U INTERU SLAVE, JURIĆEVA VERONA SVLADALA JUVENTUS: / Stara dama posrnula kod najugodnijeg iznenađenja Serije A

Image
Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / Profimedia

Verona je do tri boda stigla fantastičnim preokretom

8.2.2020.
22:48
MARCO BERTORELLO / AFP / Profimedia
VOYO logo

Talijanska Verona, koju vodi hrvatski trener Ivan Jurić, pobijedila je veliki Juventus 2:1 i tako dala priliku milanskom Interu da se izjednači s aktualnim prvakom na vrhu ljestvice.

Verona je trebala povesti u prvom poluvremenu, ali je pogodak Kumbulle u 20. minuti poništen zbog milimetarskog zaleđa. Kada je sredinom nastavka Cristiano Ronaldo u 65. minuti prevario svog čuvara, bivšeg stopera Dinama Rrahmanija, te pogodio za vodstvo Juventusa činilo se kako će torinski sastav ponovno osvojiti bodove bez velike igre. No, u 76. minuti Borini je iskoristio veliku pogrešku Pjanića i poravnao na 1-1, da bi Pazzini u 86. minuti iskoristio kazneni udarac za Veronu koji je dosuđen zbog Bonuccijeva igranja rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ivan Jurić

Ova pobjeda Verone velika stvar je za milanski Inter jer drugoplasirani Nerazzuri zaostaju samo tri boda za Juveom i imaju utakmicu manje te se u nedjelju mogu izjednačiti sa Starom damom na vrhu tablice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno, ako pobijede Milan u velikom derbiju koji se igra sutra.

Ranije u subotu je Sampdoria ostvarilia vrijednu pobjedu u borbi za ostanak u Serie A svladavši kao gost Torino sa 3-1 (0-0). Domaći su pod vodstvom novog trenera Longa poveli golom Verdija (55), ali su u razdoblju od 70. do 79. minute primili čak tri gola. Preokret je kreirao Gaston Ramirez (70, 75) pogocima za 1-1i 1-2, a konačni rezultat postavio je Quagliarella (79-11m) s bijele točke. Sampdoria je 16. sa 23 boda, sedam više od gradskog rivala Genoe koja je u zoni ispadanja 18., dok je Torino ostao 12. sa 27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pašalić svladao Badelja

Atalanta iz Bergama je kao gost u Firenci svladala Fiorentinu sa 2-1 (0-1). Domaći su poveli u prvom poluvremenu pogotkom Chiese (32), ali u nastavku su Zapata (49) i Malinovski (72) donijeli preokret. Mario Pašalić igrao je za Atalantu do 64. minute kada ga je zamijenio strijelac drugog gola Malinovski, dok je Milan Badelj igrao za Fiorentinu od 85. minute.

Četvrta Atalanta sada ima 42 boda, tri više od pete Rome koja je u petak izgubila na svom terenu od Bologne (2-3), dok je Fiorentina ostala 14. sa 25 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo