JE LI TO MOGUĆE? / Nećete vjerovati što je Kovačić izjavio nakon debakla svog kluba protiv Dinama. Navijači Modrih, pripremite se za šok

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Kovačić nije odigrao bog zna kakvu utakmicu, kao niti njegova ekipa, a to je i priznao u izjavama nakon susreta te je čestitao Dinamu

6.9.2022.
22:36
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 1. kola E skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir pred 20.607 gledatelja pobijedio Chelsea sa 1-0.

Nogometaši zagrebačkog Dinama svoj osmi nastup u grupnoj fazi Lige prvaka otvorili su na stadionu Maksimiru pobjedom protiv bivšeg europskog i engleskog prvaka Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke postigao je Mislav Oršić u 13. minuti. Engleski velikan je preuzeo inicijativu od prve minute, međutim već u 13. minuti je sijevnula kontra domaćina koju je u pogodak pretvorio Mislav Oršić. Chelsea se do kraja utakmice silno trudio izjednačiti, ali granitna je obrana Dinama bila. Za londonsku ekipu igrao je i bivši Dinamov igrač i hrvatski reprezentativac, Mateo Kovačić.

Image
WELCOME TO BLUE HELL /

Totalni hard-core na Maksimiru: U jednom trenutku samo je počelo gorjeti; UEFA se ovakvom 'šamaru' iz Zagreba nije nadala

Image
WELCOME TO BLUE HELL /

Totalni hard-core na Maksimiru: U jednom trenutku samo je počelo gorjeti; UEFA se ovakvom 'šamaru' iz Zagreba nije nadala

Zašto su izgubili?

Kovačić nije odigrao bog zna kakvu utakmicu, kao niti njegova ekipa, a to je i priznao u izjavama nakon susreta te je čestitao Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je prihvatiti poraz protiv koga god igrao. Nismo bili na nivou na kojem trebamo biti, nismo dobro ušli u sezonu. Dinamo je bio borben, dobar, kao što sam i očekivao tako da smo ušli probleme. Moramo se dići. Meni je, naravno, bilo lijepo vratiti se na Maksimiru, htio sam pobijediti, ali čestitam Dinamu", rekao je Kova i zatim objasnio dalje.

"Znali smo da Dinamo igra na Petkovića i spuštanje na Oršića, da je to njihova stvar te da će je dosta koristiti. Primili smo gol rano iako smo dobro krenuli u utakmicu. Nismo zabili pa smo nakon toga dobili gol i onda je bilo dosta problema. Na nama je sad da se dignemo", veli Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šanse Dinama u Europi

Kovačić, vrlo zanimljivo, tvrdi kako Dinamo može daleko dogurati u Ligi prvaka.

Ovako vidi Dinamove šanse u Europi: "Dinamo je dosta dobar. Nije lako dobiti velik klub kao Chelsea. Pokazali su da mogu igrati sa svima. Prvih 20 minuta su se povukli, a kad su vidjeli da mogu i da smo mi pali, odigrali su jako dobro. Dinamo može daleko jer ima odlične igrače i nisam nimalo iznenađen", kazao je Vatreni, kojeg je jako impresionirala atmosfera na Maksimiru i vratila mu neka sjećanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijep osjećaj, obožavam Maksimir, tu sam došao s 12 godina, vratile su mi se neke emocije i jako mi je drago vidjeti neke ljude. Malo je bilo čudno jer su mi i moji najbliži rekli da im je drago što je Dinamo pobijedio, ali bili su i tužni zbog mene", veli Mateo koji je čestitao Dinamovim igračima u svlačionici i nakon utakmice.

Povratak u Dinamo?

"S njima sam radio i igrao tako da mi je drago vidjeti te ljude. Pozdravio sam se svima. Čestitao sam im na zasluženoj pobjedi", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju komentirao i Brunu Petkovića koji se vratio u reprezentaciju. "Odličan je bio, svi znamo kakav je Petko kad je pravi. Zadnjih mjeseci je pravi i takvog ga trebamo u reprezentaciji. Odlično je odigrao, asistirao", veli Kovačić.

I za sam kraj jedna, možebitna, senzacija koja će oduševiti sve navijače Dinama. Kovačić je, naime, izjavio kako bi se volio jednoga dana vratiti u Dinamo, za razliku od brojnih bivših igrača koje je Dinamo lansirao među zvijezde, a nikada nisu izrazili želju za povratkom niti su se vratili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je sada to reći, ali naravno da bih volio jednog dana", zaključio je Kova.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo