NE PAMTIMO OVAKAV EL CLASICO / Barcelona demolirala Real Madrid. Modrić i ekipa primili četiri senzacionalna gola i svjetski se osramotili na Bernabeuu

Image
Foto: Profimedia

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, ali ovo nije bila večer za pamćenje kapetana hrvatske reprezentacije

20.3.2022.
20:29
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Barcelone ostvarili su jednu od najuvjerljivijih pobjeda u 249. španjolskom El Clasicu svladavši Real Madrid na njegovom Santiago Bernabeuu sa 4-0 (2-0).

Dvaput je Realovu mrežu zatresao Pierre-Emerick Aubameyang (29, 53), a po jednom Ronald Araujo (38) i Ferran Torres (47).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, ali ovo nije bila večer za pamćenje kapetana hrvatske reprezentacije, baš kao ni cijele Ancelottijeve momčadi. U 63. minuti je zaradio i žuti karton zbog zakašnjelog starta.

Real je prvi zaprijetio u 7. minuti, kad je Federico Valverde iskosa s lijeve strane pucao u suprotan kut, ali je Marc-Andre ter Stegen odličnom reakcijom obranio taj udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKO JE TO MOGUĆE? /

Nevjerojatan prizor na El Clasicu. Nećete vjerovati na kojoj poziciji igra Luka Modrić

Image
KAKO JE TO MOGUĆE? /

Nevjerojatan prizor na El Clasicu. Nećete vjerovati na kojoj poziciji igra Luka Modrić

Golijada počela krajem prvog dijela

Barcelona je odgovorila u 12. minuti, kad je nakon prodora po lijevoj strani Pierre-Emerick Aubameyang primio loptu na pet metara, ali je pucao po sredini gola, što je Thibaut Courtois obranio, a u nastavku akcije s desne je strane suprotne rašlje gađao Ousmane Dembele, što je belgijski vratar još jednom skinuo.

U potpunoj inicijativi Xavijeve momčadi još je dvaput Ferran Torres zaprijetio u 18. i 24. minuti, ali je jednom lopta prohujala pokraj vratnice, a drugi put je Casemiro bio dobar u bloku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u 29. minuti je pala Realova obrana. Po desnoj strani se sjurio Dembele, uputio rezantan centaršut na visinu peterca, gdje se Aubameyang ubacio ispred svog čuvara i glavom pogodio donji desni kut Realovih vrata.

Aubameyang je imao priliku i u 35. minuti, ali je Courtois uspio obraniti njegov udarac iz kaznenog prostora. Tri minute poslije Belgijac je još jednom svladan. Dembele je izveo udarac iz kuta, a najviši u skoku bio je Ronald Araujo i sa pet metara glavom poslao loptu u mrežu za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbušili ih u nastavku

Carlo Ancelotti je u poluvremenu pokušao osvježiti svoju momčad uvođenjem Camavinge i Mariana Diaza i promjenom formacije, ali je već u prvoj minuti Ferran Torres izbio sam pred Courtoisa, ali je promašio vrata. Minutu poslije nije mogao promašiti. Sve mu je pripremio Aubameyang sjajnim dodavanjem petom, a Torres je pogodio za 3-0.

Samo pet minuta poslije Thibaut Courtois je svladan po četvrti put. Torres i Aubameyang su zamijenili uloge. Gabonac je izbjegao zaleđe, dobio odličnu loptu i majstorski prebacio vratara Reala. No, pomoćni sudac je podigao zastavicu označivši zaleđe. Nakon provjere, VAR je presudio da je pogodak bio postignut iz dopuštene pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realovi nogometaši su se bunili da su bili ometeni podizanjem zastavice Munuerinog pomoćnika, ali glavni sudac je samo po četvrti put pokazao na centar.

Mogla je Barcelonina pobjeda biti i uvjerljivija, ali je Thibaut Courtois uspio spasiti svoju momčad prave rezultatske katastrofe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid i dalje vodi sa 66 bodova, devet više od drugoplasirane Seville koja je u nedjelju pred svojim navijačima samo remizirala s Real Sociedadom (0-0). Barcelona se pobjedom u El Clasicu, svojom petom prvenstvenom u nizu, probila na treće mjesto sa 54 boda uz utakmicu manje od vodećeg dvojca.

Nakon reprezentativne stanke Barcelona će 4. travnja na svom Camp Nou ugostiti Sevillu, a pobjedom u tom dvoboju Katalonci bi se probili na drugo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

----------------

UŽIVO

EL CLASICO, 29. KOLO LA LIGE, 21 SAT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL MADRID - BARCELONA 0:4

SASTAVI:

REAL MADRID (4-1-4-1): Courtois - Carvajal, Eder Militao, Praise, Nacho - Casemiro - Valverde, Modrić, Kroos, Vinicius - Rodrygo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen - Araujo, Pique, Eric Garcia, Jordi Alba - De Jong, Busquets, Pedri - Dembele, Aubameyang, Ferran.

-----------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice.

90' - Malo bizarnosti, Dani Alves i Nico ušli su u 86. minuti, do sada su obojica dobili žute kartone. Igra se još tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Real pokušava, ali sve je to gotovo bezopasno.

84' - Nepopustljiva je Barcelona, pogledajte koja je minuta, a oni još uvijek igraju visoki presing i ne daju disati Realu. Čudo je što je Xavi u tako kratkom roku uspio napraviti od one raspale Barcelone. Čudo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Adama je ušao, malo energija i snage u završnici neće škoditi.

73' - Dembele je sada bio u jedan na jedan šansi, ali je išao driblati i na kraju je napravio kontrafaul, ali je uspio šutirati i to vrlo blizu gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Drž'te gaće realovci. Ulaze Memphis i Gavi, a izlaze Auba i De Jong.

69' - Ne možemo ne primijetiti da je nevjerojatno koliko jedan igrač može utjecati na izvedbu i kvalitetu jedne momčadi. Govorimo o izostanku Benzeme. Real je s njim potpuno druga momčad i to je zastrašujuće. U negativnom kontekstu, dakako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Casemiro onako iz očaja puca izvana, ali ide daleko od gola.

65' -Ferran je maloprije zamalo zabio peti gol, sam je izbio na desnu stranu kaznenog prostora i opalio je iz sve snage, ali Curtois je obranio. Još malo mijenja Ancelotti, Asensio i Lucas su ušli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Modrić je izgubio živce i skršio je poletnog Dembelea, a za to je dobio žuti karton. Zasluženo.

61' - Evo nešto i od Reala. Rodrygo je šutirao iz kaznenog prostora, ali ravno u vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Aubameyang je sada dobio brutalnu loptu na rub peterca, ali promašio je gol iz velike blizine. Hladno je moglo biti 5:0.

53' - GOOOOOOL! AUBAMEYANG! Gabonac je postigao prekrasan gol lobom, ali sudac je označio zaleđe, a zatim ju je spustio. Na kraju je nakon par minuta provjere priznat pogodak.

50' - Čisto ovako da vas ne začudi. Ancelotti je na poluvremenu izvadio Kroosa i Carvajala, uveo je Diaza i Camavingu. Sada mu Casemiro igra stopera, Alaba je na beku, promijenjen je sustav i pitanje je kada će se konsolidirati.

48' - GOOOOOOOOOL! FERRAN! De Jong je dao za Aubu, ovaj kreće prema kaznenom prostoru i prosljeđuej na drugu stranu gdje je bio Ferran, a Torres onda zakucava u desne rašlje.

46' - Odmah Barcelona kreće silovito. Ferran je protutnjao od centra prema golu Reala i na kraju je u jedan na jedan šansi pucao kraj gola. Čisti zicer.

Kraj prvog dijela.

45' - Još će se kratko igrati.

40' - Spomenut ćemo onako usput, Modrić je dobar dio utakmice proveo na poziciji lažne devetke. Nije to baš dobro bilo kao što se vidi. U ovoj fazi utakmice Casemiro je gotovo u špici.

38' - GOOOOOOOOOOOL! ARAUJO! Branič Barcelone bio je najviši i najmanje branjen igrač u skoku prilikom kornera i zakucao je loptu u mrežu Courtoisa. Asistencija se piše sjajnom Dembeleu.

36' - Vinicius je sada protutnjao obranom i došao je do kaznenog prostora, no tamo je pao, čini se da je simulirao, ali nije baš najjasnije. Sudac je samo odmahnuo rukom.

35' - Još jedan zicer promašio je Auba. Garcija je dao za De Jonga fantastičnu dugu loptu, ovaj odmah s 35 metara daje u for Aubi, a ovaj puca prema golu, no brani vratar Reala.

31' - Busquets dobiva žuti karton.

29' - GOOOOOOOL! AUBAMEYANG! Sjajno je prošao Dembele po desnoj strani i onda oštro centrirao na peterac gdje je iz drugog plana došao Auba i zakucao loptu u mrežu.

26' - Frenkie De Jong dobiva žuti karton zbog zakašnjelog starta, a Toni Kroos je kažnjen na isti način prije par minuta zbog grubog prekršaja.

24' - Ferran Torres prima dobar pass u kaznenom prostoru i pucao je, ali samo u blok.

18' - Ferran Torres šutira s ruba kaznenog prostora i lopta je otišla par centimetara od stative. Uf.

17' - Malo se sada mijenjaju stvari na terenu, Barcelona sada kontrolira igru i pokušava napadati, ali Real ima plan za takvu igru i za sada nemaju problema.

14' - Vinicius Junior puca po sredini gola po podu, ali Ter Stegen to lovi lako. Vrlo dobra utakmica za sada.

12' - Pierre-Emerick Aubameyang pucao je u desnu stranu gola, ali je Thibaut Courtois obranio vrhunski.

10' - Bolji je i konkretniji Real, češće su pred vratima Barcelone i napadi su vrlo okomiti i brzi. Xavijeva ekipa još se nije razmahala.

7' - Valverde je sjajnu povratnu loptu opalio u donji lijevi kut Ter Stegena, ali bio je Nijemac spreman i dobili su korner. Dobro je ovo stisnuo Urugvajac i mogao je biti gol.

5' - Nema za sada nekih napetosti, ispipavaju se snage. Rodriygo je sada uputio udarac prema golu, ali je fijuknulo pored vrata. Nije bilo pretjerano opasno.

1' - Počela je utakmica.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo