BRAVO, MAJSTORE! / Toni Kanaet osvojio broncu, senzacionalni Splićanin donio Hrvatskoj novu medalju u Tokiju

Image

Ovo je prva muška medalja za Hrvatsku u taekwondou

26.7.2021.
13:40
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac u taekwondou Toni Kanaet (25) osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 80 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju. U borbi za brončano odličje Kanaet je svladao Uzbekistanca Nikitu Rafaloviča sa 24-18.

Image
NOVA HRVATSKA OLIMPIJSKA HEROINA /

Matea Jelić osvojila zlatnu medalju, u dramatičnom finalu pobijedila Britanku

Image
NOVA HRVATSKA OLIMPIJSKA HEROINA /

Matea Jelić osvojila zlatnu medalju, u dramatičnom finalu pobijedila Britanku

Nakon izjednačene prve runde koja je završila rezultatom 6-6, Kanaet je u drugoj stekao prednost od 15-8. Rafalovič je s dva udarca rukom početkom treće runde smanjio na 15-10, a kada je Uzbekistanac krenuo na sve ili ništa Kanaet ga je kaznio s dva udarca u tijelo i jednim u glavu kojima je osigurao pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanaet je u prvom dijelu natjecanja svladao Španjolca Raula Martineza Garciju sa 21-15, da bi u četvrtfinalu izgubio od kasnijeg finalista Rusa Maksima Hramčova prekidom nakon druge runde. Prolaskom Hramčova do finala Kanaet je dobio priliku boriti se za broncu kroz repesaž. Prvo je svladao predstavnika Burkine Faso Faysala Sawadoga prekidom početkom treće runde zbog prevelike razlike u bodovima. U trenutku prekida bilo je 30-10 za Kanaeta.

Za povijest

Ovo je prva muška medalja za Hrvatsku u taekwondou, dosad su bronce osvajale Sandra Šarić i Martina Zubčić u Pekungu 2008. i Lucija Zaninović u Londonu 2012., dok će se Matea Jelić od 14.30 sati boriti za zlato u kategoriji do 67 kg protiv Britanke Lauren Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelić je osigurala prvu medalju za Hrvatsku na Igrama u Tokiju, 23-godišnja Kninjanka, koja je u statusu prve nositeljice, u prvom je kolu svladala Haićanku Lauren Lee sa 22-2, u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli sa 30-9, a u polufinalu polufinalu Amerikanku Paige McPherson sa 15-4.

UŽIVO

Treća runda

Rafalovič je smanjio na 15:9, no čvrst je Kanaet. Bod novi je osvojio Uzbekistanac, 15:10. Izdržao je Kanaet do kraja i osvojio broncu s rezultatom 23:18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga runda

Kanaet je na početku poveo s 8:6 udarcem nogom u tijelo. Još dva boda je potom osvojio kružnim udarcem za 10:6. Udarcem nogom u glavu potom je povisio na 13:6. Runda je završila rezultatom 15:8.

Prva runda

Uzbekistanac je došao do prvog boda udarcem rukom, a novi bod osvoji je na isti način. Kanaet mu je uzvratio udarcima nogom i to dva puta te je poveo 4:2. Prva runda završila je 6:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:45 -  Počela je borba.

13:31 - Čekamo početak borbe. Do danas niti jedan naš muški predstavnik u ovom sportu nije osvojio medalju na OI, dok su djevojke na brojci od četiri odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:58 - Kanaet je u repasažu svladao predstavnika Burkine Faso Faysala Sawadoga prekidom početkom treće runde zbog prevelike razlike u bodovima. U trenutku prekida bilo je 30-10 za Kanaeta.

Od 13.45 sati Kanaeta čeka dvoboj za broncu protiv Uzbekistanca Nikite Rafaloviča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dijelu natjecanja Kanaet je svladao Španjolca Raula Martineza Garciju sa 21-15, a potom je izgubio od kasnijeg finalista Maksima Hramčova prekidom nakon druge runde.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Njegova kolegica iz TK Marjan Matea Jelić nastupit će u finalu kategorije do 67 kilograma protiv Britanke Lauren Williams. Jelić je osigurala prvu medalju za Hrvatsku na Igrama u Tokiju, 23-godišnja Kninjanka, koja je u statusu prve nositeljice, u prvom je polufinalu svladala Amerikanku Paige McPherson sa 15-4, dok je potom treća nositeljica Williams bila uspješnija od druge nositeljice Bjelokošćanke Ruth Gbagbi sa 24-18. Bit će to dvoboj dvije posljednje europske prvakinje u ovoj kategoriji, Jelić je bila zlatna u Sofiji ove godine, a Williams prije tri godine u Kazanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelić je u svom prvom nastupu u Tokiju svladala Haićanku Lauren Lee sa 22-2, a u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli sa 30-9.

Ovo je četvrta medalja za Hrvatsku u taekwondou, nakon bronci Sandre Šarić i Martine Zubčić u Pekingu te Lucije Zaninović u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo