BRAVO HRVATSKA / Maestralni Kauboji uvjerljivo pobijedili Srbiju u uzavreloj atmosferi: Na korak smo do drugog kruga Eura

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska pobijedila Srbiju i uzela prva dva boda na Euru. Reporterka Net.hr-a Nika Aurora Ključarić bila je na licu mjesta u Pick Aréni u Szegedu

15.1.2022.
22:06
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

15. EUROPSKO RUKOMETNO PRVENSTVO (Mađarska - Slovačka 13. - 30. siječnja)

Pick Aréna: Szeged

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. kolo skupina C

Ljestvica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska 2 2 0 0 63-45 4

Srbija 2 1 0 1 51-46 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA 2 1 0 1 45-47 2

Ukrajina 2 0 0 2 46-67 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - SRBIJA 23-20

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine C Europskog prvenstva u Szegedu (od 13. do 30 siječnja u Mađarskoj i Slovačkoj, utakmice s Eura možete gledati na glavnom kanalu RTL televizije i drugom isto tako) u uzavreloj atmosferi Pick Aréne, svladala danas Srbiju sa 23-20 (11-9). Bila je to odlična predstava Horvatovih izabranika, koji su prvenstveno obranom došli do pobjede.

Brže, više, jače

Povratnici Željko Musa i Luka Cindrić odigrali su odlično, te pojačali itekako momčad. Sad to izgleda još bolje, jače... Bravo i za izbornika Hrvoja Horvata koji je složio momčad i povukao prave poteze, uveo Cindrića, pa Šunjića, te pogodio s Tinom Lučinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po šest golova za Hrvatsku postigli su Ivan Čupić i Ivan Martinović, pet je dodao senzacionalni Tin Lučin, dok su Bogdan Radivojević s pet i Lazar Kukić s četiri gola bili najbolji kod Srbije. Hrvatski navijači dominirali su u navijanju u balkanskom derbiju i nosili Kauboje do važne pobjede. Luka Cindrić je na kraju i ponio nagradu za najboljeg igrača utakmice...

Pobjeda je to koja nosi drugi krug, pod prvim uvjetom ako se u ponedjeljak pobijedi slaba Ukrajina, a vjerujemo da, nakon viđenog u prve dvije utakmice na turniru, problema ne bi trebalo biti. No, posao još nije obavljen, postoji još mogućnost da Srbi dobiju Francuze u trećem kolu pa da se zatvori krug od tri momčadi s četiri boda, krug od tri momčadi koje bi u tom slučaju imale isti broj bodova i bila bi presudna gol razlika iz međusobnih utakmica. Da, zamršeno malo, stoga moramo protiv Ukrajine odigrati full...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'MALI IGRA BEZ RESPEKTA' /

Slavni rukometaš o novoj senzaciji reprezentacije: 'Preuzeo je odgovornost bez straha. Stvarat ćemo svima probleme'

Image
'MALI IGRA BEZ RESPEKTA' /

Slavni rukometaš o novoj senzaciji reprezentacije: 'Preuzeo je odgovornost bez straha. Stvarat ćemo svima probleme'

U dvoboju koji je praktički odlučivao o drugom putniku u drugi krug natjecanja iz ove skupine uz sigurnu Francusku Hrvatska je imala kontrolu rezultata od početka do kraja dvoboja...

Iskusni Čupić otvorio je utakmicu iznudivši isključenje suparničkog igrača u prvom napadu, a onda je postigao i prva dva gola na dvoboju te dao ton čitavoj utakmici. Jedino vodstvo Srbije dogodilo se sredinom prvog dijela kada je bilo 6-7, ali tada se "probudio" Cindrić i s tri gola do odlaska na odmor odveo Hrvatsku do 11-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Hrvoje Horvat je u drugom dijelu napravio promjenu na vratima i umjesto indisponiranog Pešića uveo Šunjića što se pokazalo punim pogotkom. Upravo je 34-godišnji profesor matematike Mate Šunjić s tri vezane obrane kod rezultata 12-11 omogućio novi bijeg na 14-11. Šunjić je u drugom dijelu imao profesorsku rolu, te u ključnim trenucima prelomio utakmicu...

Deset minuta prije kraja bilo je 19-15, dvije minute prije zvuka sirene i 23-18 te je Hrvatska izborila važnu pobjedu. Za prolazak u drugi krug Hrvatska još treba u ponedjeljak od 18 sati svladati otpisanu Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva kola vodi Francuska s četiri boda, Srbija i Hrvatska imaju po dva, a Ukrajina je na dnu bez bodova.

60' - Gotova je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Marin Jelinić se ozlijedio, sjeo je na klupu.

57' - Mate Šunjić skida pokušaj Srba, to mu je 4 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Manje je od 5 minuta do kraja.

54' - Tin Lučin zabija peti gol iz petog pokušaja. Kako igra, otkriće, nema što.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Šime Ivić je nevjerojatno promašio čisti zicer za +5. Točnije, skinuo mu je pokušaj Cupara. Dobar je Cupara, nema što.

50' - Ivan Čupić je zabio s krila na asistenciju Cindrića za 19-15. +4 za Hrvatsku. Time-out Srbija. Logičan potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Imamo napad, moramo zabiti. Tin Lučin je zabio, 4-4 danas. Kako dečko igra...

44' - Tin Lučin zabija za 17-13. No, odmah preko brzog centra Srbi vraćaju na -3 za njih. 17-14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - Promašaj Srbije, Đukić je imao dobar kut, ali pogodio je u spoj grede i vratnice. Imamo igrača manje, treba nam dugi, ali pametan napad.

43' - Ivan Čupić zabija za 16-13. Ludnica u Pick Aréni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Ivan Martinović zabija za 15-12, njegov peti gol.

40' - Isključenje za Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - Ivan Čupić zabija za 14-11. Vodimo +3. Napravili smo seriju 3-0.

38' - Mateeeee Šunjiiiić, treća vezana obrana, kako 34-godišnji Mate brani, profesor matematike profesorski brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Mate Šunjić skinuo je Borzašu, a nakon toga iz kontre su naši zabili za +2 (13-11).

36' - Sedma obrana Cupare, velika je prevaga golman Srbije.

34' - Probijanje Tina Lučina, drugo isključenje za njega. Problemi za Hrvatsku. Brzog centra je izvela Srbija, nismo uspjeli to popratiti i problemi.

33' - Cupara brani, Srbija u napadu zabija. - 11-10.

31' - Počelo je drugo poluvrijeme.

30' - Gotovo je prvo poluvrijeme. U posljednje dvije minute napravili smo seriju 3-0 i sa zaostatka 8-9, došli do +2 (11-9). Nije loše,. Hrvatska je bolja, iako je Srbija opasna. Vidi se koliko su napredovali. Luka Cindrić postigao je dva gola u završnici. Sve u svemu, dobro je.

30' - Lukaaa Cindrić za +2 (11-9), serija 3-0.

29' - Tin Lučin zabija iz kontre, serija 2-0 za 10-9 Hrvatske.

28' - Luka Cindrić bravo majstore, 9-9.

27' - Srbija vodi 8-9.

22' - Luka Cindrić zabija za 8-7, serija od dva gola Hrvatske. Sa -1 došli smo na +1. To je dobro.

20' - Čupiću brani sedmerac.

19' - Halil Jaganjac zabija za 7-7. Kakva utakmica, bit će tu svega.

19' - Marsenić je zabio za vodstvo Srbije 6-7. Prvi put oni vode.

18' - Nepropisno građenje Šipića, napad je za Srbiju.

16' - Tin Lučin je zaradio isključenje, treće za Hrvatsku.

16' - Luka Cindrić je promašio šut, šteta.

14' - Ivan Martinović zaradio je dvije minute.

13' - Luka Cindrić je ušao u igru, ovacije hrvatskih navijača.

7' - Naša reporterka Nika Aurora Ključarić nalazi se u Pick Areni i javlja kako se fućka na srpski napad i pjeva Ubij Srbina. Prolijevaju se pive, ori se Hrvatska Hrvatska, ori se Vukovar, Vukovar.

6' - Prvi gol za Srbiju - 3-1. Zabio je Marsenić. Prvi gol nakon više od pet minuta igre za Srbiju.

4' - Oduzeta lopta, napad je za Hrvatsku. Čupić s krila zabija za 2-0.

3' - Ivan Čupić je zabio za 1-0 Hrvatske.

2' - Grmi s tribina "Zovi samo zovi, svi će sokolovi".

2' - Dvije minute za igrača Srbije. Kakav početak, kaotični. Evo, nešto je doletjelo s tribine, neka čaša. Tamo u sektoru gdje su naši navijači, neko je koškanje.

2' - Prekid utakmice, pao je Čupić nakon žestokog udaranja. Uf, ovo je bilo bolno! Čupić je išao u zabadanje, a Marsenić ga je udario rukom po vratu i licu u stavu obrane. Čupko je završio na parketu, a suci nisu ništa sudili, ali ipak su se predomislili nakon što je poludjela naša klupa. Pogledali su snimku, nešto poput rukometnog VAR-a, shvatili da su pogriješili i pokazali Marseniću dvije minute. 

1' - Borzaš je dobio žuti karton.

1' - Počela je utakmica. Sretno Hrvatska! Imamo prvi napad.

20.27 - Sad se svira srpska himna Bože pravde.

20.25 - Ustanite dame i gospodo, svira se Lijepa naša.

20.22 - Igrači su na terenu.

20.08 - Naša reporterka Nika Aurora Ključarić nalazi se u Pick Aréni, na licu mjesta velikog sudara Hrvatske i Srbije. Evo i daška atmosfere iz moderne Arene.

20.01 - Manje je od pola sata do početka ključne utakmice Hrvatske protiv Srbije. Samo pobjeda Kauboje ostavlja u igri za drugi krug. Poraz nas vodi u debakl, u ispadanje s Eura.

19.48 - "Dojmovi su se slegli, žao mi je što nisam s dečkima. No, mora se ići dalje o podržati dečke", izjavio je David Mandić za RTL, koji se u emisiju javio putem holograma.

19.40 - "Srbi su napredovali, imaju glavu i rep, bit će puno nervoze i pritiska, moramo biti smireni i to je to", kazao je za RTL Luka Cindrić. Što je još rekao naš ponajbolji rukometaš, pogledajte u priloženom videu.

19.33 - "Po meni, ovo gubi svaku smisao. Pripremaš se s jednima, na kraju zoveš druge. Njima je u principu najteže, oni najmanje sad razmišljaju o taktici", kazao je u emisiji "Vrijeme je za rukomet" Pero Metličić. Što je još rekao legendarni Pero, pogledajte u priloženom videu.

19.27 - Francuska je pregazila Ukrajinu 36-23 i zasjela na prvo mjesto u skupini C.

19.19 - Kaos u Szegedu se nastavlja. Eura postaje sve bizarniji i sve više se nekako postavlja pitanje ima li sve ovo stvarno smisla? Kako nam je rekao Veselin Vujović prije devet dana, Euro nema smisla, vlada kaos! Više o tome čitajte - OVDJE.

Nakon što smo ostali bez Marka Mamića u startu po dolaska u Mađarsku, ostali smo jučer bez Davida Mandića koji je kažnjen (plavi karton protiv Francuske), te Leona Šušnje i Lovre Mihića koji su se zarazili, a da stvar bude još gora na testu uoči utakmice pozitivni su bili Zvonimir Srna i mladi vratar Matej Mandić. Zbog lošeg stanja reprezentaciji su se već priključili Marin Jelinić, Željko Musa i Valentino Ravnić, a jako dobra vijest je da bi Luka Cindrić trebao nastupiti, kao i Marino Marić.

Nakon poraza od Francuske na otvaranju natjecanja u skupini C Europskog prvenstva, hrvatske rukometaše u subotu u Szegedu očekuje ogled protiv Srbije, a bodovi iz te utakmice najvjerojatnije donose drugi krug.

"Za nas je to možda i utakmica odluke. To nam je ključna utakmica, bez obzira na ishod utakmice protiv Francuske. To je utakmica koju moramo dobiti," kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Hrvoje Horvat.

Srbija je u prvom kolu lako pobijedila Ukrajinu s osam pogodaka razlike (31-23). Stoga će susret drugog kola između Hrvatske i Srbije vrlo vjerojatno odlučivati tko će proći u drugi krug.

"Znamo se jako dobro, nema tu nekih nepoznanica. Odlučivat će tko će biti psihički stabilniji i tko će biti mirniji. Mi radimo sve kako bi sutra bili pravi," dodao je hrvatski strateg.

Puno poteškoća

Srbija je u posljednjih godinu dana, pod vodstvom Španjolca Antonia Gerone Salaeta, postala daleko ozbiljnija reprezentacija. Premda su posljednjih dana imali dosta poteškoća s koronom, a zbog ozljede nema Petra Nenadića, njihovog daleko najboljeg igrača, ipak su u Szeged došli s respektabilnom momčadi, a predvodi ih vanjski igrač Lazar Kukić.

"Srbija uvijek ima dobre individualce, a sada je na EP došla i s dobrom ekipom. Igraju 6-0 s dva jaka pivota, agresivni su, zabijaju dosta lakih golova posebno preko desne strane. Za nas je važno da rastemo iz utakmicu u utakmicu. Ovo je neprocijenjivo vrijeme za dečke," poručio je izbornik.

Bogata prošlost

Povijest hrvatsko - srpskih rukometnih susreta jako je bogata. Posljednji poraz Hrvatska je upisala u polufinalu Europskog prvenstva 2012. godine u beogradskoj Areni. Od tada naši rukometaši upisali su četiri pobjede i jedan remi. Posljednje slavlje 24-21 bilo je prije dvije godine u Grazu na Europskom prvenstvu u 3. kolu. Srbija je tada prvenstvo završila na 20. mjestu, a Hrvatska je otišla do finala, odnosno srebra.

"Tko god uđe bacit će se na 'glavu'. Moramo popraviti ulaz u utakmicu, te pokušat ponoviti borbenost," kazao je Tin Lučin koji je protiv Francuske zabio četiri gola.

Čvrsta obrana

"Dobro smo ih analizirali, igraju čvrstu 6-0 obranu, dok u napadu imaju dosta šutera i dobre pivote. Bit će teška utakmica, ali ako prenesemo borbenost iz utakmice protiv Francuske mislim da se ne trebamo bojati. Nadam se kako će publika ponovo doći u velikom broju," dodao je Lučin.

Zvonimir Srna je protiv Francuske odigrao prvu utakmicu na velikom natjecanju.

"Ne možeš biti zadovoljan kad izgubiš, ali smo pokazali dobre stvri koje moramo zadržati. Prije svega borbenost. Navijači su to prepoznali i bili su nam vjetar u leđa. Niti jednog trenutka se nismo predavali. Srbija se digla s novim izbornikom, kod njih dosta toga kreće od Kukića na sredini. Imaju i kvalitetne vratare, ali i mi imamo kvalitetne vratare. Očekujem tešku utakmicu, ali idemo po pobjedu," poručio je Sunara.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo