TKO ĆE SADA SLAVITI S IZBORNIKOM? / Vukojević je bio prvi kojeg je Dalić zagrlio nakon povijesne pobjede, a sad je morao otići

Image

Što slijedi nakon izbacivanja Ognjena Vukojevića iz reprezentacije

9.7.2018.
16:41
VOYO logo

Odlukom rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza suradnik stožera hrvatske reprezentacije Ognjen Vukojević razriješen je dužnosti te više neće biti član delegacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, potvrdila je krovna kuća hrvatskog nogometa putem službenih web-stranica.

Razlog zbog kojeg stožer Vatrenih slabi već je dobro poznat. Vukojević je zajedno sa stoperom reprezentacije Domagojem Vidom nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva (pobjeda Hrvatske nakon jedanaestercima) na društvenim mrežama objavio sporan video, zbog čega je FIFA otvorila disciplinski postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je morao ovako reagirati

Obojica su se zbog napravljenog ispričali, Vida je u konačnici dobio opomenu od FIFA, no Hrvatski nogometni savez nije imao milosti prema svom članu koji je obavljao ulogu opservatora te izborniku Zlatku Daliću davao bitne informacije o pojedinim suparnicima Vatrenih na ovom Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VIDA I VUKOJEVIĆ POBJEDU PROSLAVILI UZ KONTROVERZNI POZDRAV: /

Trijumf nad Rusijom posvetili Ukrajincima

Image
VIDA I VUKOJEVIĆ POBJEDU PROSLAVILI UZ KONTROVERZNI POZDRAV: /

Trijumf nad Rusijom posvetili Ukrajincima

Video koji je razbjesnio rusku javnost bivši su suigrači iz redova reprezentacije i kijevskog Dinama snimili u svlačionici i u svoje i slavlje hrvatske reprezentacije uvukli politiku korištenjem riječi koje Ukrajinci koriste suprotstavljajući se Rusima u oružanom sukobu na istoku svoje zemlje.

Image
Foto: HRT screenshot

Dalić uoči Rakitićevov penala poslije Rusije

Vukojević je duboko povezan s Ukrajinom u kojoj je stekao slavu godinama uspješno nastupajući za kijevski klub čiji je i danas skaut zadužen za balkansko područje. Njegova ljubav prema zemlji u kojoj se igrački dokazao nije teško shvatljiva, ali ovakva "zahvala" organizatoru Mundijala nadilazi granice ponašanja koje se nazivaju normalnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo zbog prilike u kojoj se nalaze Vatreni i ne samo zato što predsjednik HNS-a Davor Šuker u svakom svom obraćanju ruskim medijima trudi naglasiti koliko je sve ondje podređeno tome da se igrači mogu koncentrirati na ono zbog čega su u Rusiji, a popratno osoblje uživati.

Što ako?

Potez koji je napravio a koji je od mnogih dočekan kao provokacija skratio je Vukojeviću boravak u Rusiji, barem po službenoj dužnosti. Uz ostale dužnosti koje je obnašao (manje) važna je bila još jedna, ipak bitna reprezentativcima koji smatraju da se put uspjeha mora ostvarivati praćenjem radnji koje su vodile do dobrih rezultata do tog trenutka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od njih je i Vukojevićevo odvlačenje izbornika Zlatka Dalića na klupu pred pucanje penala u petoj seriji raspucavanja. Bio je to slučaj na utakmici protiv Danske, a nakon što se pokazao uspješnim ponovio se za Rusiju.

Image
Foto: HRT screenshot

Vukojević je bio prvi koji je s izbornikom proslavio pobjedu nad Rusijom...

Image

Dalić i potjerani skaut Vukojević

Premda u ovakvoj informaciji mjesta za šalu baš i nema i premda Vukojevićev i Vidin postupak ne može biti stavljen u kontekst nekakvih rituala, copranja i praznovjerja, teško je ne zapitati se kako će to dočekati ostali igrači koji to smatraju važnim, odnosno što će se dogoditi bude li se u polufinalu između utakmice Hrvatska – Engleska sve odlučivalo novom dramom u raspucavanju. Tko će onda Dalića usmjeriti prema klupi i hoće li biti razloga za grljenje i suze radnosnice nakon što Rakitić kao posljednji stavi loptu na bijelu točku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo