BORBA ZA LIGU PRVAKA /

Dinamo doznao protivnika u play-offu nakon neviđenog 'bambusanja' u Razgradu

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nitko nije očekivao ovakav rasplet

13.8.2024.
22:45
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama u play-offu Lige prvaka igrat će protiv Qarabaga koji je u 3. pretkolu izbacio Ludogorec. Premda je u prvom susretu u Bakuu izgubio sa 2-1, Qarabag je u uzvratu nakon produžetaka teško porazio bugarskog prvaka sa čak 7-2.

Image
IGRAO ZA REPREZENTACIJU /

Bivši Hajdukov igrač odlazi na posudbu u velikog Barceloninog rivala?

Image
IGRAO ZA REPREZENTACIJU /

Bivši Hajdukov igrač odlazi na posudbu u velikog Barceloninog rivala?

Gosti su poveli već u sedmoj minuti golom Juninha. Međutim, domaćin je s dva gola Kwadwa Duaha (13, 23-11m) okrenuo rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se već činilo da će Ludogorec na odmor s golom prednosti, Qarabag je u nadoknadi zabio čak dva gola. Yassine Benzia je izjednačio u 45. minuti iz kaznenog udarca, a četiri minute kasnije je asistirao Patricku Andradeu sa vodstvo 3-2.

Do kraja više nije bilo golova pa je dvoboj otišao u produžetke u kojima je prvak Azerbajdžana bio sjajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korak bliže slavlju gosti su stigli u 93. minuti kada je Tural Bajramov pogodio za 4-2, a sve dvojbe su razriješene nakon što je Redon Xhixhan pogodio za 5-2. Andrade svojim drugim golom na utakmici u 112. minuti povisio na 6-2, a za konačnih 7-2 zabio je Benzia u 118. minuti.

Qarabag je u zadnjih 11 godina čak u 10 navrata bio prvak Azerbajdžana, a od 2014. kontinuirano sudjeluje u grupnim fazama europskih nadmetanja. Jednom je bio sudionik Lige prvaka, osam puta je nastupio u skupinama Europske lige, a jednom u Konferencijskoj ligi.

Za Qarabag je svojedobno nastupao i nekadašnji član Dinamovih juniora, Filip Ozobić. Zanimljivo je da momčad s klupe vodi Gurban Gurbanov koji se u ulozi glavnog trenera nalazi punih 16 godina, od ljeta 2008.

Plavi će u prvom dvoboju, 20. ili 21. kolovoza, biti domaćini, uzvrat je tjedan dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo