FURIOZNI CHELSEA RAZBIO ARSENAL U BAKUU: / Eden Hazard se oprostio od Bluesa, Kovačić srušio rekord

Image
Foto: AP Images

Iwobi je donio tračak nade Arsenalu u 69. minuti fantastičnim pogotkom, ali nije to bilo dovoljno za indisponirane Topnike

29.5.2019.
22:50
AP Images
VOYO logo

CHELSEA - ARSENAL 4:1

Arsenal: Čech; Sokratis, Koscielny, Monreal; Maitland-Niles, Torreira, Xhaka, Kolašinac; Özil; Lacazette, Aubameyang

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Emerson; Jorginho, Kanté, Kovačić; Pedro, Giroud, Hazard

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Kovačić i njegov Chelsea u furioznom drugom poluvremenu u Bakuu osvojili su Europsku ligu protiv gradskog rivala Arsenala. Topnici nisu imali šanse protiv razigranih Bluesa predvođenih Edenom Hazardom koji je u pobjedi od 4:1 upisao dva pogotka i asistenciju.

Spektakularno otvorenje uz svu koreografiju, pirotehniku i zabavljače nije mogla prikriti činjenicu da je navijača na stadionu bilo - malo. Prema nekim izvještajima samo 17 tisuća, na što je utjecalo mnogo faktora kao što je velika udaljenost azerbajdžanske metropole od Londona, činjenica da je radni dan, ali i da je utakmica po lokalnom vremenu počela u 23 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠTO SE DOGODILO S KOVAČIĆEM? Zabljesnuo je nakon 50. minute i u potpunosti srušio internet; ‘Još nije kasno da mu se ispričate za ponižavanje od malo ranije’

Možda je sve to utjecalo i na igrače jer na terenu u prvom poluvremenu nismo vidjeli spektakl. Mateo Kovačić počeo je od prve minute za plavu Londonsku momčad, no Topnici su u utakmicu ušli puno bolje, a najbliže golu došao je Xhaka koji je silovito pucao slabijom desnom nogom, ali je njegov udarac završio na Kepinoj gredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uragan Chelsea

A onda je u drugom poluvremenu krenula rijetko viđena golijada, pogotovo u finalima velikih europskih natjecanja. Olivier Giroud fantastično je reagirao na naizgled bezopasan centaršut Emersona i poslao ga u mrežu za vodstvo plavih na samom startu drugog dijela. Pedro mu se pridružio na listi strijelaca samo deset minuta kasnije nakon asistencije Hazarda, a Belgijanac je iz penala povisio rezultat na 3:0 i to je zapravio bio kraj priče.

HAZARD POSLIJE UTAKMICE BACIO NAVIJAČE CHELSEAJA NA KOLJENA: ‘Bilo je to sedam divnih godina…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alex Iwobi je donio tračak nade Arsenalu u 69. minuti fantastičnim pogotkom, ali nije to bilo dovoljno za indisponirane Topnike. Hazard i Giroud iskombinirali su u 72. minuti fantastičnu akciju, na kraju koje je Belgijanac pogodio volej za 4.1 i definitivan kraj priče u Azerbajdžanu.

KOVAČIĆ POSTAO HRVATSKI REKORDER: Nikome osim njemu ovako nešto nije pošlo za rukom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Kovačić igrao je do 76. minute u kojoj ga je zamijenio Ross Barkley, no Mateo može biti zadovoljan rekordom koji je ostvario. Naime, on je jedini Hrvat koji je osvojio četiri velika europska naslova u nizu. Od Londona se sjajnom utakmicom vjerojatno oprostio i Eden Hazard koji prema, svim izvorima, napušta Chelsea i ide u Real Madrid.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotova je utakmica. Chelsea je osvojio Europsku ligu, a Mateo Kovačić je rekorder. Više o njegovom rekordu pročitajte .

Image
KOVAČIĆ POSTAO REKORDER: /

Nikome osim njemu ovako nešto nije pošlo za rukom

Image
KOVAČIĆ POSTAO REKORDER: /

Nikome osim njemu ovako nešto nije pošlo za rukom


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Jasno je tko će ovo osvojiti, samo se čeka još posljednji sučev zvižduk.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Fantastično je odigrao večeras Eden Hazard i može se slobodno reći da je najzaslužniji za pobjedu Chelseaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa


76'Mateo Kovačić je napustio igru, a ušao je Barkley. Navijači u prvom dijelu nisu imali milosti za Kovačića na društvenim mrežama. Pročitajte više o tome OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


72' Hazard zabija za 4:1. ovo je sad valjda gotovo! Giroud je iz teške pozicije našao Belgijanca koji iz voleja pogađa za veliko vodstvo Bluesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' Evo tračka nade za Arsenal. Alex Iwobi je strijelac. I to kakav gol. Iz daljine je pogodio iz voleja fantastično u mrežu Kepe. Fantastično!

Tekst se nastavlja ispod oglasa


66' Pogledajte još jednom šmekerski pogodak oliviera Girouda. Ovo je stvarno bilo majstorski:

Tekst se nastavlja ispod oglasa


65' Hazard je stavio točku na "i". Iz penala je zabio treći gol Bluesa i sad je Arsenal u nezavidnoj poziciji. Inače, penal je izborio Olivier Giroud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


59' Chelsea vodi 2:0, Pedro je zabio gol! Hazard ga je pronašao na povratnoj lopti, a Španjolac zabio za povećanje vodstva.


56' Pedro je bio prežestok u reakciji na odluku suca i dobio je zbog svog ponašanja žuti karton


53' Ima i onih koji se sprdaju na račun čudnog termina odigravanja utakmice u Azerbajdžanu.

50' Kako stvari stoje, mogao bi Eden Hazard odigrati u Bakuu svoju posljednju utakmicu za Chelsea. Više o tome pročitajte OVDJE.


49' Chelsea vodi 1:0. Zabio je bivši igrač Arsenala Olivier Giroud. Emerson je ubacio, a francuz se bacio i glavom poslao loptu u mrežu.


46' Počelo je i drugo poluvrijeme u Bakuu.


HT Dogurali smo do poluvremena. Bez golova smo u Bakuu, a teško je reći i koja momčad više zaslužuje pobjedu. Vidjeli smo dobru igru s obje strane i nekoliko dobrih šansi. Najveće razočaranje ipak je mali broj gledatelja. Nisu pretjerano zadovoljni ni navijači ako je suditi prema Twitteru


40' Ovo je bila vjerojatno najbolja prilika Arsenala u ovoj utakmici. Pogledajte kako je prohujala ta lopta Xhake.

39' Giroud se konačno izborio za malo prostora. Dobro je pucao, a Petr Čech još bolje reagirao i obranio mu udarac.


35' Ovo je bila sporna situacija za Arsenal. Engleski komentatori smatraju da je ovo bilo vrijedno najstrože kazne, sudac Rocchi nije takvog mišljenja.

34'Emerson opet u opasnoj poziciji. Jorginho ga je proigrao, a ovaj ljevicom tukao silovito u vratara.


30' Nije čudo da je na stadionu u Bakuu nema puno gledatelja. UEFA je napravila puno pogrešaka, a prokomentirao ih je i legendarni engleski nogometaš. Pročitajte više OVDJE


30' Kovačić je započeo akciju Chelseaja, a lopta je završila kod Emersona koji je tukao svom snagom, ali samo u Sokratisov blok.


27' Odlično igra Arsenal. Njihova opsada Chelseajevog gola završila je udarcem Xhake koji je prohujao pored grede.


26' Prva dobra prilika za Chelsea iz kontre. Kante je našao Girouda u sredini, a francuski centarfor nije se dobro snašao u sredini i izgubio je tu loptu


25' Xhaka je ubacio iz slobodnog udarca, opet je Lacazette bio prvi na lopti, ali niju ju glavom mogao dobro zahvatiti.


22' Lacazzette je opet u dobroj poziciji, ali loše je primio loptu i Kepa je ispred njega samo pokupio loptu i spriječio opasnost.


18' Lacazette je pao u šesnaestercu Chelseaja, ali sudac nije pokazao na bijelu točku nakon sudara napadača Arsenala i vratara Bluesa.


17'Kolašinac je dobio sjajnu loptu u prostor, no predugo je čekao i nije mogao uputiti dobar centaršut. žalit će Arsenal za ovom prilikom jer su unutra čekali Aubameyang i Lacazzette u sjajnim pozicijama.


15' Upropastio je Chelsea dobru priliku za ubacivanje. Lopta hazarda bila je dobra, ali Luiz je napravio prekršaj u napadu.


10' Hazard je pao na 20 metara od protivničkog gola, ali sudac je samo odmahnuo rukom i rekao da se igra nastavlja.


8' prva dobra prilika za Arsenal. Aubameyang je bio prvi na odbijenoj lopti, imao je vremena, ali odlučio je pucati odmah, ali loptu je poslao pored vrata.


6' Jeste li primijetili ovo? UTAKMICA NIJE NI POČELA, A VEĆ PAO JEDAN REKORD: Objavljen i podatak zbog kojeg se Engleska crveni od srama


4' Hazard je pokušao driblati, ali je završio na zemlji. Mogli bi taj scenarij gledati cijelu večer, ipak se radi o jednom od najboljih igrača u Premier ligi i vjerojatno budućem velikom transferu Real Madrida.


1' Počela je utakmica u Bakuu.


20:55 Kao što se i očekivalo, stadion u Bakuu nije pun. razlog su preskupe ulaznice i putovanje zbog čega su se oba londonska kluba više puta žalila. No, nije urodilo plodom. Momčadi su na terenu i uskoro počinje utakmica.


20:40 Iako u finalu igraju engleski klubovi,


20:10 Chelsea u ovom finalu igra bez ijednog igrača iz svoje države. Posljednja momčad koja je tako nastupila u finalu europskog natjecanja bio je Inter Milan 2010. godine.


20:00 Početni sastavi su tu, Mateo Kovačić će od prve minute igrati u finalu

Prvi čin dvodjelne europske drame u kojoj će na pozornicu stupiti engleski klubovi počinje večeras. Na Olimpijskom stadionu u Baku Arsenal i Chelsea će igrati u finalu Europske lige, a nastavit će se u subotu finalom Lige prvaka u Madridu između Liverpoola i Tottenhama.

Prvi put u finalu Kupa Uefa i Europske lige igrat će dva kluba iz istog grada, Londona. Do sada su devet puta u finalima igrali klubovi iz iste zemlje, ali nikada iz istog grada.

INTERNETOM KRUŽNI URNEBESNA SNIMKA IZ BAKUA: Pogledajte zbog čega se upravo cijeli svijet smije Arsenalovim navijačima

Bit će to i tek treće englesko finale u povijesti europskih kupova, a četvrto slijedi za nekoliko dana. Prvo finale bilo je 1972. godine kada su Tottenham i Wolverhampton igrali prvo finale Kupa UEFA, a drugo 2008. kada su u finalu Lige prvaka igrali Manchester United i Chelsea.

Za Chelsea će dvoboj u Bakuu biti prvo europsko finale nakon što su 2013. slavili u Europskoj ligi protiv Benfice. Chelsea se tada upisao u povijest kao tek četvrti klub koji je osvojio "europski treble", sva tri europska kupa. Godinu dana ranije 'Bluesi' su postali europski prvaci, a u dva navrata (1998, 1971) su osvojili i Kup Kupova. Do sada je to uspjelo jedino Juventusu, Ajaxu i Bayernu.

Kovačić na pragu povijesti

Vezni igrač Chelsea Mateo Kovačić u srijedu bi mogao postati deveti hrvatski nogometaš koji je slavio u Kupu UEFA ili Europskoj ligi.

KOVAČIĆ PAR SATI PRIJE FINALA POSLAO PORUKU ŠTIMCU: Navijači s oduševljenjem dočekali riječi Vatrenog, oglasio se i bivši izbornik

Mateo bi u finalnom susretu protiv Arsenala trebao nastupiti od prve minute, a zanimljivo veznjaku Vatrenih i Bluesa smiješi se četvrta europska titula u nizu, čime se ne može pohvaliti nitko od aktualnih vrhunskih nogometaša.

Kovačić je zadnje tri sezone osvajao europski naslov u dresu Real Madrida, a sada može osvojiti i Europsku ligu.

NEVJEROJATAN PRIZOR U BAKUU: Policajac zaustavio Arsenalove navijače jer su nosili Mhitarjanov dres

Kovačić bi mogao postati i tek drugi hrvatski nogometaš koji je osvojio i Ligu prvaka i Europsku ligu. Prije njega to je uspjelo tek Ivanu Rakitiću koji sa Sevillom slavio u Europskoj ligi, a potom s Barcelonom pobijedio u Ligi prvaka.

Dosad su u najmasovnijem europskom kupu slavili Mladen Ramljak, Luka Peruzović, Mario Stanić, Ivica Olić, Ivica Križanac, Darijo Srna, Ivan Rakitić i Šime Vrsaljko.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo