Ma bravo! Janica grli Ivicu u cilju! Hirscher apsolutni junak!

Marcel Hirscher je junak Schladminga i cijele Austrije te novi svjetski prvak u slalomu! Nijemac Neureuther ima srebro, a još jedan Austrijanac Mario Matt je brončani!

17.2.2013.
9:46
VOYO logo

Austrijanac Marcel Hirscher bacio je u delirij 43.000 domaćih navijače na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu,

Hirscher je ušao u utrku kao veliki favorit, a pritisak na leđa mu je nametnula i činjenica da Austrija do nedjelje nije imala nijedno pojedinačno zlato na ovom SP-u. No, 23-godišnji skijaš se nije dao omesti i još je jednom sjajno odradio posao. Vodio je i nakon prve vožnje, a na kraju je, unatoč pogreškama u drugom 'laufu' slavio s 42 stotinke prednosti pred Nijemcem Felixom Neureutherom (28). Treće mjesto i brončana medalja pripali su još jednom Austrijancu - 33-godišnjem Mariju Mattu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić je na kraju bio peti, što je odličan rezultat s obzirom na lošu prvu vožnju i činjenicu da je jedini od svih skijaša vozio sve discipline na SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica je nakon prve vožnje bio na devetom mjestu s točno sekundom zaostatka za Hirscherom. Drugo je 'poluvrijeme' 33-godišnji Zagrepčanin odlično odradio i napredovao je do petog mjesta, ali minus iz prve vožnje se ipak pokazao prevelikim za medalju.

Na koncu je za pobjednikom zaostao 1.12 sekundi, a između njega i Matta se ugurao Šveđanin Andre Myhrer. Kostelić je tako SP u Schladmingu zaključio s jednim odličjem: srebrom u super-kombinaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, junak Hirscher je u Schladmingu već osvojio srebro u veleslalomu i sada ima dvije pojedinačne medalje sa svjetskih smotri. Neureuther je, pak, osvojio prvo pojedinačno odličje, a posebna je priča veteran Matt koji je bio svjetski prvak u slalomu 2001. i 2007. godine, a ima i srebro u kombinaciji iz 2001.

Ivica Kostelić bio je zadovoljan s petim mjestom koje je osvojio u slalomu na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjetsko prvenstvo je bilo uspješno. Kako za organizatore, tako i za nas, za našu malu ekipu. Ja sam ostvario svoj cilj. Sa ovim današnjim rezultatom u slalomu s veseljem gledam na nadolazeće utrke", izjavio je Kostelić.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo