RONALDU PRIJETI ČAK 10 GODINA ZATVORA: /

Španjolci pišu da se može izvući uplatom nevjerojatnog iznosa

Image
Foto: AFP

Cristiano Ronaldo odbija nagodbu i tvrdi da je sve radio po propisima

8.4.2018.
12:32
AFP
VOYO logo

Svojim sjajnim igrama i pogocima Cristiano Ronaldo oduševljava sportsku javnost iz kola u kolo neovisno o natjecanju u kojem zaigra, no portugalski napadač i dalje je aktivan na još jednom terenu na kojem se nalazi nakon što ga je ondje 'u igru' gurnulo navodno neplaćanje poreza.

U petak su na istražnom sudu nedaleko od Madrida, na kojem se vodi postupak protiv Ronalda zbog utaje 14.768.897,85 milijuna eura poreza, saslušani porezni savjetnici zvijezde Real Madrida. Iako on sam odbacuje krivnju i tvrdi da je sve radio sukladno zakonima, porezna uprava i državno odvjetništvo smatraju da je osnivao fiktivne tvrtke u poreznim oazama s ciljem zamračenja novca dobivenih od sponzora. I njegovim savjetnicima prijeti kazna dokaže li se da su ga na to navodili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbija priznati za što ga se tereti

Ronaldo je odbio prihvatiti nagodbu kojom bi smanjio novčanu, ali i zatvorsku kaznu od jedne do pet godina, koliko je predviđeno za prijevare koje nadmašuju iznos od 120,000 eura. Odbio je to na način da nije pristao uplatiti traženi iznos u razdoblju od dva mjeseca nakon podizanja optužnice.

Odvjetnik Jose Antonio Choclán, koji ga zastupa u slučaju i koji u sličnom slučaju brani i kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luku Modrića, sada je ipak zatražio mogućnost dogovora s poreznom upravom koja od Ronalda traži priznanje krivnje i 29 milijuna eura koliko je iznos neplaćenog duga i novčane kazne radi odbijanja nagodbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldova uplata zatvorila bi ovaj slučaj, proglašenje krivnje zaprijetilo bi mu i većom novčanom kaznom, ali i zatvorskom u trajanju od osam do deset godina, navodi As.

Marcelo, Ricardo Carvalho, Angel di Maria u sličnim su se postupcima nagodili. Ronaldo, poput Xabija Alonsa, to ne želi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo