HRVATSKA - BUGARSKA 2-1 / Vatreni preokretom do teške pobjede. Genijalni Kramarić spasio Hrvatsku poraza. Nije to bilo dobro, mučili smo se

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska preokretom pobijedila Bugarsku

29.3.2022.
17:51
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Prijateljska utakmica u Dohi

Stadion Education City

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Bugarska 2:1

Hrvatska: Ivušić - Vida, Škorić, Ćaleta-Car - Oršić, Majer, Moro, Pašalić, Barišić - Vlašić - Livaja

Bugarska: Vucov - Turicov, P. Hristov, A. Hristov, Jordanov - Nedelev, Čočev, Malinov, Kirilov - Minčev, Despodov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je danas u pripremnom dvoboju u Dohi preokretom Bugarsku s 2-1 (0-0). Na kraju je ovaj rezultat dobar, iako nije sve bilo idealno u igri Vatrenih.

Image
BUGARI POVELI PA SE RASPALI /

Luda završnica dvoboja u Dohi, evo kako su se Vatreni na krilima Modrića i Kramarića vratili iz ponora

Image
BUGARI POVELI PA SE RASPALI /

Luda završnica dvoboja u Dohi, evo kako su se Vatreni na krilima Modrića i Kramarića vratili iz ponora

Bugarska povela

Bugari su poveli preko Kirila Despodova u 69. minuti, a Luka Modrić je u 76. minuti izjednačio iz kaznenog udarca.  U 80. minuti je za pobjedu Hrvatske pogodio Andrej Kramarić. Ključni trenutak dogodio se ulaskom Krame koji je prvo izborio penal kojeg je realizirao Luka, a onda i maestralno zabio za 2-1. Također, u 26. minuti ozlijedio se Mile Škorić, kojeg je zamijenio Marin Pongrančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćaleta Car i Despodov zaradili drugi žuti i konačno crveni

U 63. minuti Duje Ćaleta Car je isključen, a Bugarin Despodov je dobio drugi žuti karton u 69. minuti, kada je skinuo majicu slaveći gol.

Hrvatska je u Dohi u subotu odigrala 1-1 protiv Slovenije, a u odnosu na tu utakmicu izbornik Zlatko Dalić je protiv Bugara promijenio cijelu početnu momčad, osim Ćalete Cara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dohi je u petak ždrijeb skupina Svjetskog nogometnog prvenstva.

90'+5 - Gotova je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još 4 minute najmanje.

83' - Ivan Perišić je tukao izvan 16 metara iz prve, bez opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - GOOOL - Preokret Vatrenih, Andrej Kramarić zavaljao je obranu Bugarske, prvo jednog, a samim time i drugog iza njega. Vodimo 2-1. Kakvih 14 minuta ljudi moji, naših 4... E to želimo, golove hrvatske nogometne reprezentacije.

76' - GOOOL - Luka je zabio iz penala za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Penal za Hrvatsku, spoticanje Andreja Kramarića.

72' - Majer izlazi, Luka Modrić ulazi u 148. nastupu za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Bugarska nas je izigrala i vodi 1-0. Despodov je dobio drugi žuti jer je skinuo dres prilikom proslave. Nitko nema kartone, osim Duje i Despodova s dva žuta. Bugari su odmah iskoristili igrača više. Odjurili smo u kontru, Oršić je bio u zoni za udarac, no htio je previše pa je izgubio loptu i omogućio Bugarima protukontru. U dva poteza su nas matirali, Despodov je izašao sam ispred Ivušića i zabio za 1-0. Gdje je bila naša obrana i vezni red? U potpunosti smo se raspali.

68' - Ivan Perišić na stoperu je blokira Despodov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Perišić je sad na beku, a Barišić na stoperu, Da, moraju se pokrpati sad praznine.

64' - Evo sad žutog i za Oršića. Moramo se smiriti, još će nas Bugari pobijediti u ovakvoj nervozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Duje Ćaleta - Car dobio je drugi žuti i isključujući crveni je to. Igrat ćemo do kraja s desetoricom.

60' - Budimir ulazi umjesto Livaje. Vlašić također izlazi, a ulazi Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Bugarska se ravnopravno nosi s Vatrenima. Kombiniraju, napadaju, svi se brane i svi idu naprijed. Prilično moderno i hrabro, rekli bi smo.

55' - Lovro Majer je sad pokušao glavom, ali bez opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Pašalić je bio u šansi, ali nema ništa od toga.

51' - Bugari sad vrše visoki presing.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Uf, ovo je bilo opasno. Bugarska je izašla u kazneni prostor i lopta je ubačena s lijeve strane, srećom nikog pred golom nije bilo. Bugarska je opasna.

48' - Kovačić je ušao vratiti stvari u vezi na svoje mjesto. Imali smo problema i s izlaskom Bugara. Često nisu naši imali rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počinje nastavak. Mateo Kovačić i Ivan Perišić su novi igrači. Perija je ušao umjesto Domagoja Vide i sad nosi kapetansku traku. Kova je zamijenio Nikolu Moru. Sad je Dalić promijenio trojicu, ima još tri mogućnosti za izmjene.

45'+1 - Gotovo je prvo poluvrijeme. Vatreni su bili bolji u prvih 20 minuta, imali smo dvije konkretne šanse, ali onda se dvoboj okrenuo i Bugari su pokazali opasnost i lucidnost. Statistika je, doduše, na strani Hrvatske, ali dojam nije takav. Bugari su se ohrabrili i bacili u napad. Duje Ćaleta - Car je dobio žuti, a u 26. se ozlijedio Mile Škorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Bugari imaju inicijativu u završnici prvog dijela.

41' - Ivušić nije morao intervenirati, ali vrijedi zabilježiti pokušaj Bugara. Turicov je opalio s nekih 30 metara od gola, ali on je otišla jedno pola metra od lijeve stative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Evo nam i Oršića. Stigao je do sredine, namjestio se na nekih 20 metara od gola i opalio, ali bugarski golman je to lagano obranio jer je lopta išla ravno u njega. Nije tu bilo opasnosti.

35' - Borna Barišić opet je dobro stisnuo lijevom iz poluvoleja. Kako je i ovo bilo blizu, jako jako blizu. Borna je nabrijan i igra sjajno. Opasan je, njegov već drugi dobar pokušaj. Vucov je to pomalo nespretno odbio u korner. Promašio je loptu rukama, ali ona se od noge odbila u korner. 

33' - Pao je tempo. Izgubili smo konce nakon jako dobrog otvaranja. Bugari su shvatili da se može igrati protiv nas pa su sve agresivniji u pritisku i odlučniji kada imaju loptu u nogama, a naši nogometaši su se baš skroz posvetili napadu. Eksperiment s Oršićem definitivno nije uspio jer Mislav djeluje nevidljivo. 

27' - Marin Pongrančić je ušao u igru umjesto Mile Škorića. Kakva šteta za kapetana Osijeka.

26' - Evo i prvog udarca za Bugarsku, Ivušić je morao interventirati. Probudili su se Bugari i pokazali da nisu bezopasni. Ćaleta-Car je ispao u obrani, Čočev je proigrao Kirilova na desnoj strani koji je s ruba desnog dijela šesnaesterca gađao donji desni kut, ali skinuo je to Ivušić baš onako majstorski. Mile Škorić je na travi, izgleda da neće moći. Dobio je udarac prije par minuta i ozlijedio se. Da, loše je to. Trebat će zamjenu.

23' - Naši nogometaši su se malo previše posvetili napadu i umalo dobili gol. Velika rupa nastala je u našoj obrani, Bugari su odjurili u kontru i imali veliku priliku doći u stopostotnu šansu, ali loše su to predali pa je na kraju Ivušić presjekao. Imamo napad.

21' - Ništa od kornera, Vida je tukao glavom preko gola.

20' - Jao, kakav udarac Nikole More s nekih 18 metara. Vucov je to jedva skinuo. Korner za Hrvatsku.

19' - Ponovno dobro ubacuje Borna Barišić, a Hristov to izbija van. Lopta je još u našim nogama.

16' - Ostala je sad rupa u našoj obrani, Nedelev je imao šut s nekih 17 metara, ali od nekog se u živom zidu lopta odbila, zapela, zaustavila i otišla u korner.

14' - U subotu se skupilo nekoliko stotina gledatelja, među njima većinom hrvatski navijači, ali ovaj put je stadion gotovo prazan, iako i danas ima Hrvata, najviše Slavonaca.

10' - Jaooo, Vucov je uz pomoć spoja stative i vratnice spasio gol, Borna Barišić je fantastično tukao lijevom, primio se za glavu kad je vidio kako je završila situacija. Kako je ovo bilo blizu... Barišić je razigran u ovih prvih 10 minuta.

7' - Borna Barišić ubacio je s 6 metara s lijeve strane, ali Marko Livaja nije dobro glavom zahvatio loptu.

4' - Napravili smo nered Bugarima odmah na samom početku, odmah smo se bacili na glavu po gol i to je jako dobro, želimo agresivnost. Vlašić je prošao po lijevoj strani i poslao jednu opasnu i dugu loptu na drugu stativu, ali tamo nije bilo nikoga pa je Bugarska za kratko otklonila tu opasnost. Hrvatska je krenula razigrano, s ciljem. Nametnula se i odmah preuzela posjed lopte. Takvo što smo očekivali, veselimo se što su dinamičniji u startu nego protiv Slovenije u subotu.

1' - Počela je utakmica. Sretno Vatreni! Hrvatska danas igra u crnim dresovima, tamnoj kombinaciji.

15.56 - Na redu je himna Bugarske.

15.54 - Ustanite dame i gospodo, svira se Lijepa naša.

15.41 - "Oršić će početi na desnom beku, to smo mi znali od početka, nije to bila nikakva ideja, kako je to izašlo prema van. Za njega će to biti nova pozicija", kazao je za kameru Nove TV Vedran Ćorluka, član stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije.

14:39 - Stigli su sastavi. Dalić je na desnog beka stavio Mislava Oršića.

14:31 - Protiv Bugara će istrčati sasvim novih deset igrača, a jedini koji će startati iz prve utakmice jest Duje Ćaleta-Car. Misteriozan je bio i oko pozicije desnog beka, ali odluku će kaže donijeti tijekom dana na treningu i moguće da će to biti Josip Juranović, ali ostaje opcija da igra i netko drugi.

Tko će igrati?

Hrvatska nogometna reprezentacija od 16 sati igra drugu utakmicu na turniru u Kataru. U prvoj je remizirala sa Slovenijom 1:1, a sada će protiv Bugara igrati u potpuno drugom sastavu.

"Stoperi će biti Škorić, Vida i Ćaleta-Car, na lijevom boku Barišić, na desnom možda Juranović, iako će mu to biti onda druga utakmica. U veznom redu će biti Moro, Pašalić i Majer, a u napadu Vlašić i Livaja. Dvojbe jedino imamo s desnim bokom, ali neću vam reći o kome razmišljamo jer ćete oko toga raditi dramu… Na treningu ćemo riješiti tu situaciju, tko će i kako. Ćaleta-Car će igrati drugu utakmicu, ali mijenjat ćemo ga, a napravit ćemo još šest zamjena. Sve će ovisiti o događanjima na terenu. Što se tiče desnog beka, to još nismo odlučili, Vidjet ćemo hoće li to biti Juranović", pojasnio je Dalić na konferenciji u Dohi u ponedjeljak.

Dalić je, isto tako, nahvalio sve igrače koje su u Dohi i progovorio o toliko željenom zbližavanju, zajedništvu, kultu reprezentacije…

"Igrat ćemo sutra s drugom momčadi, drugačijom, ne po kvaliteti drugoj. Ovo je Hrvatska, svi smo prva ekipa! Imamo respekt prema Bugarskoj, ali želimo pobjedu i s njome završiti naš boravak ovdje", istaknuo je Zlatko Dalić

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo