Skandal svih skandala: Platinija ulovili kako prima pet milijuna dolara mita?

3.6.2014.
11:27
VOYO logo

Britanske novine tvrde da se Platini potajno sastao s Mohamedom Bin Hammamom tijekom kampanje za Svjetsko prvenstvo, te da je od moćnog Katarca, kojeg je FIFA naknadno doživotno suspendirala zbog pokušaja kupovanja glasova u izboru za predsjednika Međunarodne nogometne organizacije (FIFA), dobio oko pet milijuna dolara.

Spomenuti izvor tvrdi da je Platini odradio poslovni doručak s Bin Hammamom mjesec dana uoči dodjeljivanja domaćinstva Kataru, te da je nekoliko dana prije samog glasovanja odradio večeru s tadašnjim predsjednikom Francuske, Nicolasom Sarkozyjem, koji mu je navodno rekao da glasa za Katar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platini je odbacio te optužbe, te je rekao da nije bilo pokušaja podmićivanja, odnosno naredbe da se glasa za Katar.

Kako je sama najavila, FIFA će istragu oko dodjeljivanja domaćinstva Svjetskog prvenstva Rusiji 2018. godine i Kataru 2022. godine dovršiti do 9. lipnja, odnosno za manje od tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Europske nogometne organizacije (UEFA) Michel Platini negirao je napise britanskog Daily Telegrapha koji ga optužuju da je primio novac za davanje glasa Kataru za dobivanje Svjetskog prvenstva 2022. godine.

"Uopće me ne čude takve neutemeljene glasine kojima se samo pokušava narušiti moj imidž u važnom trenutku za budućnost nogometa. Ni najmanje me to ne iznenađuje da budem iskren", rekao je Platini, koji nije negirao da se u nekoliko navrata sastao s Mohamedom Bin Hammamom, koji je navodno plaćao oko pet milijuna dolara za davanje glasa Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa naravno da sam se vidio s gospodinom Bin Hammamom. Obojica smo članovi FIFA-inog izvršnog odbora od 2002. godine! Tema naših razgovora bila je moja kandidatura za predsjednika FIFA-e u 2011. godini. A što se tiče glasina da mi je bivši predsjednik Nicolas Sarkozy naredio za koga da glasam mogu samo reći da meni nitko ne govori što ću raditi. Otvoreno sam i jedini rekao da sam glasao za Katar, ali samo zato da proširim nogometne horizonte", zaključio je Platini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo