ŠOKANTNA ZAVRŠNICA UTAKMICE U MADRIDU: / Ronaldo zabio u 97. minuti za prolaz Reala, Buffon isključen, dva Mandžina gola

Image
Foto: AFP

Ludu utakmicu vidjeli su gledatelji u Madridu. Mandžukić je zabio dva gola, Matuidi je dodao jedan i Juventus je imao produžetke, a onda je sudac Oliver svirao penal za Real u 92.

11.4.2018.
20:45
AFP
VOYO logo

Image
BAYERN U POLUFINALU LIGE PRVAKA: /

Njemački prvak u borbenoj utakmici ostvario planirano

Image
BAYERN U POLUFINALU LIGE PRVAKA: /

Njemački prvak u borbenoj utakmici ostvario planirano

Nogometaši Juventusa bili su korak do senzacije nakon što su do sudačke nadoknade vodili 3-0 u Madridu protiv Reala, no pogotkom Cristiana Ronalda iz jedanaesterca Real se spasio i izborio plasman u polufinale Lige prvaka nakon što je u prvom susretu slavio 3-0.

Nakon što je Roma senzacionalno izbacila Barcelonu, korak do podviga bio je i Juventus koji je u prvom susretu u Torinu izgubio od Reala 0-3. Nikad se u povijesti Lige prvaka nije dogodilo da jedna momčad ispusti tri razlike na domaćem terenu. No, Juve je bio korak do podviga. Talijani su do sudačke nadoknade vodili 3-0 i bili korak do produžetka, no u posljednjim trenucima susreta engleski sudac Michael Oliver je dosudio sumnjivi kazneni udarac koji je realizirao Cristiano Ronaldo. Oliver je pritom isključio Buffona zbog prigovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač utakmice bio je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić koji je zabio dva gola (2, 37), a pogodak za Juve postigao je i Blaise Matuidi (61).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmi put u polufinalu

Real se tako izvukao i osmu sezonu uzastopce izborio plasman u polufinale Lige prvaka. Bio je to Realov rekordni 35. put u četvrtfinalu Kupa ili Lige prvaka, a samo šest puta nije uspio proći dalje.

Torinska 'Stara dama' je fantastično ušla u utakmicu i već nakon 76 sekundi gosti su vodili 1-0. Douglas Costa je uposlio Samija Khediru koji je ubacio na drugu stativu, a Mandžukić glavom zabio za vodstvo. Bio je to prvi Mandžukićev pogodak u Ligi prvaka nakon siječnja, te najbrži gol koji je Real primio kod kuće u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sedmoj minuti moglo je biti 2-0, ali je Higuain loše reagirao ispred Navasa. Mandžukić je u 10. minuti skoro zabio i drugi gol. Nakon ubačaja iz kornera, lopta ga je pogodila u koljeno, ali je Navas obranio njegov udarac.

https://streamable.com/majaf

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan Mandžukić

Nakon očajnih pola sata Real se probudio i počeo igrati. No, u trenucima kada se očekivalo da bi 'kraljevski klub' mogao izjednačiti, u 37. minuti je stigao novi šok za aktualnog europskog prvaka. Stephan Lichtsteiner je centrirao u kazneni prostor gdje je Mandžukić glavom zabio za 2-0. Bio je to njegov četvrti pogodak u LP ove sezone u šest nastupa, a drugim golom Mandžo je postao prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je Realu u prvom poluvremenu zabio dva gola na Santiago Bernabeu.

Najbolju priliku Real je imao u posljednjim trenucima prvog dijela kada je Varane na Kroosov ubačaj uzdrmao vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je u nastavku zaigrao mnogo bolje i prvi pravi udarac u nastavku uputio je Cristiano Ronaldo u 58. minuti, ali je Buffon bio siguran. Uzvratio je Juventus. Dvije minute kasnije odlično je s ruba kaznenog prostora pucao Higuain, ali je Navas zaustavio udarac argentinskog napadača. No, u 61. minuti Navas je učinio katastrofalnu pogrešku. Jedna lagana lopta ispala mu je iz ruke, a Matuidi je iskoristio poklon i zabio za 3-0 izjednačivši rezultat iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo sumnjiv penal

U 78. minuti Buffon je spasio Juventus obranivši Iscov neugodan udarac, a minutu kasnije Varane je pucao tik uz vratnicu.

Kada se već činilo kako ćemo gledati produžetke, engleski sudac Michael Oliver je 30 sekundi prije kraja dosudio kazneni udarac za Real. Oliver je kontakt Benatije i Vazqueza okarakterizirao kao prekršaj što je izazvalo silne prosvjede u talijanskim redovima. Zbog prigovora je Buffon 'pocrvenio', a na vrata je stao Szczesny. Jedanaesterac je realizirao Ronaldo za prolaz u polufinale. Bio je to njegov 120. gol u 150. nastupu u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je za Real igrao do 75. minute kada ga je zamijenio Mateo Kovačić.

UŽIVO

REAL MADRID - JUVENTUS 1-3 (Ronaldo(p)/Mandžukić x2, Matuidi)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BAYERN - SEVILLA 0-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid: Navas; Carvajal, Vallejo, Varane, Marcelo, Kroos, Casemiro, Modrić, Isco, Ronaldo, Bale

Juventus: De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; D. Costa, Higuain, Mandžukić

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+7' - Ronaldo je bio siguran iz penala i zabio za prolaz Reala u polufinale Lige prvaka. Kraj utakmice u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+2' - Kakav šok na kraju utakmice! Sudac Oliver je pokazao bijelu točku nakon jednog blagog duela u kaznenom prostoru Juventusa. Buffon je zbog prigovora dobio crveni karton.

89' - Real pokušava pritisnuti Juventus i doći do gola koji bi ih odveo u polufinale Lige prvaka, ali 'Stara dama' se sjajno brani. Na drugoj utakmici Bayern čuva 0-0, rezultat kojim prolazi dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Ronaldo je dobro ispratio jedan centaršut, ali iz teške situacije glavom je pucao preko gola.

78' - Velika Buffonova obrana! Lopta je pogodila jednog igrača Juventusa u bloku i promijenila smjer, ali vremešni Talijan još uvijek se ne da i ima fantastične reakcije. Samo nekoliko trenutaka kasnije opasno je pucao Varane, ali njegov je šut prohujao pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Jedan pokušaj Cristiana Ronalda zapeo je za nekog od igrača Juventusa i umalo prevario Buffona, ali Madriđani su dobili samo korner iz kojeg nisu ozbiljnije zaprijetili. Samo minutu kasnije Zidane je iz igre izvadio Luku Modrića, a u igru je ušao Mateo Kovačić. Time je francuski strateg iskoristio sve tri izmjene.

72' - Real teško dolazi u prilike jer igrači Juventusa odlično stoje na terenu i odlično pokrivaju prazan prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Robben se probio s loptom u kazneni prostor te umjesto ubačaja odlučio na udarac desnom nogom. I zatresao je mrežu, ali s vanjske strane.

62' - Sevilla je počela igrati otvorenije što joj se umalo isplatilo jer je Correa pogodio prečku! Dobru je priliku imao i Banega, ali njegov je udarac otišao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - GOOOOOL! Juventus je na pragu čuda u Madridu! Matuidi je iskoristio veliku pogrešku Navasa kojem je lopta ispala iz ruke te je zakucao loptu u praznu mrežu i 'Stara dama' sada ima produžetke!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Samo minutu kasnije slična situacija na drugoj strani. Pucao je Higuain s ruba kaznenog prostora, ali Navas je uspio odbiti njegov udarac.

58' - Zaprijetio je Ronaldo golu Juventusa udarcem s nekih 15 metara, ali Buffon je sigurno obranio njegov udarac.

54' - Napravio je Mandžukić opasan prekršaj te je bio na rubu drugog žutog kartona.

49' - Odlično je nabacio Rafinha prema Lewandowskom koji na drugoj stativi nije uspio zabiti iz situacije iz koje je inače neumoljiv.

49' - Prva prilika u drugom poluvremenu bila je Juventusova. Douglas Costa opalio je s nekih 25 metara, ali lopta je otišla preko gola.

46' - Casemiro i Bale ostali su u svlačionici, a u igru su ušli Marco Asensio i Lucas Vazquez.

46' - Počela su druga poluvremena u Münchenu i Madridu!

45+4' - Kraj je prvog poluvremena na objema utakmicama!

45+2' - Prečka za Real! Varane je odlično ispratio jedan centaršut i glavom pogodio prečku. Juventus je imao sreće u ovoj situaciji!

45' - Sevilla se našla u dobroj prilici, ali odlično je regirao Rafinha i zaustavio opasnu priliku Španjolaca. Nažalost, čini se da se pritom ozlijedio.

43' - Juventus je dodatno pritisnuo Real tražeći i treći pogodak, ali za sada im to nije uspjelo.

40' - Bayern je stegnuo obruč oko gola Seville, ali ne uspijeva pronaći put do mreže.

37' - GOOOOL! Juventus je poveo 2-0, a strijelac je ponovno isti - Mario Mandžukić! Zabio je Mandžo iz gotovo identične situacije kao kod prvog gola, a ovog puta asistent je bio Lichsteiner.

35' - Isco se našao u sjajnoj prilici, igrači Juvea su stali tražeći zaleđe, ali Buffon je fantastičnom reakcijom sačuvao mrežu Stare dame.

34' - Hummels se riješio svog čuvara Banege i opalio ljevicom, a lopta je prohujala malo preko prečke! Velika prilika za Bayern.

29' - Mario Mandžukić zaradio je žuti karton jer je neoprezno pokosio Carvajala koji je u punom trku hitao prema golu Juventusa. Nakon izvedenog slobodnog udarca lopta se odbila do Marcela koji je opalio iz prve, ali neprecizno.

26' - Došao je kapetan gostiju, Escudero, do lopte prije braniča Bayerna, ali nije mogao pucati opasno i teške pozicije.

25' - Khedira je natrčao na jednu odbijenu loptu i opalio sa 20-ak metara, ali lopta je otišla daleko od gola.

22' - Mandžukić je dobio gadan udarac po gležnju, ali oporavio se i nastavio utakmicu nakon što mu je ukazana pomoć izvan terena.

17' - Allegri je bio prisiljen na ranu zamjenu - iz igre je izašao De Sciglio, a ušao je Lichsteiner.

14' - Poništen je gol Reala! Ronaldo je pucao, Buffon obranio, a na loptu je natrčao Isco i pospremio loptu u mrežu, ali bio je u zaleđu. Odmah na drugoj strani Juventus je odigrao kontru i došao u sjajnu priliku, ali obrana Reala je otklonila opasnost. Nakon kornera, lopta je došla do Mandžukića, ali ovog puta naš napadač nije najbolje reagirao.

12' - U dobroj se prilici našao i Sevillin Sarabia, ali njegov je udarac s ruba kaznenog prostora otišao preko gola.

10' - Modrić je sjajno kombinirao s Baleom koji se našao u sjajnoj situaciji i dobro pucao, ali njegov je udarac obranio Buffon. Velšanin je u nastavku akcije pokušao petom, ali pogodio je vanjski dio mreže.

9' - Sevilla se nije došla braniti u Njemačku te je žustro krenula u ovu utakmicu.

2' - GOOOOOL! Mario Mandžukić doveo je Juventus u vodstvo! Khedira je nakon jedne polukontre odlično nabacio u sredini gdje je natrčao Mandžo i snažno zakucao loptu pod prečku gola Keylora Navasa!

2' - Lewandowski se sjurio prema golu Seville, ali Mercado ga je srušio i dobio žuti karton. Slobodan udarac izveo je James, ali njegov je udarac otišao za malo preko gola.

1' - Počele su utakmice u Madridu i Münchenu!


Sevilla i Juventus nalaze se u podređenom položaju uoči uzvratnih utakmica četvrtfinala Lige prvaka. Španjolci su poveli, ali i prosuli prednost na svom terenu protiv Bayerna te su izgubili rezultatom 2-1.

Juventus je prošao još gore - Modrić, Kovačić i društvo pospremili su tri gola u mrežu Buffona u Torinu. No nakon jučerašnje pobjede Rome protiv Barcelone valjda je svima postalo jasnije da se nikoga ne treba otpisivati dok ne istekne svih 90 minuta.

Bayern već neko vrijeme ne može računati na Neuera, a niti na Comana dok vjerojatno za Bavarce neće zaigrati Alaba i Vidal. Kod Španjolaca je situacija nešto bolja te oni imaju nekolicinu igrača koji bi eventualno mogli propustiti utakmicu, a među njima su Jose Mena i Kjaer.

Zinedine Zidane ne može računati na Nacha zbog ozljede, a Sergio Ramos susret će propustiti zbog nakupljenih žutih kartona. Za Staru damu neće nastupiti Dybala zbog crvenog kartona u prošloj utakmici, Bentancur zbog nakupljenih žutih kartona te Bernardeschi zbog ozljede.

Mario Mandžukić trebao bi zaigrati od prve minute za Juventus, kao i Modrić i Kovačić za Real Madrid.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo