Veliko finale spremno / Euro futsal: Portugalci preokretom do finala, Rus spektakularnim škaricama šokirao Ukrajince

Image
Foto: profimedia.hr

Portugalci su aktualni europski i svjetski prvaci, a Rusi su 1999. osvojili svoj jedini naslov

4.2.2022.
22:47
profimedia.hr
VOYO logo

Finalisti Europskog prvenstva u futsalu koje se odigrava u Nizozemskoj su Portugal i Rusija. Portugalci su pobijedili susjede Španjolce s 3:2 iako su gubili 2:0, a Rusija je izbacila, također, susjede Ukrajince s identičnih 3:2. Tu je utakmicu obilježila naelektrizirana atmosfera i fantastične škarice kojim je Artem Nijazov odveo svoju reprezentaciju u borbu za zlato.

Prvi su na teren izašli Rusi i Ukrajinci u dvoboju koji je odisao tenzijama zbog aktualne političke krize među državama. Naime, ovo je prvi ogled na sportskim borilištima između ove dvije države nakon što su ih političke napetosti dovele na rub rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Uvijek drugačiji... /

Pogledajte neobični poslovni model HNL-a: Naši klubovi preživljavaju potpuno drukčije od ostatka Europe

Image
Uvijek drugačiji... /

Pogledajte neobični poslovni model HNL-a: Naši klubovi preživljavaju potpuno drukčije od ostatka Europe

Nijazov škaricama ugasio nade Ukrajine

Ipak na terenu se imalo što za vidjeti. Rusi su dva puta vodili, a Ukrajinci su se svim silama trudili da dvoboj odvedu u produžetke. Nisu imali sreće, naime, promašili su penal u posljednjoj minuti, a onda s golmanom igračem upropastili dvije lijepe šanse za izjednačenje. Za najbolji potez utakmice, a možda i turnira pobrinuo se sredinom drugog dijela Artem Nijazov koji je genijalnim škaricama Rusiji donio dva pogotka prednosti. Pogodak pogledajte ovdje.

U drugom su se polufinalu susreli Portugalci i Španjolci. Furija je furiozno počela te su Španjolci došli u prednost već u 17. sekundi da bi do poluvremena udvostručili prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki preokret Portugala

Sve do sredine drugog dijela izgledalo je kao da su Španjolci sigurni finalisti no Portugal je imao druge planove. U samo tri minute su preko Coelha i Zickyja došli do izjednačenja da bi dvije minute prije kraja prešli i u vodstvo. Dramatično je bilo na kraju, jer su Španjolci promašili zicer svega nekoliko sekundi prije posljednjeg zvižduka.

Portugalci su aktualni europski i svjetski prvaci, a Rusi su 1999. osvojili svoj jedini naslov. Rusi su čak pet puta gubili europska finala, a hoće li biti tako i ovog puta vidjet ćemo u nedjelju 17.30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike