ŽELJKO KOPIĆ PIŠE ZA NET.HR / 'Bila je to čarobna večer u kojoj je Dalić na teren poslao momčad postavljenu sa samo jednim zadatkom'

Image
Foto: PIXSELL

Željko Kopić piše za Net.hr

15.6.2023.
13:56
PIXSELL
VOYO logo

U Rotterdamu smo svjedočili čarobnoj večeri u izvedbi Hrvatske nogometne reprezentacije.

Jaka podrška s tribina

Ostvarili smo veliku pobjedu na terenu, ali smo odnijeli pobjedu i na tribinama stadiona De Kuip. Imali smo zaista fantastičnu podršku s tribina velikog broja naših navijača iz domovine i dijaspore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell
Image
IZ PERA STRUČNJAKA /

Željko Kopić piše za Net.hr: 'O statusu i respektu koji Hrvatska uživa govori i izjava Sneijdera. Final Fourom dobivamo jako puno'

Image
IZ PERA STRUČNJAKA /

Željko Kopić piše za Net.hr: 'O statusu i respektu koji Hrvatska uživa govori i izjava Sneijdera. Final Fourom dobivamo jako puno'

Moram naglasiti kako dugo vremena nisam imao tako snažan završni dojam nakon utakmice kao što je to bilo sinoć protiv Nizozemaca.

Nadahnuti, hrabri, autoritativni

Bili smo izuzetno nadahnuti, hrabri, autoritativni, u pojedinim dijelovima utakmice bila je to izvedba za najveće nogometne sladokusce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno se to odnosi na veći dio drugog poluvremena i produžetke u kojima smo još jednom pokazali kakvu mentalnu snagu posjedujemo.

Image
Foto: Marko Lukunic/Pixsell

Izbornik Dalić je poslao na teren ofenzivno postavljenu momčad koja je, na papiru bila postavljena kako bi mogla kontrolirati tijek utakmice kroz posjed lopte, sa već svima poznatim trokutom u veznom redu Modrić-Bozović- Kovačić i tri "lutajuća napadača" Ivanušec-Kramarić – Pašalić, te na taj način omogućiti otvaranje bočnih pozicija za dolazak prema naprijed Perišića i Juranovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Playmakeri iz zadnje linije

Kako bi ideja bila potpuna i dva središnja braniča Šutalo i Vida su također jaki igrači u organizaciji napada, playmakeri iz zadnje linije. Međutim, bilo je za očekivati da možemo imati određene probleme u defanzivnoj fazi igre, posebno po bočnim pozicijama.

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

A u produžetcima, ponovno okrećemo momentum utakmice na svoju stranu, kada jocker s klupe Bruno Petković pokazuje kakav je igrač i što sve može kada je onaj pravi, razigrani Bruno. Bio ga je užitak gledati u takvom izdanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišićev sprint u zadnjim minutama, Brozovićevo neumorno trčanje

Teško je raditi individualnu analizu i isticati pojedince nakon ovakve utakmice u kojoj je prvenstveno momčad odnijela pobjeda. Od Livakovića, do povratnika u prvih 11 Vide, Perišića koji u zadnjim minutama produžetka sprinta kao da je početak utakmice, Brozovića koji neumorno trči i igra 120 minuta iako je prije par dana odigrao jako zahtjevnu utakmicu u finalu prvaka.

Modrić predvodio momčad

Ipak, ponovno, među svim odličnim, moram istaknuti način igre, gard, energiju koju samom svojom pojavom na terenu projicira Luka Modrić. Ponovno je bio sve ono što kapetan naše nacionalne vrste treba biti i predvodio je ekipu prema novom velikom trijumfu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/Pixsell

Izbornik Dalić, sa svojim stožerom, opet je pokazao koliko mudro vodi ovu reprezentaciju, i bez obzira na neke okolnosti koje mu nisu išle na ruku u pripremi ove utakmice i koje su mogle potencijalno reprezentaciju koštati prave atmosfere i lošije izvedbe došao je do još jedne velike pobjede.

Zasluženo u finalu

Vatreni u nedjelju potpuno zasluženo igraju finale u kojem, sa ovakvom atmosferom i energijom u momčadi mogu imati samo jedan cilj. A to je podizanje pehara predviđenog pobjedniku Lige Nacija. Čestitke na velikoj pobjedi i sretno Vatreni!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo