KAUBOJI U TRANSU / Svi redom istaknuli su jednu stvar: 'To je bio ključ pobjede protiv Srbije'

Image

Hrvatska je odigrala drugu utakmicu na Europskom prvenstvu

15.1.2022.
22:10
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine C Europskog prvenstva u Szegedu svladala Srbiju sa 23-20 (11-9).Po šest golova za Hrvatsku postigli su Ivan Čupić i Ivan Martinović, pet je dodao Tin Lučin, dok su Bogdan Radivojević s pet i Lazar Kukić s četiri gola bili najbolji kod Srbije.

U dvoboju koji je praktički odlučivao o drugom putniku u drugi krug natjecanja iz ove skupine uz sigurnu Francusku Hrvatska je imala kontrolu rezultata od početka do kraja dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi hvala navijače

"Osjećamo se svi super. Bitna pobjeda pred krasnom publikom. Nije bitno tko je dobar nego da smo pobijedili. U Hrvatskoj je pobjeda uvijek na prvom mjestu. Nije loše pobjeda s tri gola. Bilo bi bolje da je s pet da izbjegnemo krugove ali dobro je i ovako. Mislimo da je Francuska jača od Srbije", rekao je Mate Šunjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrali smo pravu borbenu utakmicu. Svaka čast momcima, uz navijače je sve bilo lakše. I obrana i disciplina u napadu se posložila. Držali smo tempo visoko i znali smo da je tu naša šansa. Svi su odigrali odlično, najmanje je bitno tko je igrač utakmice. Mislim da svatko svakog ovdje mogu pobijediti. Mi ćemo svoju odigrati najbolje što možemo", kazao je Luka Cindrić.

Ostvarenje sna

"Ovo je san, pred ovim navijačima. Bodrili su nas od prve sekunde i svaka čast. Obrana je ključ. Gol po gol, napad po napad, imali smo bolji start i pokazali smo da možemo bolje krenuti u utakmicu. Svi smo ginuli jedan za drugoga. Evo sad smo skupili malo samopouzdanja. Napravit ćemo regeneraciju i pripremiti se za drugu utakmicu", dodao je Ivan Martinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosan sam na sve svoje dečke i ove ljude koji su nas došli podržati. Bacio sam se na glavu i dao sve od sebe. Cindra je igrač svjetske klase i donio je jednu prevagu i iskustvo koje nam je trebalo i protiv Francuza. Trebamo kratko proslaviti i krenuti se pripremati za Ukrajinu", rekao je Tin Lučin.

Za prolazak u drugi krug Hrvatska još treba u ponedjeljak od 18 sati svladati otpisanu Ukrajinu. Nakon dva kola vodi Francuska s četiri boda, Srbija i Hrvatska imaju po dva, a Ukrajina je na dnu bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo