MODRI SE BORE ZA LIGU PRVAKA / Evo gdje možete gledati okršaj Dinama i Sheriffa

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos prve utakmice play-offa Lige prvaka između Dinama i Sheriffa moći ćete pratiti od 21 sat na portalu Net.hr

17.8.2021.
8:19
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši zagrabačkog Dinama u utorak (21 sat) u Moldaviji igraju prvu utakmicu doigravanja za ulazak u Ligu prvaka sa Sheriffom iz Tiraspola.

Image
'MA BRAVO, BRAĆO' /

Srpski mediji oduševljeni jer igrač Dinama ne smije nastupati

Image
'MA BRAVO, BRAĆO' /

Srpski mediji oduševljeni jer igrač Dinama ne smije nastupati

Bit će to četvrti sraz hrvatskog i moldavskog prvaka u prednatjecanju najkvalitetnijeg klupskog natjecanja na Starom kontinentu, a Dinamo je u dosadašnjih šest utakmica ostvario četiri pobjede, a dva su dvoboja završila neodlučenim ishodom, oba u sezoni 2010./2011., kad je Šerif nakon 1-1 u Tiraspolu te identičnog rezultata na Maksimiru prošao u razigravanje za Ligu prvaka boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je Dinamo ostvario četiri uzastopne pobjede - 2012./2013. je bilo 1-0 u Tiraspolu i 4-0 u Maksimiru, a sezonu poslije 1-0 u Zagrebu te 3-0 u uzvratu. Damir Krznar je tada bio u ulozi pomoćnog trenera - prvo Anti Čačiću, a potom Krunoslavu Jurčiću.

"Dva puta smo bili uspješni, vjerujem da će i treći put biti sretan", rekao je Dinamov trener Damir Krznar uoči odlaska momčadi u Tiraspol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne odbacujemo ulogu favorita'

Naravno, i jedna i druga momčad su u posljednjih osam godina, koliko je prošlo od zadnjeg dvoboja, doživjele velike promjene, a o sadašnjem sastavu moldavskog prvaka Krznar govori s puno poštovanja.

"Izuzetno neugodna momčad, osobito u špici napada. Imaju tri izuzetna individualca, driblera, brza igrača, koji mogu napraviti nered svakoj momčadi. Moramo se protiv toga braniti sistemom, strukturom. Vjerujem da za to imamo snage. Zavidna je i brzina njihove zadnje linije, tako da je izazovna utakmica ispred nas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Dinamov trener ne bježi od konstatacije da Dinamo u ove dvoboje ulazi kao favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujemo da je kvaliteta na našoj strani. Ne odbacujemo ulogu favorita. Želimo proći tu zadnju stepenicu i sve ćemo učiniti što je u našoj moći da do toga i dođe."

Krznar otkrio plan

Za ostvarenje tog cilja ima i spreman plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bitno je da budemo strpljivi, s puno posjeda. Kad 'sakrijete' loptu momčadima kakva je Šerif, onda oni polako ulaze u nervozu, budu nestrpljivi, onda krene i neorganizirani napad. Tu treba iskoristiti te međuprostore koji se u tom trenutku pojavljuju. Naravno, to je plan. Trebat će puno pameti, strpljenja, ali i znanja da to realiziramo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dinamovoj ekspediciji za Tiraspol našla su se 23 igrača, a među njima nema ozlijeđenog danskog braniča Rasmusa Lauritsena, Dinamovog kapetana Arijana Ademija te brzonogog krilnog napadača Lirima Kastratija koji nije dobio vizu za ulazak u Moldaviju.

"To su tri relativno velika izostanka, ali mi uvijek kažemo - koga nema, bez njega moramo i možemo. Vjerujem da će 23 igrača koje smo odabrali za ovaj put odgovoriti svakom zahtjevu i omogućiti nam miran i sretan povratak iz Moldavije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji korak do LP

Šerif će biti oslabljen neigranjem kapetana momčadi, 27-godišnjeg kolumbijskog ofenzivnog veznjaka Franka Castanede, koji je u dvobojima s Crvenom zvezdom sakupio zaradio žute kartone zbog kojih mora propustiti prvu utakmicu protiv Dinama. 

Jedna od opasnosti, koje je i Krznar svjestan, jest opća percepcija da Šerif ne može zaustaviti Dinamo na putu prema Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjesni smo svoje kvalitete, ali svjesni smo i da moramo biti mudri, pametni i strpljivi, ali prije svega ponizni. Taj zadnji korak prema Ligi prvaka moramo odraditi vrlo studiozno, vrlo ozbiljno i, ponavljam, ponizno."

Prijenos utakmice

Dvoboj moldavskog i hrvatskog prvaka bit će odigran u utorak na stadionu Šerifa u Tiraspolu, s početkom u 21 sat po srednjoeuropskom vremenu, odnosno 22 sata po lokalnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijenos utakmice je na Arena Sportu 1, a susret ćete moći pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo