HRVATSKI SUPERPAR GAZI DALJE / Pavić i Mektić ušli u četvrtfinale Olimpijskih igara nakon dramatičnog meča protiv Talijana

Image
Foto: Profimedia

Bio je to napet meč koji je trajao dva sata i šest minuta

26.7.2021.
13:07
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić izborili su četvrtfinale Olimpijskih igara nakon što su svladali s 2:1 (7-5, 6-7, 7-6) u setovima talijanski dvojac Musetti-Sonego.

Talijanski tenisači koji rijetko nastupaju u konkurenciji parova pokazali su se vrlo zahtjevnim suparnicima za najbolji svjetski par. Sve do 11. gema prvog seta nijedan par nije uspio doći do prilike za break. Tada su Musetti i Sonego propustili 40-0, a Mektić i Pavić nizom od pet poena stekli odlučujuću predenost za osvajanje prve dionice meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu su i jedni i drugi počeli stvarati prilike na servis suparnika, ali ih nisu iskorištavali. Mektić i Pavić su svoje prilike propustili u prvom i petom gemu, a Talijani u četvrtom i osmom. No, kako nijedan par nije došao do breaka, odluka je pala u 13. gemu.

Image
BRAVO, MAJSTORE! /

Toni Kanaet osvojio broncu, senzacionalni Splićanin donio Hrvatskoj novu medalju u Tokiju

Image
BRAVO, MAJSTORE! /

Toni Kanaet osvojio broncu, senzacionalni Splićanin donio Hrvatskoj novu medalju u Tokiju

Odluka u 3. setu

Bio je to napet meč koji je trajao dva sata i šest minuta, no u trećem su setu naši tenisači pokazali zašto su prvi nositelji ovog turnira te prvi favoriti za osvajanje olimpijskog zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gubili su Mektić i Pavić 3:0 u tie-breaku trećeg seta, no uspjeli su se vratiti u igru i stići do preokreta te na kraju slaviti 10-7. Pobjednika je presudila nešto bolja realizacija prvog servisa hrvatskog para i manji broj neforsiranih pogrešaka (6-14).

Za mjesto u polufinalu Mektić i Pavić će igrati protiv domaćih predstavnika Bena McLachlana i Keija Nishikorija koji su iznenadili 7. nositelje, Britance Jamieja Murrayja i Neala Skupskog, svladavši ih sa 6-3, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratite Olimpijske igre na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo