IMA PRAVO / Čelnik HNS-a nakon senzacionalne pobjede Dinama nad Chelseajem progovorio o gorućem problemu Modrih: 'Ovo je potvrda da zaslužuju...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kustić je utakmicu Dinama i Chelseaja gledao iz svečane lože maksimirskog stadiona

7.9.2022.
11:27
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dvoboj Dinama i Chelsea na otvaranju Lige prvaka odigran je u sjajnoj atmosferi pred više od 20.000 gledatelja na stadionu Maksimir.

Image
'TI SI PONOS ZAGREBA'! /

Video koji ćete pogledati nekoliko puta. Dinamo objavio snimku od koje će se svaki pravi navijač naježiti

Image
'TI SI PONOS ZAGREBA'! /

Video koji ćete pogledati nekoliko puta. Dinamo objavio snimku od koje će se svaki pravi navijač naježiti

Osmo Dinamovo izdanje u Ligi prvaka nije moglo početi bolje. Na stadionu Maksimir je "pao" bivši europski i engleski prvak i velikan Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, kako je istočna tribina i dalje zatvorena nakon potresa, u prodaju je pušteno tek nešto više od 20.000 ulaznica koje su razgrabljene za nekoliko sati. Navijačima Chelsea bila je osigurana južna tribina, a u Zagreb ih je doputovalo 500-tinjak.

Atmosfera je cijeli susret bila sjajna, tribine se nisu gasile, a ritam je davala raspjevani BBB gurajući "Modre" prema velikom podvigu i pobjedi 1-0 golom Mislava Oršića u 13. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogled "Modrih" i "Bluesa" iz maksimirske lože pratio je i predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin, koji je za otvraanje Lige prvaka izabrao baš Zagreb.

Čeferin je bio u društvu UEFA-ina direktora i legende "Vatrenih" i Dinama Zvonimira Bobana koji se nakon niza godina ponovo pojavio na maksimirskom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među brojnim uglednicima i poznatim imenima bio je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, koji se nakon susreta osvrnuo na pitanje maksimirskog stadiona.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Zvonimir Boban i Marijan Kustić

"Od srca čestitam rukovodstvu, stožeru i igračima Dinama na veličanstvenoj pobjedi koja je odjeknula Europom. Ovo je uistinu velika večer za Dinamo, zagrebački i hrvatski nogomet te jedna upečatljiva potvrda kontinuirano kvalitetnog rada u klubu. Posebno mi je drago zbog naših reprezentativaca koji su odigrali izvrsne utakmice, kao i svi njihovi suigrači, ali i našeg nekadašnjeg izbornika Ante Čačića koji je sa suradnicima sjajno pripremio i vodio utakmicu. Lijepo je bilo vidjeti i našeg izvanrednog Matea Kovačića, zasluženo je dobio pljesak Maksimira. Velika je šteta da ovakav spektakl nije odigran na stadionu dostojnom Lige prvaka, a mislim da je i ova velika pobjeda potvrda kako Dinamo svojim rezultatima zaslužuje rješenje stadionskog pitanja", prenosi Kustićevu izjavu stranica HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Uefe izrazio je veliko poštovanje prema Dinamu i našem nogometu izborom ove utakmice na otvaranju Lige prvaka, a rezultat utakmice opravdao je njegova nastojanja da zaštiti europska natjecanja kakvima ih znamo od projekata poput Superlige, u čemu g. Čeferin, naš Zvone Boban i drugi čelni ljudi Uefe imaju punu podršku HNS-a. Dinamo je pokazao da zaslužuje igrati Ligu prvaka te mu želim puno sreće u nastavku natjecanja", zaključio je Kustić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo