ŠTO GLEDATI ZA VIKEND: / Spektakularni okršaji u Londonu i Torinu, Barça i Real na teškim iskušenjima

Image
Foto: AFP, MARCO BERTORELLO
4.2.2017.
8:00
AFP, MARCO BERTORELLO
VOYO logo

SUBOTA

Košarka: Mornar – Cedevita (19)

Košarkaši Cedevite u 21. kolu regionalne ABA lige gostuju kod crnogorskog predstavnika Mornara. Zagrepčani su trenutno na trećem mjestu i vode veliku bitku s Partizanom i Budućnosti za poziciju broj dva uoči doigravanja. Subotnja im je utakmica stoga iznimno važna, a s obzirom da su istog suparnika pred svojim navijačima deklasirali s 99-73, ne bi trebali imati problema ni u Crnoj Gori. Ipak, treba imati na umu da je Mornar prije nekoliko tjedana 'razbio' Cibonu s čak 92-57.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Chelsea – Arsenal (13.30)

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Diego Costa

Tešku seriju nastupa u Premier ligi nogometaši Chelseaja nastavljaju ove subote gradskim derbijem protiv Arsenala. Početkom prošlog mjeseca Conteova je momčad izgubila od Tottenhama (0-2), potom je svladala aktualnog prvaka Leicester (3-0), a ovaj se tjedan s teškog gostovanja kod Liverpoola vratila s bodom (1-1). I dalje je Chelsea čvrsto na prvom mjestu, ima velikih devet bodova prednosti pred Tottenhamom i Arsenalom i eventualna pobjeda protiv Topnika bi im širom otvorila vrata prema naslovu. Arsenal na Stamford Bridge dolazi nakon šokantnog ovotjednog poraza od Watforda (1-2) i ovo mu je praktički posljednja šansa da ostane u utrci za naslovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Monaco – Nice (17)

Dvije vodeće momčadi francuske lige sudarit će se u subotu na stadionu Louis II u Monaku. Nakon 22 odigrana kola Monaco i Nice su izjednačeni na vrhu s po 49 bodova i vode veliku borbu, zajedno s trećeplasiranim PSG-om (46). Monaco, čija vrata čuva hrvatski reprezentativac Danijel Subašić, igra vrlo atraktivno ove sezone, zabio je čak 65 golova u dosadašnjem dijelu prvenstva, i favorit je protiv susjeda iz Nice. Gosti su predvođeni ćudljivim Marijem Balotellijem sjajno otvorili sezonu, ali su sada u malom padu. U posljednjih su šest kola samo dvaput pobijedili, tako da bi protiv Monaca zasigurno bili zadovoljni i bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Barcelona – Athletic Bilbao (16.15)

Image
Foto: AFP, PAU BARRENA

Neymar i Lionel Messi

Muke po nogometašima Barcelone nastavile su se i prošli vikend kada su neočekivano kiksali na gostovanju kod Betisa (1-1). Dojam su donekle popravili u srijedu pobjedom u Kupu kralja protiv Atletico Madrida (2-1), ali činjenica je da u ligi za vodećim Realom zaostaju četiri boda, a Madriđani su, uz to, odigrali i utakmicu manje. Jasno je stoga da Katalonci više nemaju pravo na posrtaje, a loša je vijest da ove subote dočekuju nimalo bezopasnog suparnika – Athletic Bilbao. Baski su često znali biti neugodni za Barcelonu, ali Rakitić i društvo su pred svojim navijačima ipak izraziti favoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEDJELJA

Nogomet: Leicester – Manchester United (17)

Nogometaši Leicestera prošle su sezone osvajanjem Premier lige kreirali jednu od najvećih senzacija u povijesti sporta. Ove im je sezone, međutim, sve krenulo nizbrdo, pa su tako postali prvi branitelji naslova nakon sezone 1923/24 koji su u prva 23 kola upisali čak 12 poraza. U nedjelju im u goste dolazi Manchester United koji je u zadnja tri kola upisao tri remija, ali je ukupno bez poraza u ligi još od listopada. S obzirom na stanje aktualnog prvaka, Mourinhova je momčad svakako favorit u ovom ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Juventus – Inter (20.45)

Image
Foto: AFP, MARCO BERTORELLO

Ivan Perišić

Derby d'Italia, sudar između nogometaša Juventusa i Intera, na rasporedu je ove nedjelje u Torinu. Ogromno suparništvo između ovih klubova jamči nam buran i uzbudljiv okršaj. I ove sezone navijači Juventusa imaju više razloga za zadovoljstvo, njihov je klub na prvom mjestu i grabi prema šestom uzastopnom naslovu. No, i Inter se probudio nakon odlaska neuspješnog trenera Franka de Boera, pod vodstvom Stefana Piolija trenutno je na nizu od sedam ligaških pobjeda. Pobjedničku seriju Nerazzurri bi svakako željeli nastaviti i u Torinu, ali protiv Juventusa bi im i bod bio velik. Nama će ovaj dvoboj svakako biti dodatno zanimljiv zbog Mandžukića i Pjace na Juventusovoj, odnosno Brozovića i Perišića na Interovoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Celta – Real Madrid (20.45)

Teško iskušenje je ove nedjelje pred europskim prvakom Real Madridom. U 21. kolu španjolskog prvenstva Kraljevi idu u goste Celti, momčadi koja ih je prije nekoliko dana izbacila u četvrtfinalu Kupa kralja. Celta je najprije slavila usred Madrida s 2-1, a potom prednost obranila kod kuće (2-2). Kad tome dodamo da je ranije ove sezone pred svojim navijačima pobijedila i Barcelonu (4-3), jasno je o kako se neugodnoj momčadi radi. A Real će u Vigu biti bez suspendiranog Kroosa i ozlijeđenih Marcela i Balea, a možda i bez našeg Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo