NIJE SVE BILO IDEALNO / Ružan epilog spektakla u Maksimiru: 'Privedeno je 11 osoba, najčešće zbog ovoga...'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Utakmica Dinama i Chelseaja odigrana je pred 19 tisuća gledatelja na Maksimiru

7.9.2022.
11:52
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Dvoboj Dinama i Chelsea na otvaranju Lige prvaka odigran je u sjajnoj atmosferi pred više od 20.000 gledatelja na stadionu Maksimir.

Image
IMA PRAVO /

Čelnik HNS-a nakon senzacionalne pobjede Dinama nad Chelseajem progovorio o gorućem problemu Modrih: 'Ovo je potvrda da zaslužuju...'

Image
IMA PRAVO /

Čelnik HNS-a nakon senzacionalne pobjede Dinama nad Chelseajem progovorio o gorućem problemu Modrih: 'Ovo je potvrda da zaslužuju...'

Osmo Dinamovo izdanje u Ligi prvaka nije moglo početi bolje. Na stadionu Maksimir je "pao" bivši europski i engleski prvak i velikan Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, kako je istočna tribina i dalje zatvorena nakon potresa, u prodaju je pušteno tek nešto više od 20.000 ulaznica koje su razgrabljene za nekoliko sati. Navijačima Chelsea bila je osigurana južna tribina, a u Zagreb ih je doputovalo 500-tinjak.

Atmosfera je cijeli susret bila sjajna, tribine se nisu gasile, a ritam je davala raspjevani BBB guravši "Modre" prema velikom podvigu i pobjedi 1-0 golom Mislava Oršića u 13. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ipak nije sve prošlo bez incidenata. Tijekom susreta Boysi su zapalili natpis UEFA na platnu i dimne bombe.

Proteklo u najboljem redu, ali....

Dan nakon susreta PU zagrebačka je objavila da je osiguranje utakmice proteklo u najboljem redu, ali i da je privedeno  11 osoba, najčešće zbog posjedovanja pirotehnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer, 8. rujna od 18.55 do 20.48 sati, na Gradskom stadionu Maksimir odigrana je nogometna utakmica UEFA Lige prvaka između GNK Dinamo i FC Chelsea na kojoj je bilo nazočno 19.000 gledatelja, od čega 500 gostujućih. Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije privedeno je 11 osoba, najčešće zbog posjedovanja pirotehnike. Osiguranje utakmice proteklo je u najboljem redu, s jedne strane zbog športskog ponašanja onih koji su pratili utakmicu na stadionu, ali i zbog odlične suradnje i koordinacije u radu svih onih koji su bili zaduženi za sigurnost ovog športskog događaja.

Ovim putem koristimo priliku i zahvaljujemo građanima kao i navijačima na športskom ponašanju koje uključuje i poštivanje uputa organizatora, redara i policijskih službenika", objavljeno je na stranici Policijske uprave zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo