ZANIMLJIVA ANALIZA 'IRON IGORA' / Štimac otkrio West Hamu kako igrati protiv Dinama, rekao im što trebaju s Vlašićem i komentirao Modre: 'To što oni rade je nevjerojatno'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Kazao je i kako West Ham neće imati lak posao

15.9.2021.
9:40
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Bivši izbornik Hrvatske, a danas izbornik reprezentacije Indije, Igor Štimac, najavio je utakmicu Dinama i West Hama, koja se igra u četvrtak u sklopu prvog kola grupne faze Europa lige. Štimac je bivši igrač West Hama pa su ga Englezi tražili da im kratko analizira Dinamo, te ponudi neka svoja očekivanja i predviđanja.

"I ja sam kao igrač West Hama putovao u Hrvatsku i to u Osijek u sklopu prve runde Kupa UEFA, ali situacija onda je bila malo drugačija", rekao je Štimac za WHUFC.com putem Zooma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo ima jednu od najboljih akademija na svijetu, jedan je od najveći proizvođača profesionalnih nogometaša i jedan od lidera na tržištu kada je u pitanju prodaja mladih igrača. Dinamova tvornica je zaista nevjerojatna", veli Štimac.

Kazao je i kako West Ham neće imati lak posao. "West Ham će imati određenih problema, definitivno. Moraju istrčati na Maksimiru autoritativno, onako kako izlaze u Premiershipu, nema razlike između utakmice s Dinamom i onih u Engleskoj. I treba biti na oprezu. Ova Dinamova momčad nije ista kao što je bila ona prošle sezone. U Hrvatskoj je svake sezone ista priča, morate prodati najbolje igrače da biste opstali i unijeli novac u klub, a onda morate potpisati nove igrače i stvoriti novu momčad", rekao je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEŠTO MU JE ZASMETALO /

Petković uoči West Hama kritizirao novinare: 'Vama to više smeta nego meni'

Image
NEŠTO MU JE ZASMETALO /

Petković uoči West Hama kritizirao novinare: 'Vama to više smeta nego meni'

'Vlašić se mora nametnuti'

Naglasio je i da Dinamo sada ima pet ili šest novih igrača, ali da im svejedno dobro ide. "Dinamo je nadaleko najbolja momčad u Hrvatskoj i željno iščekuju ovu utakmicu", rekao je Štimac.

Štimac je imao i samo riječi hvale za West Ham i misli da mogu dosta daleko dogurati. "Velika je stvar što su se plasirali u Europa ligu i to nakon tako sjajne sezone u Premier ligi. Vidi se i ove sezone da je West Ham sjajan, i imam velika očekivanja i u Europa ligi i u Premiershipu za njih. Startali su sjajno i imaju samopouzdanja, a to je vrlo važna stvar. West Ham raste iz utakmice u utakmicu i postaje sve opasniji protivnik, protivnik protiv kojeg nitko ne želi igrati"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je komentirao i Nikolu Vlašića, najveće West Hamovo pojačanje ovoga ljeta i nekadašnjeg igrača Hajduka, Štimčeva bivšeg kluba.

"Vlašić može ponuditi jako puno toga, ali mora pronaći način da se nametne i postane prvotimac što je prije moguće. Ovo nije individualan sport, morate podesiti svoje kvalitete da odgovaraju sistemu. Siguran sam da David Moyes može naći načina da olakša Vlašiću. Ako stanete iza Vlašića, ako mu čuvate leđa i brinete o njegovu samopouzdanju, on može napraviti čudesne stvari. U Rusiji je igrao sjajno i bio je jedan od najboljih, standardni je u reprezentaciji i dovoljno je sazrio da igra za West Ham", kazao je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo