VIDEO: / Ljepotica prvenstva i promašaj o kojem bruji cijela Engleska

Sjajnu su utakmicu odigrali Everton i Liverpool u velikom gradskom derbiju u sklopu 13. kola engleskog nogometnog prvenstva.

23.11.2013.
16:33
VOYO logo

Popularni je "Merseyside derbi" na Goodison Parku završio podjelom bodova 3:3. Bila je to sjajna utakmica, puna preokreta i lijepih poteza.

Poveo je Liverpool već u 5. minuti preko Philippea Coutinha koji je iz neposredne blizine pospremio dodavanje koje mu je glavom proslijedio Luis Suarez. Na izjednačenje se čekalo tek tri minute, a strijelac za 1:1 bio je Kevin Mirallas. Zabio je također iz neposrdne blizine nakon akcije kojoj je prethodio slobodni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je po drugi puta poveo golom Luisa Suareza iz slobodnog udarca u 19. minuti. Opalio je sjajni urugvajski napadač pokraj živog zida s nekih 20-ak metara i pogodio donji desni kut vratara Tima Howarda. Bio mu je to deveti prvenstveni gol ove sezone u sedmom nastupu.

U 36. minuti utakmice Mirallas je brutalno startao na Suarezovu potkoljenicu đonom, ali sudac Phil Dowd pokazao mu je tek žuti karton. Sa izjednačenim omjerom snaga Everton je u nastavku uspio posve preokrenuti rezultat preko Romelua Lukakua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 72. minuti belgijski je napadač zabio nakon dodavanja Jamesa McCarthyja, dok je deset minuta kasnije zatresao mrežu Simona Mignoleta glavom nakon ubacivanja Mirallasa iz kornera. Konačnih je 3:3 postavio "džoker" s klupe Daniel Sturridge glavom nakon dodavanja Stevena Gerrarda iz slobodnog udarca. Sturridge je u igru ušao deset minuta ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz šest golova, utakmicu je obilježio i nevjerojatan promašaj Joea Allena koji je propustio zicer u 60. minuti. Mogao je i dodati Suarezu, no bio je previše sebičan.

//www.youtube.com/embed/iU_4bIdOFUQ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski napadač Nikica Jelavić odgledao je cijeli derbi s klupe za Evertonove pričuve.

Arsenal je stigao do pobjede 2:0, ponajviše zahavaljujući katastrofalnoj pogrešci gostujućeg vratara Artura Boruca iz 22. minute prvog poluvremena. Poljski je vratar dobio povratnu loptu od svog igrača, a na njega je pritisak krenuo izvršiti Olivier Giroud. Boruc mu je prodao jedan lažnjak, a potom je pokušao još jedan. Međutim poskliznuo se, a Francuz je uočio veliku priliku i lakoćom mu preoteo loptu, te zabio u praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Southampton je, unatoč nespretno primljenom pogotku, i dalje bio vrlo ravnopravan suparnik na Emiratesu, no do pogotka nije mogao. Arsenal je u završnici čekao svoju priliku da dokrajči suparnika i dočekao ju je u 86. minuti. Njemački stoper Per Mertesacker našao se u gostujućem kaznenom prostoru i izborio najstrožu kaznu, nakon što ga je na pod povukao Jose Fonte. Siguran je realizator bio Giroud, kojem je to bio sedmi prvenstveni pogodak ove sezone.

Spomenimo da je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren otpao za ovaj susret neposredno prije početka zbog prehlade. Fulham – Swansea 1-2 (Parker 64 / Hughes 56-ag, Shelvey 80) Hull City – Crystal Palace 0-1 (Bannan 81) Newcastle – Norwich 2-1 (Remy 2, Gouffran 38 / Fer 80) Stoke City – Sunderland 2-0 (Adam 30, N'Zonzi 81) Arsenal – Southampton 2-0 (Giroud 22, 86-11m) West Ham - Chelsea 0-3 (Lampard 21 - 11m, 82, Oscar 34) Redoslijed: 1. Arsenal 28, 2. Liverpool 24, 3. Chelsea 24, 4. Southampton 22, 5. Everton 21...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo