BORBA ZA ČETVRTFINALE / Barakude pred novim izazovima: 'Sada tek počinje pravi turnir, nismo ovdje došli da bi bili prolaznici. Gruzija? Sve samo ne neiskusna ekipa...'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatski vaterpolisti će u osmini finala igrati protiv Gruzije, za koju je izbornik Ivica Tucak nakon pobjede nad Japanom ustvrdio da je "sve samo ne neiskusna ekipa"

25.6.2022.
23:37
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija nije uspjela izboriti izravan plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Mađarskoj pa će u ponedjeljak, 27. lipnja, (15.30 sati) igrati u osmini finala protiv Gruzije, za koju je izbornik Ivica Tucak nakon pobjede nad Japanom ustvrdio da je "sve samo ne neiskusna ekipa".

Image
HRVATSKA - JAPAN 21-13 /

Naši vaterpolisti nakon mučenja 'razbili' Japan, ali nisu uspjeli pobijediti s 11 golova razlike za izravan plasman u četvrtfinale

Image
HRVATSKA - JAPAN 21-13 /

Naši vaterpolisti nakon mučenja 'razbili' Japan, ali nisu uspjeli pobijediti s 11 golova razlike za izravan plasman u četvrtfinale

Hrvatski izbornik je nakon uvjerljive pobjede nad Japanom (21-13) koja ipak nije bila dostatna za osvajanje prvog mjesta u skupini B, bio nezadovoljan kriterijem suđenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro da je bila ovako stresna utakmica i da smo pobijedili. Ono što me nije ostavilo ravnodušnim je suđenje u kojem se Japanu dozvoljavala agresivna igra i skoro pa kidanje glava, dok mi koji smo skoro pa bježali od lopte zaradili više isključenja. Igrati protiv Japana u takvim okolnostima je zaista teško, kada nakon svakog kontakta zaradiš isključenje. No ovo je jedna atipična utakmica, ovo zaista nema veze s normalnim utakmicama. Zato mi je drago da su momci ovo ipak uspješno iznijeli", prokomentirao je Tucak, a potom se osvrnuo na nokaut fazu natjecanja u kojoj Hrvatsku čeka Gruzija u osmini finala, a u slučaju pobjede reprezentacija Srbije u četvrtfinalu.

"Sada tek počinje pravi turnir, a mi nismo ovdje došli da bi bili prolaznici. U osmini finala sastajemo se s Gruzijom koja je sve samo ne neiskusna ekipa. U svom sastavu imaju nekolicinu vrlo dobrih pojedinaca, trebamo se dobro pripremiti. No, vjerujem da smo kvalitetniji", zaključio je hrvatski izbornik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Kapetan Ivan Krapić je postigao pet pogodaka Japancima i proglašen je igračem utakmice. 

"Prve dvije akcije bile su jedine dobre u prvom poluvremenu. Nikako nismo uspjeli prilagoditi našu igru niti odvojiti linije napada kako smo ranije dogovarali. Sami smo sebe time uveli u probleme. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje, a kada smo stekli prednost postala je to za nas lagana utakmica. Zato ostaje žal za tih 12 golova prednosti s kojima bismo osigurali prvo mjesto u skupini. Prekosutra nas očekuje utakmica osmine finala za koju ćemo se dobro pripremiti. Razmišljamo samo o pobjedi i prolasku u četvrtfinale", izjavio je Krapić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Možemo otići do kraja'

Nakon što su grupni dio natjecanja odradili u Debrecenu, hrvatski vaterpolisti su se odmah u subotu zaputili prema Budimpešti, gdje će odigrati preostale utakmice na turniru.

"Ovo što nas sada očekuje potpuno je drugačije. Više nemamo prava na pogrešku. Tek sada ćemo osjetiti pravi turnir i Svjetsko prvenstvo. No, možda će nam ovo igranje osmine finala upravo dobro doći da se uigramo, podignemo formu i ne padamo iz natjecateljskog ritma. Sigurno da je bolje odmah direktno zaslužiti odlazak u četvrtfinale. No, naša ekipa je mlada, tek se gradimo i što više utakmica igramo, to nam samo pomaže. Mislim da možemo pobijediti u svakoj sljedećoj utakmicu ovog prvenstva i da možemo otići do kraja", optimističan je Ante Vukičević koji je protiv Japana postigao svoje prve golove na ovom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo