NEZAUSTAVLJIVI SU / Danska se ulaskom u novo polufinale Eura odvojila od Hrvatske: Možemo li izvesti čudo i dostići ih?

Image
Foto: Profimedia

Budući da Hrvatska može u polufinale eventualnog s drugog mjesta, jasno je kako će nas, prođemo li među najbolje četiri reprezentacije, u borbi za medalju čekati moćna Danska

22.1.2024.
10:06
Profimedia
VOYO logo

Danska i Švedska su prve reprezentacije koje su osigurale polufinale Europskog rukometnog prvenstva nakon što su u 3. kolu drugog kruga ostvarile uvjerljive pobjede. Aktualni svjetski prvaci su bili bolji od Norveške 29:23, a branitelji naslova su uvjerljivo slavili protiv Portugala 40:33. Sutrašnje posljednje kolo odlučivat će samo o plasmanu od petog mjesta pa nadalje.

Image
POBJEDA NAM JE IMPERATIV /

Islanđani su u nizu kakav ne pamte 24 godine: Neće ga valjda prekinuti protiv Hrvatske

Image
POBJEDA NAM JE IMPERATIV /

Islanđani su u nizu kakav ne pamte 24 godine: Neće ga valjda prekinuti protiv Hrvatske

Danska ima maksimalnih osam pobjeda te će s prvog mjesta u polufinale, a sigurna druga Švedska je na šest bodova. Iako i Portugal i Slovenija mogu na kraju imati šest bodova, upisali su poraze od Švedske, a međusobni omjer je prvo što se gleda u slučaju jednakog broja bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da Hrvatska može u polufinale eventualno s drugog mjesta, jasno je kako će nas, prođemo li među najbolje četiri reprezentacije, u borbi za medalju čekati moćna Danska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvojila se od Hrvatske na vrhu

Danska je ulaskom u novo polufinale na Europskom prvenstvu postala reprezentacija s najviše plasmana među četiri najbolje momčadi europskih smotri gledajući od 2000. godine do danas.

Čak devet puta su ulazili među četiri najbolje momčadi Europskog prvenstva (2002., 2004., 2006., 2008., 2012., 2014., 2018., 2022., te 2024.), a 2008. i 2012. su se okitili i zlatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na listi reprezentacija s najviše polufinala na Europskim prvenstvima od 2000. Danska je do sada bila izjednačena s Hrvatskom i Španjolskom, koje su se osam puta plasirale u polufinale Eura, no sada su preuzeli vrh sa svojim devetim polufinalem.

Uzimajući u obzir sva Europska prvenstva, pa tako i ona igrana prije 2000. (1994., 1996., i 1998.) Danska se ovim plasmanom u polufinale izjednačila na vrhu sa Španjolskom koja je bila u ukupno 10 polufinala. I tu je Hrvatska na sjajnom drugom mjestu, bili smo devet puta u polufinalu Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelujte u kreativnom natječaju Uhvati loptu, osvoji Telemach prvenstvo te 29. siječnja budi ponosni vlasnik QLED televizora i 1 godine besplatne pretplate na EON TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo