KATASTROFA DINAMA U TIRASPOLU / Livaković i društvo nisu preživjeli Šerifove metke: Hrvatskom prvaku trebat će čudo ako misli u grupu Ligu prvaka

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Šerif razbio Dinamo

17.8.2021.
22:53
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Playoff Lige prvaka

Sheriff Sports Complex - Tiraspol

ŠERIF - DINAMO 3-0 (1-0)
Tiraspol
. Stadion Šerif.
SUDAC: Cakir (Turska)
STRIJELCI: 1-0 Traore (45), 2-0 Kolovos (54), 3-0 Traore (80)
ŠERIF: Athanasiadis - Cristiano, Arboleda, Dulanto, Julien (Costanza, 53) - Addo (Petro, 88), Thill; Traore, Kolovos (Bizjak, 88), Yansane - Luvannor (Radeljić, 90+2)
DINAMO: Livaković - Ristovski, Theophile-Catherine, Perić (Moubandje, 20), Franjić - Jakić; Ivanušec, Majer (Gojak, 65), Mišić (Menalo, 65), Oršić (Čop, 80) - Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši zagrebačkog Dinama u prvoj su utakmici posljednjeg, 4. pretkola Lige prvaka u utorak navečer izgubili na gostovanju kod Šerifa u Tiraspolu sa 0-3 (0-1).

Image
MODRI U OČAJU /

Znate li koliko će Dinamo novaca 'propustiti' ako ne prođe u Ligu prvaka?

Image
MODRI U OČAJU /

Znate li koliko će Dinamo novaca 'propustiti' ako ne prođe u Ligu prvaka?

Dvostruki strijelac za Šerif bio je Traore (45, 80), a jedan gol je dodao Kolovos (54).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šerif u potpunosti nadigrao Dinamo

Domaći sastav u potpunosti nadigrao hrvatskog prvaka te zasluženo stekao veliku prednost pred uzvrat u Zagrebu za osam dana. 

Već u sedmoj minuti Šerif je imao veliku priliku, a Dinamo je samo uz veliku dozu sreće ostao bez lopte u svojoj mreži. Kolovos je odličnim okomitim proigravanjem "rasporio" obranu Dinama, loptu je u kaznenom prostoru prihvatio Luvannor, ali njegov udarac sa 10-ak metara zaustavila je vratnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je Dinamo i naklonost sudačke postave koja je u 17. minuti "zažmirila" na evidentno igranje rukom Theophile-Catherinea u svom kaznenom prostoru. Francuz je pokušao ispucati loptu ispred svog gola, no promašio ju je, a potom ga je lopta odbivši se od tla pogodila u ruku. Glavni sudac Cakir zatražio je pomoć VAR-a, odnosno Nijemca Dankerta koji je nakon dvije minute seciranja situacije procijenio kako se ne radi o kažnjivom igranju rukom.

Jedna jedina smislena akcija Dinama

Jedinu smislenu akciju u prvom poluvremenu Dinamo je složio u 34. minuti, Ivanušec je izbjegao blok dvojice igrača Šerifa i potom proigrao Majera koji je utrčao u kazneni prostor. Mladi veznjak Dinama uspio je svladati Athasaniaidisa, ali desni branič Cristiano uspio se vratiti na vrijede kako bi izbacio loptu metar ispred gol-linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je Cristiano bio najzaslužniji i za gol Šerifa u 45. minuti, on je prekrasnom dugačkom loptom izigrao kompletnu obranu Dinama, Traore se ubacio iza leđa Theophile-Catherinea, a kada se našao oči u oči s Livakovićem bio je prisebniji od Luvannora na startu dvoboja te mirno zatresao mrežu.

Indisponirani Dinamo kažnjen je još jednom loptom u svojoj mreži u 54. minuti. Yansane se izvukao na lijevo krilo, pravovremeno dobio loptu koju je zatim vratio idealno na volej Kolovosu koji je sa 12 metara svladao Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi udarac u okvir gola domaćih Dinamo je uputio u 62. minuti kada je Ivanušec pokušao s ruba kaznenog prostora, no Athanasaiadis je bio spreman za njegov prizemni pokušaj.

Šerif u posljednjih pola sata odlično koristio veliki prostor

Šerif je u posljednjih pola sata odlično koristio veliki prostor koji mu je Dinamo ostavljao za protunapade, a jedan od tih protunapada je rezultirao i trećim golom. Luvannor je u 80. minuti sa svoje polovice poslao loptu u for Traoreu koji je pretrčao Moubandjea, a zatim i prevario Livakovića poslavši mu ju kroz noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moldavija dosada nikada nije imala predstavnika u natjecanju po skupinama Lige prvaka, a nakon prvih 90 minuta sraza s Dinamom Šerif je stigao vrlo blizu tome. Zagrebački sastav će 25. kolovoza morati odigrati savršenu utakmicu kako bi nadoknadio ovaj zaostatak.

Završio je tekstalni prijenos UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

94' - Gotova je utakmica.

90' - Igrat će se još 4 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Pokušaj Jakića, ali ništa.

87' - Teophile - Catherine prebacio je gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Šerif vodi 3:0. Traore je iz kontre zabio. Potpuni potop Dinama. Taj Traore je opet, po tko zna koji put danas, pobjegao stoperima Dinama, munjevito izbio na vrh i zabio iz situacije 1 na 1.

75' - Umalo autogol Šerifa. Athanasiadis to spašava izbacivanjem u korner. Neće pa neće... Ivanušec se briljantno snašao, odigrao s Menalom. Ali, ipak je golman obranio, odbio to u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Šerif i dalje napada, trči, moldavski sastav na izuzetnoj je fizičkoj razini, to se vidi.

68' - 15 udaraca na gol uputio je Šerif, od toga dva u okvir gola i oba su završila u mreži Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Brazilac Christiano opasan je k'o sam vrag, puno problema radi Dinamu po bokovima. Sad se sjurio po lijevoj strani, pretrčao sve i ubacio u peterac, ali na svu sreću nema nikog. Curi vrijeme.

63' - Dvostruka zamjena, Menalo i Gojak umjesto Mišića i Majera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Majer je odličnu pucao na gol Šerifa s nekih 12 metara, ali golman brani!

54 - Kolovos s deset metara, sam kao duh, zabija za 2:0 Šerifa. Bio je ovo 11 udarac Šerifa u utakmici. Obrana Dinama bez Lauritsena jednostavno nije na razini. Kolovos je dobio odličan ubačaj i zabio majstorski volej s 12 metara... OVDJE pogledajte taj gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Gotovo je prvo poluvrijeme. Nije ovo bilo dobro od Dinama. Šerif je bio bolji, opasniji, konkretniji i od 46. preko aktivnog i dobrog Traorea vodi s 1:0. Šerif je imao 10 udaraca na gol Dinama, zagrebački sastav samo 4. No, od tih deset udaraca samo je jedan Šerifov išao u Livakovića i pogodio mrežu. Ovo je bilo najgore poluvrijeme Dinama ove sezone. Nadamo se boljim vijestima iz Tiraspola u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Šerif vodi 1:0. Traore, da taj Traore je primio jednu sjajno podvaljenu loptu i zabio pokraj Livakovića. Nažalost, sve je čisto, VAR je potvrdio. Treći metak Šerifa dinamovci nisu preživjeli. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

41' - Traore mijenja strane konstantno, malo je desno malo lijevo. Izuzetno je opasan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Bartol Franjić nakon jedne akcije Šerifa izbija van u aut.

36' - Kako je ovo bilo opasno! Traore je opalio volej s 20 metara nakon što su dinamovci izgubili loptu, ali ide preko gola!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Najveća prilika Dinama. Ubacio se Majer iza leđa, na liniji je zaustavila to obrana Šerifa. Ivanučec je fenomenalno podvalio, Cristiano je to spasio za Šerif.

27' - Prvi udarac Dinama na utakmici. Mislav Oršić preko gola.

21' - Dinamo prvi put s više igrača dolazi na 16 metara od gola, lopta ide na Ivanušeca desno koji ubacuje u peterac odmah ali kupi to Athanasiadis. Ajde barem nešto. Moraju se Plavi probuditi. Šerif je aktivniji i opasniji.

20' - Novi problem za žute u ovoj utakmici. Perić ne može nastaviti utakmicu. Izgleda kako će u igru ući Moubandje.

17' - Opasno je u kaznenom prostoru Dinama, lopta je udarila u ruku čini nam se Teophilea Catherinea, izbijaju to dinamovci. Opasno opasno, postoji VAR. VAR će sad pregledati, dati konačni sud. Srećom nema penala, procijenjeno je kao nenamjerno igranje rukom. Uf, dva metka smo preživjeli, ostaje i dalje 0:0.

15' - Ristovski ima jako puno posla na toj lijevoj strani, Traoré je izuzetno opasan, raspoložen za jurnjavu. Šerif preko njega igra dosta.

12' - Šerif brzim izlascima iznenađuje dinamovce. Zagrebački sastav nikako ne može kreirati napad, Moldavci su furiozno, jako u obrani, presingom u potpunosti iznenadili hrvatskog prvaka.

11' - Dinamo je pokušao mirno doći do zona šanse ali vrlo brzo gubi loptu.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Šerif napada Dinamo.

7' - Jaoooooo... Što su sad promašili Moldavci. Luvannor je pobjegao, u trku izbio pred Livakovića i tukao desnom ali na svu sreću pogodio je vratnicu. Što je sad ovo bilo? Dinamovci su iznenađeni, Šerif je za sad opasniji.

5' - Gužva je sad pred golom Dinama, opasno ali na svu sreću zaleđe.

3' - Šerif igra sa četvoricom iza.

1' - Odmah je pokušao Oršić iz prvog napada na utakmici, Plavi su naime krenuli prvi, ali nakon što je izgubio loptu odmah su igrači Šerifa potegnuli polukontru. No, bez uspjeha.

1' - Počela je utakmica. Sretno zagrebački plavi.

20.58 - Malo nas dijeli do utakmice Šerifa i Dinama.

19.49 - Krznar će izvesti najjači trenutni sastav s Perićem Franjićem u zadnjoj liniji, Jakićem kao osiguračem te s Petkovićem u samoj špici. Ivanušec, Majer i Mišić bit će linija iza Oršića i Petkovića, s tim da će se Oršić ubacivati s lijeve strane, a Petković će se vjerojatno izvlačiti po loptu i tako otvarati prostor za utrčavanja.

NAJAVA

Nogometaši Dinama u Tiraspolu protiv Šerifa kreću po Ligu prvaka. Prije više od mjesec dana Dinamo je u prvom pretkolu započeo svoj europski put u novoj sezoni, a sada ga samo jedna stepenica dijeli od najvećeg sna i ulaska u grupnu fazu elitnog natjecanja. Loša vijest za Damira Krznara je što Moldavci nisu odobrili vizu Lirimu Kastratiju, jer službena Moldavija ne priznaje Kosovo kao samostalnu državu. Tako se politika umiješala u utakmicu a u svemu najviše pati sam igrač, jer mu se ne dopušta da se bavi svojim poslom...

Uz Kastratija, još tri igrača Dinama su out

Za susret također neće konkurirati kapetan Arijan Ademi i Marko Tolić. Rasmus Lauritsen ozlijedio se protiv Legije i neće ga biti neko vrijeme.

"Nema Lauritsena, Kastratija i Ademija, ali koga nema bez njega moramo i možemo. Vjerujemo da će 23 odabrana igrača za ovu utakmicu odgovoriti svakom zahtjevu i omogućit nam miran i sretan povratak iz Moldavije. Bitno je biti strpljiv, s puno posjeda. Kad 'sakrijete' loptu takvoj momčadi, oni postanu nestrpljivi, onda krene i neorganizirani napad, a mi trebamo iskoristiti međuprostor koji se tad otvori. Svjesni svoje kvalitete, ali svjesni da moramo biti mudri, pametni i strpljivi te prije svega izuzetno ponizni otići na taj put i taj zadnji korak odraditi vrlo studiozno i ponizno", kazao je u najavi utakmice trener Dinama Damir Krznar.

Šerif nije bezazlena momčad

Šerif niti malo nije bezazlena momčad. U prošloj su fazi natjecanja izbacili favorita Crvenu Zvezdu, pa isto žele napraviti i s Dinamom. Iako, Dinamo nije Zvezda, mišljenja smo da su Plavi bolji od crveno-bijelih.

Ok, Šerif vrijedi, ali Dinamo je u ovoj priči klasa za sebe i za Zvezdu i za moldavskog prvaka.  I upravo zbog ogromnog uloga, ali i protivnika, Dinamo nema pravo na kiks. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo