IZNENADUJUCA NAJAVA: / Barcelona ce tesko zadrzati svoje zvijezde

14.5.2015.
11:04
VOYO logo

Prije pet godina je, prema informacijama Forbesa, Barcelona davala najvece place u nogometnom svijetu. Danas situacija vise nije takva, a Faus tvrdi da su primat preuzeli Chelsea i PSG.

"Morate shvatiti da igraci uvijek medusobno usporeduju neto iznose koje primaju. A na place u Spanjolskoj dolazi najveci porezni teret u Europi. U Barceloni on iznosi 56, a u Madridu 52 posto. Igraci usporeduju svoja primanja s onima u Premierligi ili Bundesligi, sto je nase troskove ekstremno povecalo. Morali smo znacajno povecati place da bismo ostali kompetitivni, ali realno je da gubimo igrace samo zbog novca", naglasio je Faus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, koliko god tesko bilo, Faus vjeruje da ce klub pronaci nacin za zadrzavanje najvecih zvijezda poput Lionela Messija.

"Bit ce tesko, ali uspjet cemo. Moramo se prilagoditi novim okolnostima koje namecu Chelsea i PSG. Ne mozemo samo mirno promatrati. Igraci imaju kratke karijere i njihovo je pravo da uzmu onoliko koliko im drugi klubovi placaju. Ne mozemo im reci: ostanite ovdje za polovicu place koju vam nude drugi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoc svemu, Faus tvrdi da nije ljubomoran na Bayern koji ima savrsenu financijsku situaciju i nikakvih dugova.

"Mi smo nezavisni. Nemamo iza sebe multinacionalne korporacije poput Bayerna, nemamo seika, nemamo milijarde. Imamo nase navijace i vrijednost svoga brenda. Ne zelimo biti poput Bayerna koji je pod kontrolom cetiri tvrtke. To bi znacilo da bi nas dobavljac sportske opreme Nike ili nas sponzor Qatar Airways imali kontrolu nad nama, a to ne zelimo. Ponosni smo sto kod nas navijaci imaju kontrolu", zakljucio je Faus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo