Nikad toliko vike i strasti: 'To je dalmatinski temperament!'

Uoči novog derbija u Makismiru kojeg u sklopu četvrtfinala hrvatskog Kupa u srijedu igraju Dinamo i Hajduk, svoja očekivanja otkrio je trener Bijelih Igor Tudor.

3.12.2013.
18:27
VOYO logo

''Meni je kao treneru i igračima cilj da budemo maksimalno dobri koliko možemo biti. Nekad u tome uspijemo, a nekad ne uspijemo, ali gledajući cjelokupnu sezonu sam zadovoljan. Ajmo reći i da nam taj međusobni sraz s Dinamom daje dodatno samopouzdanje. Ja se nadam da ćemo igrati jednu pravu utakmicu. Ova je bila dobra, no mislim da u nekim segmentima možemo još i bolje'', poručio je Tudor i najavio kako unatoč tome što se dvoboj u Kupu sastoji od dvije utakmice, kalkulacija nema.

''Nikad nismo kalkulirali u smislu da smo išli na bod ili se zatvarati. Uvijek idemo isključivo da budemo bolji i da pobijedimo i nekad nam uspije, a nekad ne. Ali apsolutno kalkulacija nema, niti gajimo zatvoren stil igre, niti ćemo to ikad igrati jer mi smo Hajduk''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, mladi trener je priznao kako je Dinamo i dalje favorit.

''Apsolutno, Dinamo je velik favorit prvenstva i favorit ovog prolaska. To ne treba tajiti, jer svako tko razumije nogomet, momčad koja uloži tolike novce, milijune i najavljivali su da su najbolji Dinamo u zadnjih 10 godina, normalno da je favorit. Zar bi Hajduk trebao biti favorit u takvom srazu? Mislim da se u tome apsolutno svi slažemo, no s druge strane imamo tu priču nogometa gdje možda jedini sport gdje najčešće ne prolazi favorit'', iskren je bio Tudor i rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Cilj moje ekipe je da budemo najbolji u ovom trenutku što možemo biti i da igramo na način kao do sada''.

//www.youtube.com/embed/hilHxGFcnXA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zorana Mamića je zasmetalo što su Tudor i njegov stožer u nedjeljnom derbiju neprestano skakali pored aut-linije i gestikulirali prema sucu.

"To je dalmatinski temperament. Vjerujem da bi sudac reagirao da je bilo više vike nego inače", objasnio je Tudor, ali se i zahvalio na pohvalama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem Mamiću na lijepim riječima, znam da je to iskreno rekao."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo