BAYERN PREGAZIO BARCELONU / Spektakl u Ligi prvaka: Villarreal i Atalanta odigrali ludu utakmicu, Juventus osvojio Malmö

Image
Foto: Profimedia

Zanimljivo je bilo otvaranje Lige prvaka

14.9.2021.
22:52
Profimedia
VOYO logo

Liga prvaka

Skupina E - 1. kolo

BARCELONA - BAYERN 0-3

BARCELONA: Ter Stegen; Pique, R. Araujo, Sergio, Memphis, Pedri, L. De Jong, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Eric.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BAYERN: Neuer; Upamecano, Sule, Pavard, Kimmich, Goretzka, Lewandowski, Sane, Davies, Muller, Musiala.

Ostali današnji dvoboji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Young Boys - Man United 2-1

Sevilla - RB Salzburg 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo Kijev - Benfica 0-0

Villarreal - Atalanta 2-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lille - Wolfsburg 0-0

Malmö - Juventus 0-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea - Zenit 1-0

U četiri skupine Lige prvaka odigrane su danas utakmice 1. kola, a u najvećem derbiju Bayern je slavio kod Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominacija Bavaraca

Bavarci su dominirali na Camp Nou te su pobijedili 3-0 u ogledu skupine E. O tome kako je utakmica izgledala mnogo toga će reći da je najbolji igrač Barcelone bio njen vratar Ter Stegen, a tijekom drugog poluvremena domaći navijači su za svoje miljenike imali tek - zvižduke.

Prvi pogodak na susretu postigao je Müller u 34. minuti, dok je pitanje pobjednika riješeno u 56. kada je Lewandowski zabio za 2-0 nakon što je silovito, domaći okvir vrata, pogodio Musiala. Poljak je dodatno rastužio Barcelonu u 85. minuti golom za konačnih 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAISTA NEZAPAMĆENO /

Rakitić poludio zbog niza bizarnih događaja na utakmici Lige prvaka sa Salzburgom: 'Ovo se nikada nije dogodilo...'

Image
ZAISTA NEZAPAMĆENO /

Rakitić poludio zbog niza bizarnih događaja na utakmici Lige prvaka sa Salzburgom: 'Ovo se nikada nije dogodilo...'

Pašalić igrao zadnjih 20 minuta

U toj skupini E druga utakmica nije ponudila ni jedan pogodak. U Kijevu su Dinamo i Benfica odigrali 0-0.

Odličnu su utakmicu u skupini F odigrali Villarreal i Atalanta. Pobjednika na kraju nije bilo (2-2) premda su šanse prštale na obje strane. Na kraju čak Atalanta može više žaliti za preostala dva boda jer je s igračem više stisnula domaćina u završnici. Hrvatski vezni igrač Mario Pašalić odigrao je za Atalantu zadnjih 20 minuta susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini H aktualni pobjednik Lige prvaka Chelsea imao je teško otvaranje na svom Stamford Bridgeu protiv najbolje ruske momčadi Zenita. Pobijedio je 1-0, a jedini gol postigao je Romelu Lukaku u 69. minuti. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta za Chelsea.

Juve bez milosti

U toj skupini startna tri boda uhvatio je i Juventus koji je u Švedskoj svladalo Malmö 3-0. Sve je u toj utakmici riješeno u prvih 45 minuta u kojima je Juventus zabio sva tri gola. Nakon Alex Sandra u samoj završnici su još zabili Dybala (jedanaesterac) i Morata. Kod domaćina je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Antonio Čolak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Grbić je mrežu Lillea sačuvao netaknutom u ogledu skupine G u kojem su francuska momčad i Wolfsburg odigrali bez pogodaka. Lille je više od pola sata imao igrača više, ali su Nijemci uspjeli sačuvati svoju mrežu.

Liga prvaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. kolo Skupina E Barcelona - Bayern 0-3 (Müller 34, Lewandowski 56, 85) Dinamo Kijev - Benfica 0-0

Skupina F Young Boys - Manchester Utd. 2-1 (Ngamaleu 66, Siebatcheu 90+5 / Cristiano Ronaldo 13)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Villarreal - Atalanta 2-2 (Trigueros 39, Groeneveld 73 / Freuler 6, Gosens 83)

Skupina G Sevilla - Red Bull Salzburg 1-1 (Rakitić 42-11m / Sučić 21-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lille - Wolfsburg 0-0

Skupina H Chelsea - Zenit 1-0 (Lukaku 69)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malmö - Juventus 0-3 (Alex Sandro 23, Dybala 45-11m, Morata 45+

GOTOVE SU UTAKMICE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Bayern uništava Barcu, sad je 3-0. Robert Lewandowski zabio je večeras drugi gol i povećao vodstvo Bayerna. Naletio je na odbijenu loptu unutar šesnaesterca, snažno opalio i matirao golmana Barcelona. 

83' - GOOOL - Robin Gosens iz Atalante vraća svoj klub u igru i zabija za 2-2. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - GOOOL u Londonu. Cesar Azpilicueta je poslao prelijep centaršut u šesnaesterac, gdje je bio Lukaku i to je gol. OVDJE pogledajte taj gol.

56' - Kako Bayern igra. Robert Lewandowski je bio prvi na odbijancu i zakucao je loptu u mrežu za 2-0 Bayern Munchen. OVDJE pogledajte taj gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počela su druga poluvremena.

45' - Gotova su prva poluvremena.

45'+1 - Kakav GOOOL Juvea. Alvaro Morata je primio pas u šesnaestercu i odlučio se na lob, jer je primjetio da je Ismael Diawara izašao s gola. Majstorski je to bilo. 3-0 za Juventus. OVDJE pogledajte fantastičan pogodak Morate.

45' - Juventus vodi 2-0. Paulo Dybala je izveo penal po sredini gola po podu i zabio za vodstvo od dva gola.

39' - Vraća se Villareal, sad je u Španjolskoj 1-1. Manu Trigueros je naletio na loptu unutar kaznenog prostora i svladao golmana udarcem u donji desni kut gola za slavlje domaćih navijača. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

35' - Zanimljiv podatak. Još nema udarca na gol u Londonu. Niti Chelsea, aktualni prvak Europe niti Zenit, nisu dosad pokazali ništa. Razočaravajućih prvih 35 minuta na Stamford Bridgeu.

33' - GOOOL - Bayern vodi 1-0 u Barceloni. Thomas Muller je primio loptu i pucao s ruba šesnaesterca. Loptu je netko skrenuo i prevario golmana, tako da Marc-Andre ter Stegen nije mogao ništa. nego samo ju izvaditi iz mreže. OVDJE možete vidjeti gol.

30' - Vraćamo se na našu centralnu utakmicu, sraz Barcelone i Bayerna na Camp Nou. Memphis Depay je prošao skroz do šesnaesterca, ali kod završnog dodavanja nije bio točan, uzima mu to obrana Nijemaca. Depay je u prvih pola sata jedan od najaktivnijih sudionika susreta.

23' - Idemo do Švedske, do Malmöa. Tamo je Juventus zabio za vodstvo 1-0. Alex Sandro je zabio gol nakon savršenog centaršuta. Glavom je zabio po sredini gola nakon što je ostao sam. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

20' - Lille i Wolfsburg igraju u Lilleu zanimljivu utakmicu. Domaćin je nešto agilniji ali Nijemci igraju jako mirno. Imaju loptu više u posjedu ali Lille je bio nešto opasniji i konkretniji. Yilmaz je imao dva pokušaja.

19' - Idemo do Londona. Tamo Zenit ima slobodni udarac. Katastrofalno je izveden. Na kraju Daler Kuzjajev puca valjda na parking preko puta stadiona. Napad je za Chelsea za koji od prve minute igra Mateo Kovačić.

12' - Depay je znalački poslao loptu za Luuka de Yonga koji je bio u odličnoj prilici za šut, ali pomoćni sudac svirao je zaleđe. Napad je za Barcelonu.

8' - Sane je izveo slobodan udarac nakon što je sudac Oliver svirao prekršaj, ali Sane gađa živi zid. Ništa od pokušaja Bavaraca.

7' - Idemo sad do Barcelone. Odlično je sada Memphis Depay na Camp Nou poslao loptu u šesnaesterac, ali protivnička obrana bila je dobro postavljena te lopta odlazi van terena. Depay je izveo korner, ali očistili su to Bavarci i napad je za Bayern.

6' - GOOOL u Villarealu. Lijepi pogodak postigao je Remo Freuler za 1-0 Villareala. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

1' - Počele su večerašnje utakmice.

Prvo pa muško, kaže ona stara narodna poslovica. Otvaranje Lige prvaka i odmah spektakl, sudar svjetova, sraz Barcelone i Bayerna na Camp Nou.

Prvi je to susret ovih momčadi nakon četvrtfinala LP-a 2020. godine kad je Bayern slavio s epskih 8:2 i nanio Barceloni najteži poraz u povijesti. Bavarci su u tom susretu pregazili Barcelonu u čijem početnom sastavu večeras u odnosu na tu utakmicu ima tek pet igrača.

Pamti se 8-2 u Lisabonu

Tih 8:2 u Lisabonu 14. kolovoza 2020. još će se dugo pamtiti. Tada je u redovima Barcelone još igrao njen najbolji igrač Lionel Messi, no momčad koju danas vodi Ronald Koeman od početka nove sezone privikava se na život bez svoje ikone, bez najboljeg na svijetu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo