BRAVO DEČKI / Hrvatska razbila Njemačku i s pobjedom se oprostila od EP-a: Čudesni Dominik Kuzmanović oduševio rukometni svijet

Image
Foto: Profimedia

Emisija 'Vrijeme je za rukomet' počinje nakon dvoboja

24.1.2024.
18:33
Profimedia
VOYO logo

Drugi krug Europskog prvenstva u rukometu

OVDJE možete gledati utakmice na EP-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto održavanja utakmice: Lanxess-Arena (Koln)

Njemačka - Hrvatska 24-30

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska rukometna reprezentacija u srijedu je navečer, u posljednjoj utakmici na EP-u, dobila Njemačku usred Kolna rezultatom 24-30 i slavljem se oprostila od EP-a. Dominik Kuzmanović je branio čudesno i sa nevjerojatnih 22 obrane bio najbolji igrač utakmice. Kapetan Domagoj Duvnjak odigrao je također sjajno i zabio 4 gola, kao i Klarica.

Inače, poveli smo s 1-0, Nijemci su uzvratili, preuzeli vodstvo i krenulo je jako na terenu. U 6., Johanes Golla, kapetan, golom je povisio na +2 Njemačke (5-3). Bilo je to prvi put da Nijemci imaju +2. U 10., Hrvatska je golom Cindrića izjednačila na 5-5, nakon 2-0 serije naših. U 11., nakon 3-0 serije imali smo +1 (6-5), ali Koster je ekspresno izjednačio na 6-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 15., imali smo +1 (7-6), ali Filip Glavaš je s pola terena na prazna vrata tukao u brzini i promašio za +2 (8-6). U 16. minuti, Kuzmanović je imao 6 obrana iz 11 pokušaja. U 1         7., Glavaš je iz kontre, nakon dobre obrane, povisio na +2 (6-8). Po prvi put smo imali +2 u utakmici. Kuzma je nakon toga uzeo i sedmu obranu iz 13 pokušaja, šuteva Nijemaca, a usporedbe radi, njemački golman Wolff je bio na 6 od 14. Nijemci su potom napravili seriju 2-0 i došli na 8-8. Međutim, nakon toga smo mi Nijemcima uzvratili isto sa serijom 2-0 za naše vodstvo 10-8. U 22. minuti, Kuzma je skinuo i po osmi put šut Nijemcima, a u 24. je Duvnjak, kapetan, zabio 'bombu' za 10-12 naših rukometaša.

U 24., Kuzmanović je uzeo i devetu obranu. U 25., Dule je zabio šut za 10-13, prvih +3 naših u utakmici. Wolff, njegov bivši suigrač iz Kielea, samo se smijao nakon toga pogotka jednog i jedinog Domagoja Duvnjaka, istinskog kapetana, vođe i lidera. U 27., Njemačka je serijom 3-0 izjednačila na 13-13. U 28., šutom Heymanna od 125.5 na sat odlaze Nijemci na +1 (14-13), a nakon toga je Kuzmanović skinuo novi zicer, uzeo desetu obranu u prvom dijelu. Stali smo u 54. minuti, ostali skoro 6 minuta bez gola. Nijemci su to znali iskoristiti. Dvorana je bila na nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na odmor se otišlo rezultatom 14-13 za Njemačku. U prvih minutu i pol nastavka, Kuzma je uzeo još dvije obrane, kasnije još jednu i do 34 je imao već 13 obrana. Nevjerojatno… U 37., Kuzma je protiv domaćina imao 48% obrana, tj 14 obrana. Ušao im je bio Kuzma u glavu. Nijemci su shvatili kakvog golmana, golmančinu imaju ispred sebe. U 39., pogotkom Maraša Hrvatska je povela +2 (17-15). Njemačka je bila 6 minuta bez gola, međutim vrlo su se brzo uozbiljili, vezali dva gola za 17-17. Inače, Njemačka je od 2016. bez medalje na velikim natjecanjima i to Nijemci žele promijeniti.

U 42., Kuzmanović je obranio 15 loptu, a nakon toga je baseball dodavanjem uposlio Šoštarića za gol i +1(17-18). U 43., Šoštariću je čisti zicer za +2 skinuo Spath, a nakon toga je Mihić čistu kontru promašio, tj Spath David mu je to skinuo i uzeo 4 obranu. U 45., Njemačka je s igračem više zabila za 19-19. U 47., Hrvatska je povela opet s +3 (22-19). Bilo je to drugi put da smo imali +3 u ovom dvoboju. Mihić je u 49. povisio na +4 (23-19). Po prvi put smo imali +4 u susretu. Lanxess-Arena je u Kolnu utihnula. U 50., Kuzmanović je opet obranio, to mu je bila 17 obrana. U 51., vodili smo 19-25. Kuzmanović je bio totalno nabrijan, suigrači su mu čestitali kao da se radi o utakmici i njegovoj predstavi vrijednoj polufinala, a ne oproštaja od turnira. Njemačka je potom vezala dva gola, ali više od toga nisu mogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Time-out Perkovca. Do kraja je još 8 i pol minuta. Idemo Hrvatska!

48' - Imamo +4, Kuzma briljira, a u Lanxess-Areni je muk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Kuzmaaaa je uzeo 16 obranu, jao kako brani.

45' - Kuzmanović ima 15 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - Imamo +2 - 15-17. Kako igraju Hrvati, kako Kuzma brani.

37' - 14 obrana Kuzmanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - Kuzmaaaanoviiić je uzeo 11 obranu. Još jedan igrač iz hrvatske lige, opet je bocnuo Kaleb.

32' - "Odlična reakcija Klarice iz hrvatske lige", rekao je Nikša Kaleb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Počelo je drugo poluvrijeme.

30' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Igrali smo dobro, lepršavo, doduše u nevažnoj utakmici, a zaostajemo -1 nakon skoro 6 minuta bez gola u posljednjim trenucima prvog dijela. Kuzmanović je na 9 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28 - Kuzmanović je na nevjerojatnih 9 obrana u prvih 28 minuta.

22' - Dominik Kuzmanović uzima i osmu obranu, jao kako brani taj dečko. Dule odmah zabija za +2 (9-11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' - Promašio je Weber, a Kušan zabija za +2 (8-10).

19' - Još jedna izgubljena lopta naših, 68 ukupno. Strašno... Njemačka je napravila sertiju 2-0 i izjednačila na 8-8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13' - Dominik Kuzmanović skida sedmerac Knorru. To mu je 5 obrana.

9' - Dominik Kuzmanović skida čisti zicer Nijemcu u čistoj situaciji. Bravo Kuzma kralju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' - Johanes Golla, kapetan Njemačke, golom je povisio na +2 Njemačke (5-3). Nakon toga je Klarica zabio za -1 (5-4). Kuzmanović ima već 3 obrane.

2' - Luka Lovre Klarica zabija gol za 1-0 Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica. Sretno Hrvatska.

20.27 - Ustanite dame i gospodo, stavite desnu ruku na srce i zapjevajte ponosno Lijepu našu - posljednji put na ovom EP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.25 - Slijede himne. Prva je na redu himna Njemačke.

20.19 - "Domagoj Duvnjak je naš lider i vođa, njegovo prisustvo puno znači", rekao je Jakov Gojun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.06 - "Koliko-toliko smo odigrali turnir, ali kiksali smo protiv Mađarske i Islanda. Utakmica protiv Njemačke za nas je bitna. Tehničke pogreške su kumovale našem rezultatu na EP-u", rekao je Ines Godi Forjan trener golmana, veliki Valter Matošević.

19.54 - "Ne vidim da je fizička sprema bitna za početak utakmice, a mi smo protiv Mađara od prve minute bili loši, a ovo što je Perkovac rekao za hrvatsku ligu nije bilo u redu. Malo teške su to riječi, nije to bilo u redu, svi smo prošli hrvatsku ligu, nepotrebno stvarno", izjavio je Jakov Gojun.

19.45 - Počela je emisija Vrijeme je za rukomet.

Image
ZA NEPOVJEROVATI /

Pričalo se o ludom raspletu koji Hrvatsku vodi u polufinale: Jedino mi nismo odradili ono što smo trebali

Image
ZA NEPOVJEROVATI /

Pričalo se o ludom raspletu koji Hrvatsku vodi u polufinale: Jedino mi nismo odradili ono što smo trebali

19.41 - Na hodniku tu kod nas na RTL-u smo naletjeli na Gorana Šprema i Jakova Gojuna. Evo što su nam dečki rekli uoči nove emisije Vrijeme je za rukomet...

17.26 - Maja Oštro Flis razgovarala je s Nikšom Kalebom u Kolnu. Razgovor je Maja s Kalebom vodila UŽIVO u trenutku kad je Island svoju utakmicu protiv Austrije još igrao i kad smo bili u statusu - bolje ne dobiti Njemačku zbog kvalifikacija za OI, nego dobiti, pa ne upasti u taj krug momčadi koje će se boriti za najveću sportsku smotru na svijetu. Nevjerojatno, svaki put kad to napišemo, ni sami ne možemo vjerovati da se takva situacija uopće i može dogoditi.

"U jednoj smo neugodnoj situaciji koja mi se nikad nije dogodila", rekao je Nikša Kaleb.

17.17 - Dobro večer dragi čitatelji Net.hr-a, domoljubi, svi koji vole hrvatsku rukometnu reprezentaciju... Pred nama je posljednja utakmica na EP-u protiv Njemačke. Island je dobio Austriju 24-26, a to znači da je Hrvatska izborila kvalifikacije za OI. Juhu...

Hrvatska rukometna reprezentacija od 20.30 na EP-u u Njemačkoj igra posljednju utakmicu na turniru. Suparnik našim rukometašima su moćni domaćini Nijemci. Njemačkoj je potrebna pobjeda protiv Hrvatske za polufinale, a Hrvatskoj je, pak, potreban poraz za kvalifikacije za Olimpijske igre. Da, dobro ste pročitali, Hrvatska mora izgubiti ako misli izboriti kvalifikacije za OI. Međutim, ima jedna druga shema. Ukoliko Island dobije Austriju, a trenutni rezultat, u trenutku pisanja ovog teksta, najave, je - 8-14 za Island, onda smo i mi i Nijemci sigurni. Njemačka za polufinale, a Hrvatska za kvalifikacije za OI. Znači, ako Island dobije Austriju, Hrvatska će smijeti pobijediti Njemačku. Baš nenormalno zvuči ovo smijeti. OVDJE možete gledati utakmicu Islanda i Austrije.

Napete i atraktivne utakmice Europskog prvenstva gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo