1. HMNL / Ludnica u najzanimljivijoj hrvatskoj ligi: Futsal prvoligaši se užurbano pojačavaju

Image
Foto: Josip Regović/PIXSELL

Iako ostali klubovi još uvijek miruju ne sumnjamo da će opet u ligi biti mnoštvo ozbiljnih momčadi

14.7.2022.
18:09
Josip Regović/PIXSELL
VOYO logo

Prošle sezone se HNL-u zbog sulude utrke za naslov između čak četiri kluba tepalo da je najuzbudljivija liga u Europi no površnim poznavateljima sporta je možda promaklo da nije bio najuzbudljiviji u Hrvatskoj. Iako zvuči paradoksalno Hrvatska futsal liga je po emocijama i uzbudljivosti nadmašila čak i epsku sezonu u HNL-u.

Da bismo sličan scenarij mogli opet gledati ove sezone sugerira činjenica da prijelazni rok službeno počinje tek sutra, a već bilježimo mnoštvo prinova u redovima prvoligaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Toni Jelavić /

Najbolji igrač 1. HMNL za RTL.hr: 'I Novo Vrijeme i Pula mogu u Elitnu rundu LP, a mi opet idemo po sve trofeje'

Image
Toni Jelavić /

Najbolji igrač 1. HMNL za RTL.hr: 'I Novo Vrijeme i Pula mogu u Elitnu rundu LP, a mi opet idemo po sve trofeje'

Atomski Square izaziva Novo Vrijeme

Prošli tjedan je odjeknula poput bombe vijest da se najbolji strijelac u povijesti hrvatske futsal reprezentacije Dario Marinović vratio u svoj Dubrovnik i pojačao Square. Da će Gospari ove sezone biti jedan od najozbiljnijih kandidata za trofeje sugerira i današnja objava u kojoj su predstavili Zorana Primića, reprezentativnog vratara koji je proteklu sezonu proveo u Vrgorcu. Uzmemo li u obzir da u redovima dubrovačkog kluba igraju i BiH reprezentativac Mirko Hrkač i Vatreni Maro Đuraš te još nekoliko vrlo potentnih igrača jasno je da nikome neće biti drago izaći im na crtu.

Ne miruje ni aktualni prvak Novo Vrijeme. Makarani su prošle sezone iz drugog plana iznenadili sve i pokupili sva tri trofeja, a ove godine najavljuju sličan pohod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče prvenstva, što mogu reći kad smo godinu prije osvojili sve. Bilo bi glupo reći da bi se zadovoljili samo kupom ili samo prvenstvom. Ciljamo na obje titule, bit će i službeni Superkup pa bi bilo lijepo i to osvojiti. Moj cilj je isti. Najbitnije je osvojiti prvenstvo, a sve ostalo bi bilo uzeti i ovo ostalo, jer na kraju krajeva lijepo je biti prvi u svemu', rekao je u intervjuu za RTL.hr Toni Jelavić, najbolji igrač prošlosezonske 1.HMNL kada smo ga pitali o ambicijama.

Egzodus pulskih golmana

Makarani su na kraju sezone ostali bez sjajnog Brazilca Pulinha, ali je na njegovo mjesto uskočio sunarodnjak Rafinha koji je stigao iz Crnice. Šibenčani su zamijenili i prvog golmana. Otišao je Franko Bilić u MNK Torcidu, ali je na Baldekin stigla reprezentativna jedinica Žarko Luketin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pulu, doprvaka Hrvatske, je uz Luketina napustio i drugi vratar Franko Jamičić. Njihova vrata neće ostati prazna, ali za sada stižu pojačanja u polju. Sletio je u Istru ubojiti Argentinac Bernardo di Fonzo, a najavljuju Žuti i jedno spektakularno pojačanje. Spekulira se da bi Tihomir Novak iz inozemstva trebao doći u Pulu te dati vjetar u leđa momčadi za zapada Hrvatske.

A još nije ni počelo...

Omiški Olmissum je ove godine nešto uspavaniji na tržištu. Otišao je Dickson, a napustila su ih i dva člana Vatrenih, Kristijan Postružina i Matej Horvat. Od prinova ili bolje rečeno pojačanja treba zabilježiti dolazak Marka Kuraje koji je stigao iz Squarea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ostali klubovi još uvijek miruju ne sumnjamo da će opet u ligi biti mnoštvo ozbiljnih momčadi. Universitas i Vrgorac su zasada uspjeli zadržati nositelje igre što zasigurno nosi stabilnost. S druge strane se spekulira kako bi u kadru Futsal Dinama trebalo biti promjena no iz Doma sportova još nema vijesti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo