VELIKANI PRIJETE DINAMU: / Poznato kad je ždrijeb i prva utakmica Modrih u osmini finala

Image

Ovaj put on nije dirigiran te svatko može igrati sa svakim

25.2.2021.
22:54
VOYO logo

Nogometaši Dinama u petak će u 13 sati doznati suparnika u osmini finala Europske lige. Tada je, naime, na rasporedu ždrijeb u Nyonu. U ovoj fazi natjecanja nema nositelja, a međusobno mogu igrati i klubovi iz istih zemalja.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

DINAMO LOVI OSMINU FINALA EL: Plavi igraju odlično, Jakić i Oršić briljiraju

Image

DINAMO LOVI OSMINU FINALA EL: Plavi igraju odlično, Jakić i Oršić briljiraju

Tako Modrima prijete velikani kao što su Arsenal, Tottenham, Ajax, Rangers, Roma, Manchester United....:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve utakmice osmine finala su 11. ožujka, a uzvrati su tjedan dana kasnije. Četvrtfinale se igra 8. i 15. travnja, dok su polufinala 29. travnja i 6. svibnja. Ove sezone finale je 27. svibnja u Gdanjsku.

Podsjetimo, drugi put u posljednje tri sezone nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u osminu finala Europske lige. Modri su izborili nastavak europske priče nakon što su u 16-ini finala s dvije pobjede izbacili ruski Krasnodar. Nakon 3-2 iz ruskog ogleda, Dinamo je u uzvratnom susretu na stadionu Maksimir pobijedio sa 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vježbali kontranapade

“Čestitke momčadi na zreloj utakmici i velikoj pobjedi kao što je ova. Kad pogledamo ove dvije utakmice naša momčad je bila bolja u obje i zasluženo prošla dalje”, rekao je ZoranMamić pa dodao:

“Vježbali smo kontranapade jer smo u prvoj utakmici imali jako puno takvih prilika, a nismo ih dobro koristili. Nismo se na to fokusirali, ali htjeli smo dovesti Krasnodar u zone u kojima naši igrači mogu uzeti loptu i to se dogodilo s Jakićem kod gola. Kad vezni red ovako zonski igra obranu, to onda izgleda jako dobro. Naučili smo iz prve utakmice i danas smo Krasnodaru dozvolili još manje šansi nego u prvoj utakmici. Možemo mi još više, ali igramo na tri kolosijeka i moramo to dobro balansirati. Kad bi uspjeli standardizirati momčad da u kontinuitetu igra ista momčad bilo bi to još bolje, ali to nije moguće zbog fonda utakmica.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moram priznati da smo danas u prvom dijelu bili nervozni na terenu i van terena. Bilo je dosta nervoze, možda je to zbog loših rezultata iz prošlosti koji su uvijek tu. Što se ždrijeba tiče, što nam kuglice i bog daju, za to ćemo se pripremiti i pokušati odigrati najbolju moguću utakmicu.”

'Bilo je neke nervoze'

Dinamo je odigrao dobro u uzvratu, disciplinirano, rutinirano…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nismo ostavljali puno prostora, danas su imali manje boljih situacija nego tamo. Naučili smo iz prve utakmice i to služi na čast momčadi. Ima još tu rezerve, možemo puno više, ali igramo na tri kolosijeka, moramo to dobro balansirati iz utakmice u utakmicu. Planirati i kratkoročno i dugoročno. Ne možemo standardizirati momčad, bilo bi to još bolje kad bi dvije zaredom mogla odigrati ista momčad kao sad”, kazao je Mamić i dodao:

“Mirnoća? Bili smo nervozni na terenu i izvan njega. Bez obzira što smo dobro stajali, imali smo dobar rezultat, bilo je neke nervoze koja je tinjala. Možda zbog prošlosti, ali vjera u svoje mogućnosti je prevladala. Ždrijeb? Što nam kuglice i Bog daju, pripremit ćemo se za to na najbolji mogući način i odigrati dobre utakmice”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo