IZ PLAVOG PERA / Mladi 17-godišnji Noa Mikić apsolutni je junak dana: Ovo je Dinamo!

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Iz plavog pera - Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

6.2.2024.
9:04
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Mladi 17-godišnji igrač Dinama, branič Noa Mikić, Dinamova je priča dana. Pisali smo prošlog tjedna u plavom peru o tome kako su dinamovci ozbiljno shvatili važnost trenutka, pa su nakon osvajanja Aldo Drosine, unatoč slobodnom danu, trenirali.

Image
IZ PLAVOG PERA /

Prije 24 godine vraćeno je sveto ime Dinamo, a 'Dinamovo proljeće' je put prema konačnoj pobjedi

Image
IZ PLAVOG PERA /

Prije 24 godine vraćeno je sveto ime Dinamo, a 'Dinamovo proljeće' je put prema konačnoj pobjedi

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Noa Mikić u Rovinju za vrijeme priprema protiv Triglava.

Ovog puta je Noa napravio korak dalje i probio plafon. Ne samo da je na slobodan dan trenirao, nego je pritom slomio ruku i onda pokazao što je dinamovština, što je Dinamo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitno za napomenuti kako smo kontaktirali klub glede ove priče, ali u klubu su ostali zakopčani po pitanju toga. Sergej Jakirović i Noa Mikić nisu bili dostupni za izjavu, a trening Dinama je u 11.00, pa tek treba vidjeti hoće li se Noa na njemu i pojaviti. Kako bilo, on je već sad junak... tako mlad, a tako uporan i požrtvovan. I ne mari za bol, niti ide linijom manjeg otpora.

Ovako ide priča... Dakle, nogometaš koji je biriljirao na pripremama molio je trenera prve momčadi zagrebačkih plavih Sergeja Jakirovića, koji je nakon pobjede protiv Gorice igračima dao slobodan dan, da s juniorima trenira u ponedjeljak i onda mu se dogodila nesreća...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na treningu je doživio dvostruki prijelom ruke. Sreća u nesreći je da Mihić nije morao na operaciju, a kad je čuo tu vijest, u njemu je nešto eksplodiralo...

Neki bi u takvoj situaciji razmišljali samo kako što prije doći doma i odmoriti se nakon ovakve boli, sjesti pred TV i odigrati plejku, pogledati koji film ili seriju, malo se odmarati uz tetošenje majke i ukućana... Noa Mikić je drugačiji od drugih. Njemu takvo što nije palo na pamet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko ljudi iz kluba je došao je do Jakirovićevog broja i otkrio mu da je slomio ruku, ali da želi trenirati s prvom momčadi već u utorak.

Molio ga je da odradi trening s prvom momčadi u utorak. Jakirović je prvo odbijao takvu mogućnost, a onda ipak popustio i pristao da Mikić odradi trening ako mu to liječnici dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mikić, član mlađih hrvatskih selekcija, još uvijek čeka na službeni debi za Dinamo. Dosad je skupio 5 nastupa za U-17 Hrvatsku. Treneri u Dinamu ga vide kao igrača koji je talent i potencijal, ali koji se može još razvijati. Noa Mikić je pravo dinamovo blago.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo