao pravi odgovor na pitanje zašto je Hrvatska podbacila, pa dodao kako smo mi odigrali samo utakmicu i pol loše.

Kako god bilo, Hrvatska u Njemačkoj ima dvije pobjede, jedan remi i tri poraza. I što je najgore dobar dio nacije navija da izgubimo i od Njemačke, jer tako bismo barem izborili kvalifikacije za Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Možda vam je ispod radara prošla izjava izbornika prije prvenstva kada je, nakon što je odredio putnike za Njemačku, poručio kako najbolju Hrvatsku očekuje na SP-u sljedeće godine kojem smo domaćini.

Nas ipak brine da hrvatski rukomet ne krene putevima naše košarke, iako trenutno to ne djeluje tako realno, jer ajde barem nam klubovi imaju solidne nastupe u europskim natjecanjima, a i reprezentacija zasad barem ne propušta svjetska i europska prvenstva. Za razliku od košarke, gdje reprezentacije igra pretkvalifikacije za velika natjecanja, a klubovi mogu samo sanjati o nastupima u elitnim europskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijeti li nam taj scenarij našem Silviju Maksanu su otkrila dva sjajna trenera.

"Hrvatski rukomet je na putu sudbine hrvatske košarke, ali ja ne gledam sve negativno. Ima puno pozitivnih stvari na kojima trebamo graditi budućnost. Posljednjih godina smo u silaznoj putanji i Hrvatska jednostavno ne može pratiti današnji rukomet, kakav se igra u Europi i svijetu, ne može pratiti moderne rukometne trendove", rekao je Zdravko Zovko, dok je Branko Tamše istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da će hrvatski rukomet doživjeti sudbinu hrvatske košarke. Još uvijek imate velik bazen talentiranih igrača."

Optimizma ne manjka, no nakon pet velikih natjecanja gdje nismo bili ni blizu medalje moramo strahovati. S razlogom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oproštaj Hrvatske od Eura okršajem protiv domaćina Njemačke pratite na RTL-u od 19.45 uz emisiju Vrijeme za rukomet.

Napete i atraktivne utakmice Europskog prvenstva gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo