VELIKA ANKETA: / Izaberite gol godine u režiji hrvatskog nogometaša

Image
Foto: AFP

Hrvatski su nas nogometaši i u 2015. godini oduševljavali u svakom kutku svijeta.

25.12.2015.
10:00
AFP
VOYO logo

Zabili su Hrvati koji igraju u inozemstvu velik broj golova i u proteklih 12 mjeseci, a mi smo vas odlučili podsjetiti na pet najupečatljivijih. Ujedno vas pozivamo da u našoj anketi izaberete pogodak godine u režiji hrvatskog nogometaša.

Ivan Rakitić, Barcelona - Roma 3:0

Počinjemo s Rakitićem i njegovom 'bombom' u dvoboju protiv Rome. Istina je da je riječ o prijateljskoj utakmici, točnije o Trofeju Joan Gamper kojim Barcelona tradicionalno otvara sezonu, ali gol je svakako zaslužio da se nađe na ovom popisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Rakitić, Barcelona - Juventus 3:1

Možda ovaj gol po atraktivnosti i ne bi trebao biti na ovoj listu, ali s obzirom da je postignut u finalu Lige prvaka i da je njime Barcelona došla u vodstvo već u 4. minuti, smatramo da mora biti ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcelo Brozović, Udinese - Inter 0:4

Od svih golova koje smo kandidirali, ovaj je 'najsvježiji'. Postignut je sredinom prosinca u uvjerljivoj pobjedi Intera u talijanskom prvenstvu. Nekoliko dana kasnije Brozović je zabio na sličan način i protiv Cagliarija u Talijanskom kupu, ali mi smo se ipak odlučili za remek­djelo iz dvoboja protiv Udinesea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Iličević, Werder - HSV 1:3

Prava majstorija bivšeg (možda i budućeg) hrvatskog reprezentativca u gostujućoj pobjedi protiv Werdera. Vrijedi pogledati više puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andro Švrljuga, Žalgiris - Trakai 1:2

Švrljuga je svakako najmanje poznat od svih navedenih, ali njegov je gol u rujnu obišao svijet. Istina je da Žalgirisu nije bio dovoljan ni za bod, ali je svejedno bio hit. Mnoge je taj pogodak odmah podsjetio na onaj velikog Nizozemca Marca van Bastena u finalu Europskog prvenstva 1988. protiv Sovjetskog Saveza. Inače, 30­-godišnji Švrljuga je karijeru počeo u Pomorcu iz Kostrene, potom je tri sezone igrao u Istri, pa dvije u Rijeci, a od 2012. je u Litvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo