NEVIĐENO / Hrvati zabili u najluđoj utakmici Lige prvaka posljednjih godina. Suđena čak četiri penala, a pogledajte golove Rakitića i Sučića

Image
Foto: Profimedia

Strijelac za Sevillu bio je Ivan Rakitić, dok je za Salzburg zabio talentirani mladi hrvatski reprezentativac Luka Sučić

14.9.2021.
20:44
Profimedia
VOYO logo

U prvom kolu grupne faze Lige prvaka nogometaši Seville dočekali su na svome stadionu austrijski RB Salzburg i odigrali su jednu od najluđih utakmica u ovom natjecanju posljednjih godina. Završilo je na kraju sa skromnih 1:1, ali moglo je biti puno, puno više golova.

Strijelac za Sevillu bio je Ivan Rakitić u 42. minuti, dok je za Salzburg zabio talentirani mladi hrvatski reprezentativac Luka Sučić u 21. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, u prvih 45 minuta utakmice bjeloruski je sudac, Aleksej Kulbakov, dosudio, vjerovali ili ne, čak četiri kaznena udarca. Jedan je dosudio za Sevillu i tri za Salzburg. Prvi je suđen već u 13. minuti kada je VAR odlučio da bio penal na Karimu Adeyemiju, napadaču Austrijanaca, a skrivio ga je Jesus Navas. Nijemac je sam odlučio pucati, ali je promašio cijeli gol.

Snimku prvog penala pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, osam minuta kasnije gostujuća ekipa dobila je novi penal. Opet je Navas skršio Adeyemija i ovaj je opet htio pucati, ali je loptu uzeo mladi hrvatski nogometaš, Luka Sučić i poentirao za 1:0.

Pogodak Sučića pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ispsiana je i povijest

Hat-trick penala za Salzburg uslijedio je u 37. minuti i opet ga je iznudio Adeyemi, a ovaj put ga je oborio vratar Seville. Loptu je sada uzeo Sučić, ali je pogodio stativu.

Promašaj Sučića pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu, Sevilla je dočekala svoj penal. U 42. minuti Wober je srušio En-Nesyrija i VAR je odlučio da je to isto jedanaesterac. Pokušao ga je izvesti igrač na kojem je faul napravljen, ali loptu je uzeo Ivan Rakitić. Ivan Rakitić ne promašuje penale i tako je i ovaj put bilo, pa je Sevilla poravnala na 1:1.

Rakitićev gol pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenimo, nikada u povijesti Lige prvaka nisu dosuđena četiri penala na jednoj utakmici, a ako ikada i budu teško da će baš sva četiri biti u istom poluvremenu kao sada.

Do kraja utakmice igrao se zaista atraktivan i ofenzivan nogomet, sijevale su prilike s obje strane, pao je čak i crveni karton, zaradio ga je En-Nesyri zbog simuliranja. Sudac je podijelio i 11 žutih kartona, a za nijansu bolja momčad bio je ipak Salzburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Hell's kitchen
Versailles
Trumbo
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Vlakovi
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo