OSIJEK ISPAO IZ EUROPE / Hrabra partija bijelo plavih u Gradskom vrtu ipak nije bila dovoljna: Tek sad se vide razmjeri katastrofalne igre u Sofiji

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek ispao iz Europe

12.8.2021.
23:08
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Osijek - CSKA Sofia 1:1 (ukupnih 3:5)

Mjesto odigravanja uzvratne utakmice 3. pretkola Konferencijske lige: Osijek

Stadion: Gradski vrt.

Gledatelja: 4077.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac: Donald Robertson (Škotska).

Žuti kartoni: Mierez, Škorić / Bussatto, Geferson, Wildschut, Youga, Turicov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni kartoni: Danijel Lončar (86 - oštar start)

Strijelci: 0-1 Graham Carey (33), 1-1 Mile Škorić (45)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Osijeka ipak nisu uspjeli. Čudo se u četvrtak navečer u Gradskom vrtu protiv CSKA iz Sofije nije dogodilo. Tek sad se vide razmjeri katastrofalne igre u Sofiji. Jer, izabranici Nenada Bjelice imali su 14 udaraca na gol, bili su bolji takmac od bugarskog sastava ali nisu imali snage za dva gola, odnosno tri za prolaz, koliko im je trebalo. Ostali su na kraju kratki za ta dva gola iz prve utakmice, koliko je tada bila završna razlika...

Image
VELIKI IZAZOV U PLAY-OFFU /

Rijeka će za ulazak u Konferencijsku ligu morati svladati jako teškog protivnika

Image
VELIKI IZAZOV U PLAY-OFFU /

Rijeka će za ulazak u Konferencijsku ligu morati svladati jako teškog protivnika

Carey zabio u 33., Škorić uzvratio u 45.

Poveli su gosti u 33. minuti, a strijelac je bio Irac Graham Carey. Izjednačio je kapetan Osijeka Mile Škorić u 45. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih pola sata Osijek je prijetio preko Miereza, Bočkaja i Kleinheislera, ali sve te udarce je gostujući vratar Bussatto uspio ukrotiti ili odbiti.

U jeku osječkih napada CSKA je u 33. minuti došao do vodstva. Na nešto više od 20 metara s lijeve strane loptu je primio Graham Carey, napravio korak, dva i preciznim udarcem lijevom nogom pogodio lijevi gornji kut pokraj nemoćnog Ivice Ivušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastojanja domaćih nogometaša u prvom poluvremenu ipak su se isplatila u 45. minuti. Nakon udarca iz kuta i gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do osječkog kapetana Mile Škorića koji ju je primirio i preciznim udarcem pogodio desni donji kut. Pogodak nade za Osječane.

Isto kao i prije dvije godine

No, u nastavku su svi pokušaji Osječana da postignu još barem dva pogotka i tako izbore produžetak, ostala su bez rezultata, što zbog nesnalažljivosti domaćih igrača, što zbog odličnih obrana Bussatta koji je obranio "jedan na jedan" s Dakuom u 81. minuti i precizan udarac glavom Škorića u 85. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je u 86. minuti ostao i s igračem manje, jer je izravni crveni karton dobio Danijel Lončar, koji je kao posljednji igrač obrane srušio Caiceda koji je krenuo sam prema Ivušiću.

CSKA je, kao i prije dvije godine, zaustavio europski put Osječana. Tada boljim izvođenjem jedanesteraca, a ove godine s ukupnih 5-3, zahvaljujući lošem izdanju izabranika Nenada Bjelice u prvoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plzen i CSKA za grupnu fazu

Momčad iz Sofije će za ulazak u grupnu fazu konferencijske lige igrati protiv češkog Plzena koji je u uzvratu pred svojim navijačima nadoknadio dva pogotka zaostatka (2-4) protiv velške momčadi The New Saints. Velšani su do 85. minute držali 1-1, a tada su u devet minuta primili dva gola i utakmica je otišla u produžetak (3-1). Odluka o ukupnom pobjedniku pala je u raspucavanju u kojem su Velšani postigli samo jedan pogodak.

ZAVRŠENI PRIJENOS UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVO JE. Osijek je ispao iz Konferencijske lige. Glavu gore dečki, glavu gore Bjelica, dali ste sve od sebe.

91' - Bohar je pokušao skroz iz kosa, iz kuta bolje rečeno. Ništa od toga...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još najmanje 5 minuta.

86' - Crveni za Osijek, Lončar mora iz igre zbog rušenja posljednjeg igrača koji je bio u čistoj šansi za gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - KAKVA ŠANSA ZA OSIJEK: Bussato je fantastično izvukao loptu, pod gredu je išla. Uf, da je to ušlo...

81' - VELIKA ŠANSA: Fantastično podvaljena lopta za Mirlind Dakua i pokušaj za Osijek s nekih 7 metara iz kosa, malo s desna, ali Busatto je to obranio. Šteta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - Korner je za Osijek.

77' - Pokušaj Bočkaja glavom, nije tu bilo opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Bjelica je poludio na odluku sudaca, za suce nije bilo penala. Ide sad tamo u raspravu.

69' - Osmi udarac iz kuta za Osijek. Nakon dodavanja, Kleinheisler je tukao ali daleko je otišlo. Curi vrijeme, i ovo što tinja sve je slabije. Osijek je na rubu ispadanja iz Europe. Eto što im je napravila katastrofalna izvedba u Sofiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Nema gola Osijeka, podignuta je zastavica. Tamo je Žaper bio u skoku, usporena snimka pokazuje i njegovo zaleđe. Ostaje ovih 1:1.

59' - Šteta, Lončar je tukao s nekih 17 metara, odlazi to preko gola za pljesak publike. Dobar pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' - Ivušić fantastično brani Gefersonov udarac po sredini s nekih 9 metara. Bravo!

46' - Počinje drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo je prvo poluvrijeme. Kapetan Osijeka Mile Škorić zabio je i nada Osijeka još tinja. Pa i u drugom dijelu se može zabiti ta dva gola za produžetak, u to nema sumnje, stoga vjerujmo u Osijek. Što se tiče prvog dijela, Osječani su bili bolja momčad, ali jedna pogreška u obrani kumovala je golu.

45' - GOOOL: Mile Škorić je dočekao loptu i poslao ju u mrežu nakon kornera. Sad je 5:3 za CSKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - Korner za Osijek. Ubačena lopta u gužvu, opet izbijeno u korner. Trči tamo Bočkaj izvesti.

42' - Osijek i dalje napada, samo što sad moraju dati 4 gola. Čudo će im trebati za to.

33' - CSKA vodi 1:0. Da, taj Irac Carey kojeg smo spominjali, ona je zabio. Potpuno je je izigrana osječka obrana, nitko nije pravovremeno izašao na Careyja koji koristi priliku i savršeno odmjerenim udarcem skida paučinu s Ivušićeva gola.

29' - Petar Bočkaj je probao iz slobodnog udarca s nekih 18 metara, ali ravno u ruke Busattou.

26' - Korner će za Osijek izvesti Petar Bočkaj. Škorić i Lončar su došli, ide lopta na peterac, evo šanse, jaoooo.... Blokiran je pokušaj Žapera. Šteta...

24' - Carey je zasad najopasniji, najaktivniji bolje rečeno igrač CSKA. Dosta ordinira po terenu, sad je unio nemir na toj desnoj strani Osijeka.

18' - Irac Carey tuče s nekih 17 metara ali ravno u Ivušića. Sramežljiv pokušaj CSKA. Prvi na utakmici.

17' - Kakav lukav pokušaj Kleinheislera iz kuta s lijeve strane. Pucao je ali blizu to odlazi.

15' - Vraćamo se u Osijek.

Rijeka je u 72. zabila Hibernianu za 3:1. Tomićevi izabranici su u playoffu Konferencijske lige. Bravo Riječani.

13' - Mierez se povlači, vraća dosta iza po loptu. Nenad Bjelica nervozno se šeće uz aut liniju.

12' - Mierez pokušava doći do lopte u napadu, ali čvrsto ga čuvaju. Carey je na podu, Bočkaj ga je zaustavio. Irac se pridiže i CSKA ima napad.

9' - Prva prava šansa za Osijek. Mierez je probio po desnoj strani i šutirao prizemno, ali brani to Bussatto...

7' - Slobodan udarac za Osijek. Bočkaj u šesnaesterac, čisti to CSKA. Osijek ima inicijativu, loptu u nogama u ovih uvodnih 7 minuta.

2' - Lopta u peterac, Nejašmić je kombinirao po lijevoj strani, ubacio ali ništa. Krenuli su žestoko Osječani, kao što su najavljivali, kao što se i očekivalo.

1' - Počela je utakmica. Sretno Osijek!

19.50 Stigli su sastavi.

_________________________________________________________________________________

Nogometaši Osijeka u četvrtak 12. kolovoza od 21.15 sati na stadionu Gradski vrt igraju uzvratnu utakmicu trećeg pretkola UEFA Europa konferencijske lige protiv CSKA iz Sofije, a trener Nenad Bjelica da je bitno dobiti utakmicu s dva ili više golova razlike.

"Svjesni smo kako smo odigrali u Bugarskoj, da to nije naše pravo lice i da će svaki od igrača biti spreman dati svoj maksimum. Za ovakvu utakmicu ne treba posebna motivacija, znamo da nam igra pozitivan rezultat s dva, tri pogotka razlike, tako ćemo ući u utakmicu, svaki od naših igrača i mi u stožeru spremni smo dati maksimum, ići u kost od prve sekunde i poboljšati rezultat. Imamo kvalitetu za to, volju, fizički smo spremni za sve napore jedne ovakve utakmice", izjavio je Bjelica u srijedu na konferenciji za novinare.

U prvoj utakmici trećeg pretkola UEFA Europa konferencijske lige CSKA je u Sofiji slavio sa 4-2.

"Utakmica traje 90 ili 120 minuta, dva pogotka možete postići u zadnjih 15 minuta i otići u produžetke. Ne smijemo gubiti glavu niti u jednom trenutku, možemo neopterećeni ući u utakmicu i ići po pobjedu, a hoćemo li postići rani pogodak ili će to biti na kraju manje je bitno, najvažnije je da postignemo tri pogotka više nego oni. CSKA mi se ne čini kao bunkeraška momčad, imaju vrhunsku kvalitetu u ofenzivi i ne vjerujem da će gledati samo kako da se obrane", dodao je trener Osijeka dodajući kako na uzvratu ne može računati na Fiolića i Topčagića zbog mišićnih problema.

Da Osijek može bolje nego u Sofiji vjeruje i igrač Damir Lončar

"Znamo kakva nas utakmica čeka, u Sofiji smo si napravili probleme, ali dobro treniramo i radimo, pa vjerujem da ćemo pokazati što možemo i nadoknaditi zaostatak", kazao je Lončar.

'Moramo sve suprotno od onoga u Sofiji'

Osvrnuo se i na utakmicu u Sofiji.

"Takvu utakmicu nismo odigrali u zadnjih godinu dana, radili smo sve ono što nas nije krasilo. Nismo bili kompaktni u obrani, nismo izlazili u visoki pritisak, a onda se na individualne greške nadovezuju i one kolektivne. Ako želimo proći dalje moramo raditi sve suprotno od onoga u Sofiji, ako bude tako siguran sam da nećemo imati problema", dodao je.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo