NIŠTA IM NIJE SVETO /

Srpski tabloidi udarili po Ivici Tucku: 'Epska sramota. Kreirao je skandal u prijenosu uživo'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Srpski tabloidi udarili po Ivici Tucku

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

3.8.2024.
18:11
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Ivica Tucak opravdano je poludio na srpskog suca Vojina Putnikovića jer je sudio loše danas na Olimpijskim igrama. Ne samo za Hrvatsku, nego i za Grčku. Slaže se s tim i Samir Barać.

Image
OLIMPIJSKI POBJEDNIK /

Samir Barać: 'Suđenje na OI je na jako niskom nivou, a mi u Hrvatskoj često zaboravljamo jednu stvar'

Image
OLIMPIJSKI POBJEDNIK /

Samir Barać: 'Suđenje na OI je na jako niskom nivou, a mi u Hrvatskoj često zaboravljamo jednu stvar'

Najuspješniji izbornik u hrvatskom sportu Ivica Tucak izrekao je neke riječi u afektu. Riječi nisu lijepe, ali ovakva reakcija je normalna u sportu. Događaju se takve stvari na skoro svakoj utakmici i na svakom jeziku. Kako nam je to svojedobno Ivica Tucak rekao u jednom od naših ranijih intervjua, "sport nije vjeronauk, ovo je jedna ozbiljna utakmica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo na misiji, nismo u kazalištu", kazao je Tucak potpisniku ovih redaka prije malo više od dvije godine na istu temu.

Međutim, srpski tabloidi razumiju hrvatski jezik, pa su se Tuckovih današnjih riječi uhvatili kao pijan plota...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa tako Kurir piše:

"Tucak se ponašao skandalozno. Izgubio je glavu i brutalno vrijeđao srpskog suca. Nije čak dobio ni kaznu za psovanje majke".

Blic Sport navodi kako je Tucak kreirao skandal u prijenosu uživo...

"Hrvat je psovao Srbinu majku u prijenosu uživo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tucak je poludio na jednu kontroverznu odluku i tijekom time-outa kod rezultata 12-12, u zadnjoj četvrtini, kad se susret lomio, počeo psovati Putnikovića. Sve se čulo u prijenosu. Matias Biljaka je u jednom plivanju udario grčkog igrača, a srpski sudac Vojin Putniković je nakon pregleda VAR-a dosudio brutality.

''Pi*ko jedna. Onaj violence. Zar zato mi radimo tri godine? Šu*ak jedan. Mamu ti je*em bezobraznu", vikao je hrvatski izbornik, a onda je smirio svoje igrače:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dečki, dobit ćemo ovu utakmicu. Želim ovaj karakter do kraja.''

U susretu 4. kola skupine A olimpijskog turnira vaterpolista, hrvatska reprezentacija je pobijedila Grčku sa 14-13 (3-3, 1-3, 7-3, 3-4) osiguravši plasman u četvrtfinale.

Hrvatska je bolje ušla u susret, povela je 3-1, no Grci su zabili čak četiri gola u nizu za vodstvo 5-3. Hrvatska je početkom treće četvrtine izjednačila (5-5), a potom u završnici tog perioda igre i povela sa 11-9.

U posljednjoj četvrtini Grčka je izjednačila na 12-12, no Hrvatska je s dva gola Harkova dvije minute prija kraja povela sa 14-12. Grci su smanjili, a nakon što nismo realizirali igrača više imali su zadnjih 10 sekundi za remi, ali su izgubili loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku su do pobjede predvodili Konstantin Harkov sa četiri i Jerko Marinić Kragić, te Loren Fatović sa po tri gola, dok je Toni Popadić imao devet obrana.

U grčkim redovima petorica igrača su zabila po dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Boem, čovik kafane i naroda, dragovoljac Domovinskog rata u studiju Net.hr-a. Upoznajte Ivicu Tucka, najuspješnijeg hrvatskog sportskog izbornika.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo