BITKA ZA LIGU PRVAKA /

S Qarabağom nema šale. Namučili su Bayer, oduševili sinoć nogometnu Europu i Dinamo čeka pakleni dvomeč

Image
Foto: Profimedia

Qarabağ je bugarskog prvaka razbio u uzvratu u Razgradu. Vjerojatno još uvijek zvoni na Huvepharma Areni, "pokvario" im se semafor, koliko je palo golova u mreži Ludogoreca

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

14.8.2024.
6:47
Profimedia
VOYO logo

Dinamo će u play-offu Lige prvaka igrati protiv azerbajdžanskog Qarabağa i taj klub, bez obzira na prezentaciju koju su imali jučer, a kojom su oduševili čitavu nogometnu Europu, itekako prvak Hrvatske može proći. Međutim, neće biti lako, bit će pakleno...

Iako je Ludogorec bio favorit nakon gostujuće pobjede od 2:1 u prvoj utakmici, Qarabağ je bugarskog prvaka razbio u uzvratu u Razgradu. Vjerojatno još uvijek zvoni na Huvepharma Areni, "pokvario" im se semafor, koliko je palo golova u mreži Ludogoreca, da se malo našalimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BORBA ZA LIGU PRVAKA /

Dinamo doznao protivnika u play-offu nakon neviđenog 'bambusanja' u Razgradu

Image
BORBA ZA LIGU PRVAKA /

Dinamo doznao protivnika u play-offu nakon neviđenog 'bambusanja' u Razgradu

Nakon osnovnih 90 minuta rezultat je bio 2:3, da bi Qarabağ u produžetku ostvario uvjerljivu pobjedu od 2:7, te tako s ukupnih 8:4 prošao u doigravanje za elitno europsko natjecanje.

Velika je to pobjeda za azerbajdžanskog predstavnika, ali isto tako i veliko upozorenje za Dinamo da s Qarabağom očito nema šale. Qarabağ je u zadnjih 11 godina čak u 10 navrata bio prvak Azerbajdžana, a od 2014. kontinuirano sudjeluje u grupnim fazama europskih nadmetanja. Jednom je bio sudionik Lige prvaka, osam puta je nastupio u skupinama Europske lige, a jednom u Konferencijskoj ligi. U prošloj su sezoni dobrano namučili najveći europski nogometni hit - Bayer Leverkusen, neporaženi prvak Njemačke, finalist Europa lige prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njima su igrali osminu finala Europske lige i u prvoj utakmici u Njemačkoj odigrali 3-2 (izgubili), ali kod kuće su izvukli 2-2. Na kraju nisu prošli u četvrtfinale Europske lige. U skupini prije toga, Qarabağ je na svom stadionu izgubio od Bayera 1-0, a 26. listopada prošle godine u Leverkusenu su poraženi s 5-1. Bayer Leverkusen ih je dobro zapamtio.

Što se tiče ove sezone, Qarabağ je samo jednom izgubio dvoboj, spomenuti protiv Ludogoreca. U prva dva sraza sezone, prijateljska, još tamo 16. srpnja protiv Slaven Belupa (1-0) i Shababa Al Ahlija (5-2), Qarabağ je ostvario pobjede. Nakon toga su u kvalifikacijama za skupine Lige prvaka u dvije utakmice prošli su Lincoln s ukupnih 7-0.

U prvoj je bilo 2-0, u drugoj kod kuće 5-0. Nakon toga su sa 4-1 prošli ligaško gostovanje kod Araza, pa je došao Ludogorec. Prije 5 dana su slavili u ligaškoj utakmici protiv Kapaza sa 3-0.

Prije sraza s Dinamom, Qarabağ će igrati u prvenstvu Azerbajdžana protiv Samaxija 16. kolovoza. Dinamo će u prvom dvoboju, 20. ili 21. kolovoza, biti domaćini, uzvrat je tjedan dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Što nas čeka, tko je trenutno bolji - Dinamo ili Hajduk? 'Bit će uzbudljivije nego prošle sezone'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo