KLASNO POJAČANJE / Bilić pojasnio što Krovinovićev dolazak znači za Bijele: 'Ovo bi moglo ispasti jako dobro i za Filipa i za Hajduk'

Image
Foto: Profimedia

Dvojac se dobro poznaje iz doba West Bromwicha

20.7.2021.
10:24
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometaš Filip Krovinović (25) u ponedjeljak je potpisao za Hajduka do jeta 2024. Veliko je to i pomalo iznenađujuće pojačanje Bijelih za novu sezonu.

"Imao sam i bolje ponude što se tiče financija, ali kako vi u Dalmaciji kažete nije u šoldima sve", kazao je veznjak koji dolazi u Split nakon što su Bijeli s Benficom postigli dogovor oko odštete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POSAO GODINE U PRVOJ HNL /

Krovinović u Hajduk nije došao bez odštete. Evo koliko su ga platili i kakav bi mu mogao biti ugovor

Image
POSAO GODINE U PRVOJ HNL /

Krovinović u Hajduk nije došao bez odštete. Evo koliko su ga platili i kakav bi mu mogao biti ugovor

Krovinović je dvije godine proveo na posudbi u West Bromwichu, gdje ga je vodio Slaven Bilić.

Legenda ga hvali

"Filip je klasno pojačanje za Hajduk. On je 'karik', igrač koji može promijeniti sliku momčadi. Ovo bi moglo ispasti jako dobro i za Filipa i za Hajduk. Nije ostavio veliki trag u HNL-u, rano je otišao. U Hajduku se u zadnje vrijeme očito nešto dobro događa, a Filip je igrač koji je najbolji baš kada igra u dobroj momčadi. Koliko čujem stalno se spominje kako Hajduku nedostaje baš igrač takvog profila u sredini terena. Filip je igrač koji svakog svog suigrača čini boljim, koji voli loptu, kontrolu posjeda, ali onog konkretnog prije posljednje trećine. Plemenit je igrač, lucidan, znalac koji ima i dubinsku loptu, motoričan, dosta trči", rekao je Bilić u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije glumatalo, timski je igrač. Navijači će ga voljeti. Nema što izgubiti u Splitu, a može puno dobiti, kako on tako i Hajduk", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krovinović je rođen u Zagrebu gdje je i započeo svoju nogometnu karijeru. Kao senior je odigrao 78 utakmica za NK Zagreb odakle je 2015. godine napravio transfer u portugalski Rio Ave. Tamo je proveo dvije sezone nakon čega je potpisao petogodišnji ugovor s Benficom s kojom je u svojoj drugoj sezoni osvojio naslov prvaka Portugala. Potom je dvije sezone bio na posudbi u West Bromwich Albionu za kojeg je odigrao ukupno 55 službenih utakmica. Posljednju sezonu proveo je na posudbi u Nottingham Forestu za koji je odigrao ukupno 19 službenih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo