RONALDO, VIDIŠ LI OVO: / Brojke otkrivaju tko je najvrjedniji nogometaš na svijetu

Image
Foto: AFP, GERARD JULIEN, JOSEP LAGO, PATRIK STOLLARZ

Centar za sportske studije (CIES) izračunao je tko su najvrjedniji igrači na svijetu.

1.6.2016.
13:28
AFP, GERARD JULIEN, JOSEP LAGO, PATRIK STOLLARZ
VOYO logo

Njihova vrijednost izražena je u milijunima eura, a najvrjedniji nogometaš svijeta je Barcelonin Lionel Messi s 211,1 milijuna. Na drugom mjestu nije, kako bi se očekivalo, njegov nogometni antipod Cristiano Ronaldo.

Ronaldo iza Neymara

Realova zvijezda tek je na trećem mjestu, s dosta nižom cijenom od Messija, ali i Neymara. Brazilac je jedini uz svog suigrača iz Barcelone probio vrijednost od 200 milijuna eura (201,5). Ronaldo je na 137,8 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro je pitanje tko je na četvrtom mjestu. Tamo nije osvajač Zlatne kopačke Luis Suarez, koji je sedmi (105,8 mil.), već napadač madridskog Atletica Antoine Grizemann (120,2).

Kane najbolji iz Premier lige

Tek na petom mjestu je igrač iz Premier lige. Harry Kane (Tottenham) vrijedi 112,5 milijuna, a na šestom mjestu je francuski napadač Anthony Martial (Manchester United) s 111,8 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogba jedini veznjak u Top 10

Najvrjedniji u Serie A je Juventusov napadač, Argentinac Paulo Dybala (104,5), slijedio Sergio Agüero, Urugvajac iz Manchester Cityja (96,8), a potom i Paul Pogba, prvi veznjak u društvu napadača, koji zatvara Top 10. Juventusov igrač vrijedi 90,4 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu su i dvojica Bayernovih igrača, a Thomas Müller (73,5) na 15. mjestu vrijedi više od Roberta Lewandowskog (67,8)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo